Annoncørbetalt indhold

Kan man undgå at betale for en begravelse?

PR-Foto Credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Det er typisk den nærmeste familie eller pårørende, der planlægger og arrangerer en begravelse. Det er dog muligt, at undlade at påtage sig dette ansvar, samt de omkostninger begravelsen indebærer, hvis nødvendigt. Og man kan stadig have en god afsked med den man holder af, når økonomien ikke rækker til.


Annonce

En bedemand eller præst anmelder dødsfald til folkeregisteret (samt skat og skifteretten), når en person går bort. Det betyder ikke, at de offentlige myndigheder kontakter alle eventuelle pårørende til afdøde herefter.


Man må selv kontakte eksempelvis skifteretten i forbindelse med eventuel arv, hvis man har fået besked om dødsfaldet. Men hvordan håndterer man så det økonomiske omkring begravelsen?


Hvad gør man, når man ikke kan betale for en begravelse?

Den nære familie eller pårørende bestemmer normalt, efter afdødes ønsker, om vedkommende skal begraves eller brændes. Det sker, at der er uenighed omkring dette, og i sådanne tilfælde, er det præsten, der mægler og ender med at afgøre hvad der skal ske.


Det er normalt familien eller de nærmeste pårørende, der planlægger begravelsen for afdøde. Hvis det skulle være tilfældet, at der ikke er nogen til at påtage sig denne opgave, eller de pårørende fravælger sig omkostningerne, så vil kommunen tage sig af det.


Det betyder også, at kommunen så bestemmer, hvad begravelsen koster, hvordan den foregår, og hvor den foretages.


Der er nogle, der ønsker at få deres aske spredt i havet, og det er også en mulighed. Asken kan spredes over åbent hav, men kun hvis det er noget som afdøde faktisk har ønsket sig. Dette skal være skrevet på skrift, fra afdøde. Herefter er det op til begravelsesmyndigheden at bestemme om, det kan lade sig gøre eller ej. Men fravælger de pårørende, at betale for begravelsen, så bortfalder egne ønsker om, hvordan begravelsen skal foregå, som sagt.


Det kan være en stor omkostning, at arrangere en begravelse

Der kan være store omkostninger forbundet med en begravelse. alt efter de ønsker man har til bedemanden omkring det sidste farvel. De omkostninger der er, sendes normalt til den person som har bestilt begravelsen. Det er vigtigt at vide, så man ikke går galt af hinanden.


Hvis der ikke er nok midler til begravelsesomkostningerne, så er det bedst ikke at bestille en begravelse. I stedet bør man overlade det til kommunen, som forklaret ovenfor.


Det er vigtigt at man tænker over sin egen begravelse og fortæller sin familie om de begravelses tanker man har. Man kan endda få en blanket hos en bedemand, hvor man informerer om det. Man kan også lave et testamente, hvor ønsker om arv beskrives. Det kan betyde meget for de pårørende, at de ikke står alene overfor en begravelse, uden information fra den afdøde.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.