Annonce
Faaborg-Midtfyn

Kan ikke forlade plejehjem: - Vores gamle dør af ensomhed, siger DF'er

Plejehjemsbeboere, som her på Prices Have, kan i praksis ikke forlade matriklen. Arkivfoto: Roland Petersen
- Vi holder vores gamle i fængsel og lader dem dø af ensomhed, siger DF's Jack Odgaard

Faaborg-Midtfyn: Plejehjemsbeboere i Faaborg-Midtfyn må nu hver især modtage to besøg af en halv times varighed, hvis det foregår udenfor. Samtidig er de i praksis bundet til matriklerne.

Det er helt utilstrækkeligt, mener DF's Jack Odgaard:

- Vores gamle dør af ensomhed, siger han.

Lederen af de kommunale plejehjem i Faaborg-Midtfyn, Helle Liedecke, understreger, at Faaborg-Midtfyn følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer:

- Vi har derfor åbnet for, at plejehjemsbeboerne kan modtage to ugentlige besøg af hver en halv times varighed. Det skal foregå udendørs, og der må ikke indtages mad og drikke under besøget, fortæller hun.

Restriktionerne handler selvsagt om at begrænse smitterisikoen.

Samtidig lægger retningslinjerne i praksis begrænsninger på beboernes bevægelsesfrihed. I princippet må de gerne forlade plejehjemmet, eventuelt tage med familie på indkøbstur.

- Hvis de gør det, skal de i 14 dages karantæne i deres lejlighed, når de kommer tilbage, oplyser Helle Liedecke.

Det er der ingen plejehjemsbeboere, der har valgt.

Kommunen har 378 beboere på plejehjem, og de fleste er svagelige.

For byrådsmedlem Jack Odgaard giver restriktionerne ingen mening:

- Smittespredningen er efterhånden tæt på nul, hvis bare man bruger sin sunde fornuft. Og vi taler om mennesker, der har knoklet for vores allesammens velfærd i et langt arbejdsliv. Nu lader vi dem dø af ensomhed, fordi vi er bange for en virus. Det er ikke værdigt, men vi små partier er sat uden for indflydelse i forhold til regeringen.

- I mine øjne er det her helt forkert. Hvis man er gammel og bor i eget hjem, kan man gå i Brugsen, til tatovør eller på værsthus, som det passer én. Hvis man bor på plejehjem er man spæret inde uden at kunne besøge sin familie eller komme på udflugt. Jeg kan ikke se, der kan være noget i vejen for, at man bruger sin sunde fornuft, spritter godt af og holder afstand til fremmede, i det hele taget undgår smitterisiko. Jeg er meget skuffet over, at man i praksis holder vores gamle i fængsel, siger Jack Odgaard.

Jack Odgaard er skuffet over, at den sunde fornuft ikke får lov at råde i forhold til beboere på plejehjem. Foto: Torsten Cilleborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce