Annonce
Debat

Kan vi ikke gøre det bare lidt grønnere?

Lars Anker Steen (th) opfordrer til grøn omstilling. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Læserbrev: Nogle siger, at man ikke kan se skoven for bare træer. Her i Troense kan man ikke se kommunens grønne ambitioner på grund af gravemaskiner.

Byggeriet af 34 rækkehuse i Ydunshave er gået i gang trods naboklager og klager til Planklagenævnet, og lige nu har vi ’fornøjelsen’ af at se de gamle, levende hegn med flagermus, fugle og insekter blive fældet for at give plads til et massivt byggeri.

Det er virkelig svært for os at se, hvordan de mange boliger på meget lidt plads harmonerer med lokalplanens ønske om at sikre en tilpasning af byggeriet til områdets landskabelige karakter.

Selv efter kommunens køb af byggeretter på byggegrunden, så mangler der 1.300 m2 af det grønne rekreative areal i Ydunshave svarende til næsten 25 % af det areal, der er udlagt i den gældende lokalplan for området. Hvordan hænger det sammen med biodiversitet, grøn omstilling og lokal livskvalitet?

I forslaget til ny kommuneplan med høringsfrist den 2. marts vil forvaltningen gerne kunne reducere det grønne rekreative friareal i Ydunshave med henblik på en lovliggørelse af forholdene her i området.

Dermed mister vi 1.300 m2, som kunne have understøttet et rigt natur- og udeliv. Med tanke på Svendborg Kommunes grønne ambitioner og ønske om at tiltrække borgere til at bo i naturskønne omgivelser, så er det da den helt forkerte vej at gå!

Forhåbentlig kan forvaltningen hjælpe os med at finde en anden vej, så vi undgår at gøre Svendborg meget mindre grøn?

Et konkret forslag fra vores side er, at kommunen tilkøber yderligere byggeretter eller tilkøber andre arealer i området, som endnu ikke er bebygget.

Lad os nu vælge den grønne vej ved at bevare de grønne rekreative arealer og arbejde sammen om at skabe grønne lokalområder til gavn for naturen, klimaet og borgere i kommunen.

Et vigtigt første skridt er at sikre, at den kommende kommuneplan bevarer og skaber grønne åndehuller i stedet for at fjerne dem!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce