Annonce
Faaborg-Midtfyn

Kaj har været stamgæst på den samme pub i 50 år: - Jeg ringer hver dag og fortæller, at jeg er kommet godt hjem

Det er blevet til utallige øl og endnu flere grin i de 50 år, Kaj Pitt Poulsen er kommet på den lokale pub. Gæsterne har indkodet hinandens numre på mobilen, så de kan sikre, at alle har det godt. Foto: Emma Lina Kruse Jensen.
Når Kaj dagligt sætter sig bag bardisken på City Pub i Ringe, er det ikke øllene, han kommer der for. Herinde har Kaj sine nærmeste venner, som har hjulpet ham i svære tider.

Ringe: Fredag formiddag er larmen på City Pub i Ringe lige så tæt som den tåge af cigaretrøg, der omslutter de højtråbende stamgæster.

I bagerste hjørne sidder en ældre herre med hærdet ansigt og milde øjne.

Manden hedder Kaj Pitt Poulsen, og han er en velbevandret figur på den lokale pub, City Pub. Faktisk så velbevandret, at han drak indvielses-øl på pubbens åbningsdag i 1972.

Annonce

De støjende gæster er grunden til, at Kaj Pitt Poulsen i år kan fejre 50-års jubilæum på pubben i Algade.

- Det er ikke øllene, jeg kommer her for længere. Det er samværet. Folkene her er blevet mine nære venner, fortæller han.

- Vi passer på hinanden. Hvis en af os ikke har været på pubben i nogle dage, så ringer vi hjem til vedkommende og tjekker, om alt er i orden. Jeg ringer hver dag og fortæller, at jeg er kommet godt hjem, siger Kaj Pitt Poulsen, der bor fem minutters gang fra City Pub.

Et barskt liv

Kaj Pitt Poulsen blev født i familiens kælder i Nyborg bag mørklægningsgardiner i 1944.

Det var en hård tid, krigen rasede og pengene var små. Da Kaj fyldte tre år, blev forældrene skilt, og faren forsvandt ud af familiens liv. Tilbage stod Kaj med tre søskende og en mor, som akkurat tjente til dagen og vejen som rengøringskone.

- Dengang var der ikke noget, der hed socialhjælp. Min mor sendte os på børnehjem i Aabenraa, indtil hun havde råd til os. Det var en svær tid, pludselig skulle jeg sove i en stor sovesal med fremmede, og jeg fik meget skældud, husker Kaj Pitt Poulsen.

På City Pub diskuterer gæsterne stort og småt, men der er én regel: ingen politik-snak. Folk bliver simpelthen for ophidsede. Foto: Emma Lina Kruse Jensen.

Efter et år hentede moren børnene hjem, og resten af barndommen tilbragte familien på Ærø og senere i Svendborg. Familien kom aldrig til penge, men det var et godt liv.

- Jeg kan huske, at jeg var udstyret med brugt tøj og brugte sko til min konfirmation. Det gjorde mig ikke det store, vi vidste godt, at vi var fattige, fortæller Kaj, der som 16-årig uddannede sig gartner, men har ellers lavet lidt af hvert gennem livet.

Annonce

Sit andet hjem

Kaj Pitt Poulsen har slået rødder i Ringe hele sit voksne liv. Sidste gang han flyttede var i 2005. Han var blevet skilt, og det mørkerøde murstenshus på Fruelundsvej udgjorde et alt for stort pasningsbehov.

I sin soldatertid var Kaj Pitt Poulsen blandt andet seks måneder i Gaza, hvor han kørte ambulance som FN-soldat. Under opholdet i Gaza friede han per brev til sin første kone. Her ses han i sin uniform. Foto: Emma Lina Kruse Jensen

En dag sad Kaj Pitt Poulsen i det, der på mange måder er jubilarens andet hjem, City Pub.

Her mødte han en mand med, som havde sat sin afdøde fars 50 kvadratmeter bolig til salg på Fruelundsvej. Manden var til gengæld på udkig efter et større hus.

- Så sagde jeg til ham: "Skal vi ikke lave en bytter?" Det gav vi hånd på, og så købte vi hinandens ejendom, siger Kaj Pitt Poulsen og tilføjer med et grin:

- Så det kan godt betale sig at komme her på pubben.

En anden gang stamstedet kom til Kaj Pitt Poulsens redning, var dengang, han skulle opereres for grå stær.

Kajs bedste veninde Tina, som til daglig arbejder på City Pub, tog med ham på hospitalet og sørgede for ham, da han kom hjem fra operationen.

- Vi hjælper hinanden, hvor vi kan, siger han og sender et taknemmeligt blik mod hende.

Annonce

Det største tab

En dag i år 2000 oplevede Kaj Pitt Poulsen enhver forældres mareridt. To forliste ægteskaber havde beriget ham med fire børn, en dreng og tre piger.

En dag, familiefaren var på opgave som jord-og betonlægger i Bruuns Galleri i Aarhus, ringede mobilen. I røret var Charlotte, hans yngste datter, med en tragisk nyhed.

Dorte, Kajs ældste datter fra andet ægteskab, var død 26 år gammel.

- Hun kørte sig ihjel i Gislev på vej til arbejde. Hun havde forsøgt at undgå et rådyr, som var sprunget ud foran bilen, fortæller familiefaren.

En enkelt tåre undslipper hans øje.

Billede af Kajs datter Dorte Poulsen, som han fik i sit andet ægteskab. Hun havde netop fået fast stilling i Brugsen i Stenstrup, da hun omkom i en bilulykke. Privatfoto.

- De gav mig fri fra arbejde, men 14 dage efter begravelsen mødte jeg op igen. Jeg kunne ikke holde ud at være hjemme, siger han.

Annonce

I hinandens boble

Da corona ramte, var Kaj Poulsen hurtig med en løsning, så stamgæsterne fortsat kunne mødes over en øl.

Vi passer på hinanden. Hvis en af os ikke har været på pubben i nogle dage, så ringer vi hjem til vedkommende og tjekker, om alt er i orden.

Kaj Pitt Poulsen, stamgæst på City Pub

- Jeg inviterede alle hjem til mig. Så sad vi 10 stykker i min have hver dag, hvor vi drak øl og snakkede. Vi så i forvejen hinanden hverdag, så vi var jo i hinandens boble, fortæller initiativtageren.

Det kom aldrig på tale at udsætte samværet til efter pandemien.

Kaj Pitt Poulsen med sin røde Puch Maxi "Fars Dyt". Efter en operation mod grå stær er Kaj endelig tryg ved at hoppe på knallerten igen. Foto: Emma Lina Kruse Jensen

- Mange af os har ikke så meget familie, så vi fungerer lidt som en reserve. Vi holder øje med hinanden, og alle føler sig set og hørt, forklarer Kaj Poulsen fra sin stamplads i hjørnet.

Flere gange må han trække på smilebåndet af den sværm af vittigheder, der udgår fra de omkringstående gæster.

Herinde er humoren under bæltestedet, øllene kolde og venskaberne tætte.

- Vi, som kommer her, vi kommer for det sociale miljø, slutter 50-års jubilaren.

Corona var et økonomisk slag for City Pub, som har været nødt til at ændre åbningstiderne. Førhen mødtes Kaj med vennerne til en morgenskål, det er ændret til fyraftensøl, for nu er åbningstiden kl. 15. Heldigvis åbner Kontoret, et andet værtshus, om formiddagen. Foto: Emma Lina Kruse Jensen.


Annonce
Ærø For abonnenter

Dengang 'Anna' af Marstal forliste: Søfolk kæmpede 36 timer efter kollision med hval

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

32-årig mand varetægtsfængslet: 18 gange har han smadret ruder i kommunens kontorer

Sport For abonnenter

Uimodståelig Mathias Gidsel tilbage - og GOG viser sig som seriøs DM-kandidat

Langeland

Debat: Det er for mig vigtigt, at Danmark ikke mister betydning og anseelse ved at stå udenfor

Sport For abonnenter

GOG-kommentar: Så fik de travlt hos Danske Spil

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Langeland

Anmeldt for vold: Lokal bådejer angreb havnefogeden

Svendborg For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Flot gave fra erhvervslivet kan løfte GOG, Rabbits og kulturlivet endnu højere op

Danmark

Alene i julen? Sådan passer du på humøret juleaften

Erhverv

Fynske busruter reddet - store besparelser afblæses

Langeland For abonnenter

Brugsen i Rudkøbing leverer største overskud nogensinde: - Alt flaskede sig

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Faaborg-Midtfyn

Ægtepar satser stort og køber partneren ud: - Vi har satset alt, vi ejer - og lidt til

Ærø For abonnenter

Her er ugens bolighandler på Ærø

Ærø

Efter episode i Odense: Flere hjertestartere bag lås på Ærø er nu på vej udenfor

Annonce