Annonce
Sport

Kajak-Lasse skriver bog om sine eventyr på vandet

Kajak-Lasse
Kajakroeren og foredragsholderen Lasse A. Bøgh fra Thurø fortæller om sine oplevelser i sin havkajak.

Thurø: Lasse A. Bøgh, bedre kendt under navnet Kajak-Lasse, udgiver i disse dage sin debutbog, "På eventyr i havkajak", hvor han deler ud af sine personlige oplevelser, billeder og erindringer fra lange og mange rejser i havkajak.

Kajak-Lasse, som er fra Thurø, men i dag bor i København, roede i 2019 Danmark rundt i havkajak. Med en alder på dengang 25 år er han den yngste til at gennemføre rejsen på mere end 1300 kilometer. Tilmed gennemførte han rejsen i de barske måneder februar og marts.

I bogen fortæller Kajak-Lasse om netop denne rejse, men også fra sine andre ture med sin havkajak rundt i Danmark.

Annonce

Tips om grej

"På eventyr i havkajak" har også gode tips til andre med hang til kajak samt fakta om, hvad Kajak-Lasse benytter af grej og kundskaber for at rejse i havkajak, tilmed på alle tider af året.

- Læserne vil forhåbentlig både blive inspireret til selv at ønske sig på tur i kajakken, men de vil også få respekt for både naturens kræfter og de kompetencer det kræver, for at ro den type havkajak som jeg padler rundt i, fortæller Lasse A. Bøgh i en pressemeddelelse.

Kajak-Lasses store tur Danmark rundt var under forberedelse i et par år. De bestod blandt andet i at skaffe udstyr, men som studerende var det en dyr post. Derfor fandt han sponsorer og lavede blogarbejde, så man kunne følge hans tur på hans hjemmeside og sociale medier

I den forbindelse fandt han på navnet Kajak-Lasse, som han syntes var letgenkendeligt.

- Forberedelserne bestod også af fysisk og psykisk træning - vinterbadning og styrketræning, fortæller han.

Efter endt studie tog han i februar 2019 af sted med start fra Vadehavet op langs Vesterhavet.

Noget af det, han særligt husker fra turen, er oplevelsen af at tilbringe så meget tid under åben himmel og mødet med mange søde og gæstfrie lokale.

- Der er så meget ved det, der fanger mig. At ro i kajak er dejligt, fordi man kommer ud i naturen. Man kan ro alene eller i selskab med andre. Det er en alsidig sport, der giver en masse på opleveren. Det med, at man kan tage på tur, er jeg vild med, siger han og mindes de 44 dage, det tog ham at ro rundt om Danmark.

I den periode overnattede han enten i telt, shelter eller indenfor hos lokale, han mødte på sin vej.

- Der er ro i naturen. Det virker, som om det er sundere for kroppen. Jeg stod helt naturligt tidligt op med solen, og ved solnedgang var jeg mentalt helt klar til at gå til ro. Man sover fantastisk i det fri. Der er meget mere roligt i forhold til for eksempel København.

- Og så er jeg blevet god til at vende det negative til noget positivt. Når jeg for eksempel sad i kajakken i modvind, sagde jeg til mig selv, at det var en slags styrketræning, som ville gøre mig i stand til at ro bedre i morgen, fortæller Lasse A. Bøgh.

Annonce

Vær åben

Til de mennesker, der har lyst til at gøre Kajak-Lasse kunsten efter, har han et godt råd, hvad enten det er til en endagstur eller på større udflugter:

- Man kan tage en prøvetur først, men ellers vil jeg sige: Spring ud i det, men hent gode råd i min bog først, smiler han.

- Man lærer det først, når man er derude, men husk at bære redningsvest og at have resten af sikkerhedsudstyret i orden. Og vær åben over for andre muligheder end den plan, du har lagt. Man behøver ikke ro den oprindeligt planlagte distance. Man må gerne stoppe undervejs. Man skal lytte til sin krop, og hvornår den har brug for hvile.

- Derudover er det fedt at komme i land og opleve seværdigheder og steder. Bare at være i det og tage det, som det kommer. Det er fedt, når det ikke er alt for planlagt, siger Kajak-Lasse.

Kort om Kajak-Lasse

Lasse A. Bøgh er 27 år og er fra Thurø, men bor i dag  i København, hvor han arbejder som sygeplejerske i psykiatrien - og er ved at videreuddanne sig til psykoterapeut.

Han er dog ofte på Thurø og elsker at komme ud i den sydfynske natur.

Kajak-Lasse har tidligere i år været både Langeland rundt og rundt om Amager, men i vinteren 2019 roede han  hele Danmark rundt i havkajak. Et togt på 1333 kilometer, som tog 44 dage at gennemføre.

Dermed er Kajak-Lasse den yngste til at ro Danmark rundt i havkajak.

Lasse A. Bøgh har altid haft en forkærlighed for havet. Han er vokset op på Thurø, hvor han har dyrket vindsurfing og lidt sejlads.

"På eventyr i havkajak" koster 179,95 kroner, udkommer den 7. april og kan købes via en online boghandler som saxo.dk, Bogidé.dk, eller via forlaget www.BoD.dk.

Hjemmeside: www.kajak-lasse.dk

Annonce
Svendborg For abonnenter

13 år siden sidst, at alle har skrevet under på budgettet: Nyt børnehus på Thurø, cykelstier i lokalområderne og penge til et plejehjem

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Kæmpe redningsaktion ved Sydlangeland: Dykker bjærget i god behold efter tur i meget dårligt vejr og stærk strøm

Langeland For abonnenter

Mike blev snydt af sin revisor: - Da jeg skulle udbetale løn, var min konto lukket

Faaborg-Midtfyn

Formand undskylder beslutning: Nu må omstridt kandidat alligevel komme med i paneldebat

Faaborg-Midtfyn

Hurtig indsats reddede gammel bygade fra ny storbrand

Langeland

Skøn nyhed til weekenden: Forsyningsselskab ophæver koge-anbefaling

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Flextaxachauffør fór vild til Bentes bisættelse: Nu siger Fynbus undskyld og sender blomster

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Sport

Nu er det så småt alvor - HC Odense skal finde musklerne frem mod Team Sydhavsøerne

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv For abonnenter

Anders tog på togt og satte sejl til kaptajndrømmen - nu truer finansloven skoleskibene

Svendborg

Se videoen: Sådan finder du vej ved Ørkildskolen

Navne For abonnenter

Marstals store historieformidler: Det bliver aldrig trivielt at fortælle

Kultur For abonnenter

Kære læser: Vi lytter til jeres kulturkritik – så lad os mødes!

Langeland

Debat: Det er usandsynligt godt arbejdet af den nuværende kommunalbestyrelse, for den den gamle lokalplan var lavet totalt tåbeligt

Annonce