Annonce
Svendborg

Kammermusik af høj klasse åbner efterårssæson

Henschel Kvartetten giver koncert i Borgerforeningen onsdag 25. september. Pr-foto
Henschel-kvartetten har vundet adskillige priser ved internationale konkurrencer i blandt andet Evian, Banff og Salzburg.

Svendborg: Svendborg Kammermusikforening kan onsdag 25. september 2019 kl. 19.30 præsentere Henschel Kvartetten i Borgerforeningen.

Året 1994 markerer begyndelsen af Henschel Kvartettens internationale karriere, da cellisten Mathias Beyer-Karlshøj mødte de tre grundlæggere Christoph, Markus og Monika Henschel, og kvartetten besluttede at hellige sig kammer­musikken fuldt og helt. 2019 er således Kvartettens 25-års jubilæumssæson.

I 1995 vandt Kvartetten adskillige priser ved internationale konkurrencer i Evian, Banff og Salzburg, og det efterføl­gende år 1. Pris og Guldmedalje ved Osaka International Chamber Music Competition. Succesfulde debutkoncerter i verdens førende musikmetropoler, herunder en meget rost BBC live koncert, hvor Henschel Kvartetten sprang ind for Juilliard Kvartetten, førte Kvartetten ind i kammermusikkens absolutte superliga.

I sommeren 2019 blev DR Radiosymfoniorkestrets tyske koncertmester Teresa Kraknert medlem af kvartetten, hvis hjem by er München.

Højdepunkter i de senere sæsoner omfatter koncerter i London, Amsterdam, München, Yokohama, Tokyo, en stor turné i Latinamerika samt - for anden gang - turné med stjernecellisten Lynn Harrell og Schuberts store C-dur Kvintet på programmet.

Henschel Kvartettens indspilninger er blevet hædret med mange priser, herunder "Preis der Deutschen Schallplat­tenkritik" og adskillige "CD of the Year Awards".

Som sædvanligt kan der købes billetter på Nembillet og ved døren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Skærmkaos i myndighederne

Det er ikke kønt, når myndigheder må trække på skuldrene og sige, at det er der vist ikke noget at gøre ved. Det er tilsyneladende, sådan sagen om en reklameskærm på Ring Nord ved Svendborg hænger sammen. For selvom politiet mener, at den er vildledende og til ulempe for trafikken, har det ingen betydning, når Svendborg Kommune skal tage stilling til en byggetilladelse. Det vil være magtfordrejning, siger Svendborg Kommune. Det er der jo ingen grund til at betvivle, når sådan et fint ord bliver smidt på bordet. Men så kan politiet vel…? Nej, for det er kommunen, der er vejmyndighed, og derfor kan politiet ikke sætte foden ned og stoppe byggeriet, lyder det fra den uniformerede ordensmagt. Politiet kan kun beordre en nedtagning af skærmen, når den er sat op. Og det er der jo heller ingen velfunderede grunde til at betvivle, når politiet siger det. Det er noget snørklet og også til at trække lidt på smilebåndet af. Men det har jo den konsekvens, at det er blevet mindre sikkert at køre bil på Ring Nord. Og trafikforsker Harry Lahrmann er bekymret på vegne af trafiksikkerheden, når der generelt bliver sat flere og flere skærme op i det danske trafiklandskab. Derfor går det selvfølgelig heller ikke, at myndighed a peger på myndighed b, der peger på myndighed a. Og så sker der så ikke mere. Det her lyder og ligner et hul i bureaukratiet, og det skal stoppes. Hvis det er en tredje myndighed, der kan rede trådene ud og slå fast, om det er en kommune eller politiet, der kan stoppe trafikfarlige skærme på forhånd, så er det bare at komme i gang. Ellers må lovgiverne på banen og skabe klarhed. Mon ikke der også findes mere trafikfarlige skærme end den på Ring Nord, nu hvor politiet ikke mener, at den skal tages ned. Men det er hverken rimeligt over for trafikanterne eller de erhvervsfolk, der står bag sådanne skærme, at vi i Danmark i 2020 ikke har en myndighed med hjemmel til at stoppe sådan et projekt, før der er brugt penge eller lavet buler i bilerne eller det der er værre.

Annonce