Annonce
Leder

Kære læser: Gør klar til nyt digitalt liv på din lokalavis

Ny chefredaktør på Fyns Amts Avis, Rikke Bekker. Foto: Katrine Becher Damkjær


Tidligt tirsdag morgen sker der lidt nyt her fra din lokale avis. For her går vi nemlig i luften med et nyt website, og det er både i flottere design og med højere hastighed. Og så en ting, der er meget vigtig for os her på avisen - og forhåbentlig også bliver det for jer læsere fremover: Vi kommer nu igen til at bruge www.fynsamtsavis.dk som vores primære hjemmeside.

De senere år har vi været underside på www.fyens.dk, men i de her år tror vi meget på det stærke lokale tilhørsforhold, og derfor vil vi nu fokusere kræfterne på at lave et endnu bedre lokalt medie, hvor vi kæmper for lokalt demokrati og lokal sammenhængskraft. Det tror vi, at vi bedst gør sammen med jer læsere, og vi tror, at de fleste af jer Fyns Amts Avis-læsere vil blive glade for den direkte tilgang til det, der sker lige omkring jer.

Vi samarbejder selvfølgelig stadig tæt med vores gode kolleger på Fyens Stiftstidende og i resten af Jysk Fynske Medier, så den her ændring har alene noget at gøre med, hvordan vi bedst leverer det bedste lokale indhold til jer.

Vi glæder os meget til den nye hjemmeside, og som med alt nyt bliver der formentlig også lige lidt bøvl i starten. Lidt som at forcere lidt tang for at komme ud til at det dejligt klare vand. For eksempel betyder det, at du skal indtaste din kode, når du logger ind igen næste gang, men så skulle det hele gerne køre hurtigere - og pænere. Vi håber, du bliver glad for vores forbedrede hjemmeside og hurtigt får lavet de tilpasninger, du har lyst til. Har du brug for hjælp, så kontakt os endelig.

Og så gælder det ellers om at få trænet fingrene til det, der åbner for Sydfyn, Langeland og Ærø: www.fynsamtsavis.dk - eller bare www.faa.dk.

Vi glæder os også til at høre fra jer, hvis der er ting, vi kan gøre bedre. Selvfølgelig især mest i forhold til indholdet - selve historierne. Men det er nu også vigtigt i denne digitale tid at kunne tilgå sine medier på en nem og hurtig måde.

Og den gode nyhed er samtidig med: Hvis du er gladest for at få vores historier på papir, så er det ingen ændring der. Vi arbejder hårdt for, at man kan få vores historier lige præcis på den måde, man ønsker - så vi sammen kan debattere og blive klogere og arbejde for udvikling her på Sydfyn, Langeland og Ærø.

Eller som vi siger: Sammen om Sydfyn. Vi håber, du fortsat er med os.

Annonce
Vi kommer nu igen til at bruge www.fynsamtsavis.dk som vores primære hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø For abonnenter

Efter voldsom undersøgelse på Svendborg Sygehus: Ærøbo måtte dingle ned til færgen, fordi hun ikke kunne få en patientbefordring

Debat

Min Mening: Den dag bilen døde

Debat

Fyns Amts Avis mener: Frivillighed er nøglen til et stærkt lokalsamfund

Frivillighed er en nøgle til at få især mindre samfund til at fungere. Uden indsatsen fra frivillige hensygner småbyerne, og folk flytter støt og roligt et andet sted hen. Derfor er det også af afgørende betydning, at der på Langeland findes så mange ildsjæle, som det er tilfældet. Med deres engagement holdes der liv i lokalområderne, stables fester på benene og skabes et fællesskab, som kun for alvor kan findes i kraft af denne frivillighed. Fællesskabet er nemlig bygget op om lysten til og begejstringen for at være sammen og løfte for eksempel en enkelt landsby eller en hel klynge af småbyer. Og frivilligheden afføder også helt naturligt et ejerskab og en stolthed som kraftige motorer, der driver værket. Frivillighed koster dog også kræfter. Nogle har mange af dem, mens andre har knap så meget, de kan bidrage med. En af dem, der i efterhånden mange år har fungeret som en motor på mangt et frivilligt initiativ, er Ivan Nielsen fra Bagenkop. Han er en ildsjæl og et forbillede, som er svært at matche, men han er også så tilstrækkeligt ydmyg, at han fastholder, at han slet ikke kunne gøre det uden alle de andre frivillige. Det har han helt sikkert ret i, men uden ham som drivkraft, var der afgjort også frivillige initiativer, der ikke var blevet til noget. Det kan godt være, at han er ydmyg, men ros fortjener han for sin indsats, og der er grund til at lytte til ham. Med mere end en snes år i baggagen i frivillighedens tjeneste har han også en god evne til at pejle sig ind på, hvordan de frivilliges vilkår kan styrkes. Nemt er det jo blot at bede om flere penge. Det vil helt sikkert gøre det lettere at lokke flere til at lægge nogle af deres kræfter i frivilligt arbejde, men det, Ivan Nielsen peger på, er, at der fra politisk side burde ofres lidt flere kræfter og ressourcer på støtte, råd og vejledning til de frivillige. I sig selv er det jo også en måde at bede om flere penge på. Hvis der skal ansættes en person i Langeland Kommune til at hjælpe de frivillige på Langeland, så koster det penge, men Ivan Nielsen påpeger, at den hjælp, de frivillige kan få fra kommunens side til at omsætte ideer til handling, vil være givet godt ud. Det vil gøre nogle dele af de frivilliges arbejde enklere, og så kan der lægges flere kræfter i udviklingen af de frivillige arbejde. Samtidig kan det styrke fokus på indsatsen, og det bliver lettere at løfte Langeland. Der er ingen tvivl om, at frivillighed er en nødvendighed på en ø som Langeland. Hvis små samfund skal sprudle af liv, er det nødvendigt, at energien kommer indefra. Det har langelænderne nu også altid været gode til, og måske er det også lidt at gøre en dyd ud af nødvendigheden. Der ligger ikke lige i kortene, at der fra kommunal side kan sparkes en masse penge ud til foreningerne, men kan der fra centralt hold ydes noget mere faglig sparring og støtte til de frivillige, kommer det hele kommunen til gavn.

Mad og drikke

Morten Aagaard glæder sig til første jul i chokoladebutikken i Odense: Han tager konstant temperaturen på sine brune dogmer

Annonce