Annonce
Erhverv

Køb bilen via Skype: Corona får bilsælgere på nye veje

Antallet af nye registrerede biler faldt i marts måned med 21 procent sammenlignet med februar, og kigger man til marts måned sidste år, er tilbagegangen endnu større. Arkivfoto.
Få præsenteret din nye bil over Skype eller book en fremvisning hjemme hos dig selv. Bilhandlerne går nye veje for at øge salget af biler, som gik voldsomt tilbage i marts måned som følge af coronakrisen. Salget af erhvervsbiler halveret i forhold til sidste år.

- Vi er tvunget til at gå nye digitale veje for at sælge vores biler. Det er både af hensyn til kunderne og for at passe på vores medarbejdere, at vi minimerer smittefaren.

Direktør for personbiler Jan Meier fra P. Christensen er en af de mange bilforhandlere, der ligesom resten af samfundet må gå nye veje for at mindske smitterisikoen under coronakrisen.

Som noget nyt bliver bilerne fra Mercedes-Benz nu også vist frem via Skype. Kunden og sælgeren mødes ikke direkte, mens den potentielle køber får en guidet tur rundt i den nye Mercedes GLB, som er forhandlerens største trækplaster i øjeblikket.

- Og når først den er solgt, så foregår introduktionen til kundens nye bil også via Skype, når den er leveret, fortæller Jan Meier, som også nævner, at koncernen har øget sin trafik markant på hjemmesiden, som også er blevet udbygget.

Bilsalget faldt i marts

Tilgangen af nye personbiler i marts var 21,7 pct. lavere end i februar, når der korrigeres for sæsonudsving. Der blev i alt registreret 13.000 biler. Udviklingen er sammensat af 9,4 pct. færre biler i husholdningerne og 38,5 pct. færre i erhvervene. Når den sæsonkorrigerede tilgang falder så kraftigt, selv om der er en lille stigning i den faktiske tilgang, er det et udtryk for, at den faktiske tilgang normalt ville have været meget større i marts. Det er sandsynligvis COVID-19, der har bevirket den manglende stigning.

Kilde: Danmarks Statistik

Stort fald i salget

Der sælges dog markant færre biler i øjeblikket, selv om forhandlere som Jan Meier tager nye metoder i brug for at nå kunderne. I marts måned lå salget af både biler til private og erhvervskunder 23 procent under budget hos P. Christensen. Landets næststørste Mercedesforhandler har butikker på Fyn, i Jylland og på Sjælland.

Samlet set bløder hele branchen viser nye tal fra Danmarks Statistik. Salget af biler faldt på landsplan med 21 procent til 13.000 registrerede biler i marts måned i forhold til måneden før. Sammenligner man med sidste år er faldet dog endnu større, viser gennemgangen fra Danmarks Statistik.

I marts i år kom der en tilgang af knap 8000 privatbiler, hvilket er et fald i forhold til samme måned sidste år på hele 43 procent. Erhvervskunderne købte med 5000 biler under halvt så mange biler i marts måned, som de gjorde i samme måned sidste år, viser tallene. Danmarks Statistik understreger, at tilbagegangen i marts formentlig er endnu større.

"Det er vigtigt at holde sig for øje, at tallene for marts også afspejler registreringer, hvor kontrakterne - salget - kan være underskrevet i januar eller februar. Den fulde effekt af COVID-19 i form af færre kontrakter i marts, vil derfor i nogen grad først vise sig i registreringstallene de kommende måneder," skriver Danmarks Statistik på sin hjemmeside.

Annonce

Åbent hus i weekenden

Tilbage hos P. Christensen har direktør Jan Meier netop haft sin første weekend med åbne butikker i fire uger. Og interessen var stor for at komme ud og se på ny bil, understreger han.

- Der var meget stor interesse fra vores gæster, som ikke bare var ude for at kigge, siger direktøren, der var glad for at åbne dørene igen i weekenden.

Der er dog ikke nogen tvivl om, at bilforhandleren har taget de nye digitale værktøjer til sig.

- Nogen gange er det det, der skal til for at vi ændrer på den måde, vi gør tingene på. Det her er helt sikker ting, som vi også vil benytte os af efter corona, siger Jan Meier.

Direktøren understreger også, at det ikke kun er kunderne, men også leverandørerne af automobilerne i Tyskland, der er påvirket af krisen. Derfor kan der være meget lang leveringstid fra de nedlukkede fabrikker i Tyskland.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Efter branden: Hovedbygning på Bjørnemose Gods bliver genopført for 30 millioner kroner - og ejernes humør er i top

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Hospice-leder går på pension: - Man skal turde at tale om døden

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Kæresteparret Elin og Jann har købt Faaborg-Midtfyns billigste hus: - Tanken er, at vi skal blive gamle i huset

Søsiden

Erna er født grøn, men navnet fik hun først i pensionsalderen

Debat For abonnenter

Ærø har brug for de unge fra eksilet

Ærø For abonnenter

20 timer i røg og damp: Michael måtte bore sig vej ind i boksen, da håndtaget faldt af

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv For abonnenter

Har overvundet nedturen: De fynske robotkæmper er i fuld fart igen

Svendborg

Farvel og tak, 5700 Summer: Stor billedserie fra de sidste koncerter

Sport

Dette gik du glip af i nat: Dansk kajakhåb stryger sikkert i semifinalen ved OL

Langeland For abonnenter

- På et tidspunkt kommer franskmændene og køber jord i Danmark: Langelandsk vin lever i bedste velgående Tranekær

Erhverv For abonnenter

Nyt fra Svendborgs erhvervsliv: Værtshus havde plus i første regnskab, mens bagerbutikken satte penge til

Sport

OB fik vist sin grænse: Der var den kølige klasse til forskel

Annonce