x
Annonce
Erhverv

Kasserer tusindevis af planter: Køb vores blomster

Tomme halvcontainere hos PKM nord for Odense, som normalt ville være fyldt med planter på vej til distribution. PKM og resten af branchen opfordrer danskerne til at støtte branchen og købe danske blomster til haven. Foto: Christian Nordholt
Mens markederne lukker ned i udlandet, brænder danske gartnere inde med tusindevis af blomster. Nu opfordrer branchen danskerne til at købe flere danske blomster.

De tyske blomstermarkeder og grossister i Østrig og Schweiz lukker ned på stribe.

Det betyder, at de danske gartnere kasserer klokkeblomster og "brændende kærlighed" i tusindevis i disse dage. Alene i sidste uge kasserede formanden for de danske potteplanteproducenter i Flora Dania, Nicolai Abilgaard, 100.000 blomster.

Han har en klar opfordring til de danske kunder.

- Vi kan ikke sælge alle vores blomster på det danske marked, men jeg vil da gerne opfordre vores kunder i Danmark til at købe flere blomster og købe dansk, for vi har brug for det i branchen, siger direktøren i By Growers.

By Growers er den største danske producent af potteplanter, som netop i denne uge er på vej ind i højsæsonen, fortæller han.

Det er bl.a. til markederne i det sydlige Tyskland, Østrig og Schweiz, de normalt sender fyldte lastbiler afsted til. Men i år står alt mere eller mindre stille på grund af corona-udbruddet.

- Der bliver færre steder at sælge dem, og vi frygter selvfølgelig, at det hele lukker ned også i Danmark, så vi ikke har nogen steder at sælge blomsterne, siger han.

Budskabet er det samme fra direktør i PKM-gartneriet nord for Odense, hvor Anett Madsen har 200 ansatte i sving i sine væksthuse.

- Vi håber selvfølgelig bare, at folk ikke kun husker at købe toiletpapir og de nødvendige ting, der er fokus på lige nu, men også køber nogle blomster, når de handler, siger hun.

Planter bliver klargjort til udsmidning hos PKM. Corona-krisen har store konsekvenser for Gartnerierne i Odense. Den første del af året, med alle dets helligdage og traditioner, er gartneriernes højsæson. Den periode, hvor de største dele af årsomsætningen generes. Aflyste ordre gør at de i disse dage, brænder inde med flere hundredetusinde blomster og planter, de ikke kan få solgt, og som de derfor må smide ud. Foto: Christian Nordholt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Udlejere slår hårdt tilbage mod butikskæder, der nægter at betale husleje

Annonce