Annonce
Svendborg

Københavnsk rock og lokal hiphop på Harders

The Love Coffin giver koncert på Harders fredag 15. november. PR-foto.
Der er lidt for enhver smag på Harders henover weekenden 15.-16. november.

Svendborg: Rockmusik med bid og vildskab.

Nogenlunde sådan beskrives stilen hos det københavnske band The Love Coffin, der fredag 15. november indtager Harders og giver koncert.

Sidste år udgav orkestret sit debutalbum "Cloudlands", der blev aldeles flot modtaget af pressen, hvoraf flere uddelte femstjernede anmeldelser. Og nu kan man altså opleve The Love Coffin, der har Jonatan K. Magnussen som forsanger, i Svendborg til koncerten, der begynder klokken 21.00.

Koncerten vil i øvrigt bestå materiale både fra tidligere udgivelser samt nye singler, der udgives til efteråret, og sange fra deres kommende album, der er på gaden i foråret 2020, oplyses det i en pressemeddelse fra spillestedet i Møllergade.

Annonce

Lokal hiphop

Dagen efter rockkoncerten med The Love Coffin står den så på hiphop på Harders med den lokale rapper Anton, som går under navnet Unormal.

Han har inviteret sit hold med på scenen og sammen giver de koncert - eller som det hedder inden for den genre:

- Der skal spyttes linjer, som linjer aldrig er blevet spyttet, rimes som der aldrig er blevet rimet, og kastes med hænder til de falder af, lyder det en pressemeddelelse.

Inden koncerten er der desuden åben mikrofon, hvor der andre rappere altså er velkomne til at træde op op scenen og optræde. Tilmelding via denrigtigeunormal@gmail.com. Der er gratis entre ved deltagelse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Biblioteksbarakker en skamstøtte

I denne uge fejrer Svendborg Bibliotek 50-års fødselsdag for sit musikbibliotek, Fyns første da det blev påbegyndt i november 1969 af den da netop tiltrådte nye leder af biblioteket, Holger Ginsbo. Ginsbo overtog et biblioteksmæssigt fallitbo, som få år før var blevet nedlagt af statens bibliotekstilsyn som centralbibliotek grundet for få bibliotekarer og for dårlig økonomi, så der var nok for den nye leder at tage fat på, hvorfor etableringen af et musikbibliotek var en ambitiøs satsning. Den blev modtaget med kyshånd af brugerne, der stod i en lang kø foran biblioteket , da de første LP'er skulle udlånes. Holger Ginsbo fik på få år rettet den synkende biblioteksskude op og oplevede en firdobling af det samlede udlån af bøger og grammofonplader i løbet af sine første 10 år som leder. I samme periode arbejdede han lige så kraftigt på at få de helt utilstrækkelige lokaleforhold forbedret, hvor de tre barakker var en nødtørftig kortvarig nødløsning, indtil en planlagt sammenbygning med den nuværende musikskole skulle realiseres og sikre biblioteket en flerdobling af publikumsarealet, i lighed med hvad der samtidig skete i andre byer på Svendborgs størrelse. Siden er der som bekendt intet sket. De tre barakker står 50 år efter som en skamstøtte over kommunens behandling af sin væsentligste kulturinstitution, oven i købet en kommune der bryster sig af og kalder sig en kulturkommune. Svendborg Kommune er formentlig den kommune i landet, der har ofret færrest kroner på sit hovedbibliotek de sidste 100 år. Hovedbygningen fra 1937 blev betalt inklusive budgetoverskridelser af den da netop afgåede borgmester Lacoppidan-Petersen, og efterfølgende har udgiften været tre styk barakker og to nærliggende huse. ”Cittaslow” i en hver forstand .

Annonce