Annonce
Øhavet

Kæmpekøer på Siø: Sensorer ved trafikregulering defekte

De nye signaler på Langelandsbroen giver problemer. Arkivfoto.

Trafikreguleringsudstyr på Langelandsbroen defekt - udbedres formentlig tirsdag

Annonce

Siø: De seneste dage har man kunnet opleve store bilkøer hen over Siø mod Langeland om eftermiddagen, når der i myldretiden er mest trafik i denne retning. Det skyldes nogle defekte sensorer i trafikreguleringen, så man har måttet regulere på en anden måde end ellers.

Man kan under renoveringen af Langelandsbroen kun køre i én retning ad gangen oppe på toppen. Sensorerne er placeret, så de tager højde for mængden af trafik, og man kan lade det grønne lys vare længere i den mest belastede retning.

Men i de seneste dage har man måttet lave en fast omløbstid, som siger 36 sekunder ad gangen i hver retning uanset trafikmængderne, oplyser fagprojektleder Kirsten Riis fra Vejdirektoratet.

Hvis alt går vel, kommer der nye sensorer i løbet af tirsdagen, og når disse er monteret, skulle man igen kunne lave omløbstid, som tager højde for, i hvilken retning der er mest pres på, påpeger hun.

Renoveringen af Langelandsbroen er beregnet til at tage cirka halvandet år. Man skulle efter planen blive færdig til november 2019.

Langelandsbroen bliver renoveret, og trafikken reguleres frem til november næste år. Arkivfoto: Kim Rune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Efterlysning: Hvad systuen gemte

Faaborg-Midtfyn

Se dem her: Lyngvilds syv omstridte billeder fra Faaborg Kirke

Ærø For abonnenter

Turist undrer sig over tætpakkede færger: - Er der fokus på coronasmitte?

Annonce