Annonce
Svendborg

Kød ad libitum: Restaurant Flammen vil åbne filial i Svendborg med plads til op mod 200 gæster

Den store kæde, Restaurant Flammen, går med konkrete planer om at åbne i Svendborg. Foto Michael Svenningsen
Grillbuffet-kæden Restaurant Flammen har planer om at udvide med 16 restauranter - heriblandt i Svendborg, hvor man i øjeblikket er på udkig efter egnede lokaler.

Opdateret onsdag klokken 12.00 med kommentar fra Restaurant Flammens direktør, Piet Klein.

Svendborg: Der er udsigt til kød, kartofler og salat i lange baner for svendborgenserne.

Kæden Restaurant Flammen, der gør sig i ad libitum grillbuffet, har nemlig udpeget Svendborg som et af de steder, man ønsker at åbne i inden for de kommende år.

Det forklarer selskabet bag i en pressemeddelelse.

- Kæden har kig på blandt andre Svendborg. Her vil man gerne åbne en restaurant i de kommende år, hvis man finder et egnet lejemål til Flammen-konceptet. Og derfor er kæden nu i gang med at sondere mulighederne i byen, står der i pressemeddelelsen, hvor det også fremgår, at kæden går med store udvidelsesplaner og ønsker at åbne 16 steder rundt om i Danmark.

Restaurant Flammen har i øjeblikket 15 restauranter. Udover den i Odense er der filialer i byer som Aalborg, Esbjerg, Aarhus, Viborg, Glostrup, Roskilde og Næstved.

Og nu går kæden altså med planer om at udvide og har udpeget provinsbyer i både Jylland og Sjælland - samt altså Svendborg - som den går efter at åbne i inden for de kommende år.

- Vi vil gerne vise, at vi er her for at blive. Vi siger også, at Restaurant Flammen er et hyggeligt sted for alle, og skal vi leve op til det, så mener vi, at vi skal være repræsenteret flere steder. Derfor er vi nu i gang med at sondere terrænet efter gode lejemål i en række byer, hvor vi tror, der er et stærkt potentiale for os, siger direktør i Restaurant Flammen, Piet Klein, i pressemeddelelsen.

Annonce

Giver god mening

Overfor Fyns Amts Avis uddyber direktør Piet Klein, hvorfor pilen peger på Svendborg, når Flammen skal åbne endnu en restaurant på Fyn.

- Det er der forskellige årsager til. Blandt andet har der gennem noget tid været en efterspørgsel fra folk på Sydfyn om, hvornår vi ville komme derned, fordi der er langt til Odense for at komme på Flammen, forklarer han.

Adm. direktør for Restaurant Flammen, Piet Klein. PR-foto

- Noget andet er, at vi i slutningen af 2019 udarbejdede en ny strategi, og en del af den var at se på, hvor der er plads til Flammen i Danmark. Vi blev sat lidt tilbage af corona, men har arbejdet videre med strategien og kigget på, hvilke byer vi gerne vil åbne i ud fra konkurrencesituationen, hvor stor byen er, efterspørgsel og andre faktorer. Og der poppede Svendborg op og gav god mening. Markedet er til det, og byen har en størrelse med et relativt stor opland, som gør den interessant for os, siger direktøren.

Piet Klein forklarer, at mens ambitionerne om at åbne i Svendborg er konkrete, så er arbejdet stadig i sin begyndende fase.

- Nu har vi defineret byerne, vi vil åbne i, med A-, B- og C-prioriteringer, og der har vi kun meldt A-prioriteringerne ud, som Svendborg altså en del af. Og kommer det rigtige lejemål til den rigtige pris, så er vi klar til at slå til hurtigt, siger han og forklarer, at der er en mening i at melde offentligt ud om planerne.

- Vi ved, at det kan lokke nogle udlejere frem med et lejemål, som vi ikke lige har set eller kender til, siger direktøren.

Annonce

Plads til 150-200 gæster

Direktøren afslører, at man er på udkig efter et lokale, der er mellem 400 og 600 kvadratmeter med plads til cirka 150-200 siddende gæster.

Om beliggenheden skal være helt centralt i bymidten eller lidt udenfor, har kæden ikke lagt sig helt fast på.

- Vi kan begge dele, og de 15 restauranter, vi har nu, har vi forsøgt både at være inde i en bymidte og at være lidt udenfor. Begge dele kan fungere så længe, der er en naturlig trafik og parkeringspladser. Det er de to kriterier, vi kigger efter, siger Piet Klein.

- Så vi vil egentligt åbne for begge muligheder, hvilket også gør, at vi er mere fleksible, som måske kan gøre, at vi kommer hurtigere til byen, tilføjer han.

Og så er det endelige spørgsmål: Hvornår åbner Flammen på Sydfyn?

- Jeg kan ikke sætte en dato på, men det kommer an på, hvor hurtigt vi finder det rette lejemål. Det kan blive til efteråret eller til sommer næste år, siger Piet Klein, der dog i samme ombæring fastslår, at man ikke opererer med en bagkant i forhold udvidelsesplanerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce