Annonce
Svendborg

Kæmpe skovprojekt: Lodsejere får besked om salgsproces

Det er i dette område mellem Svendborg og Skårup, der er planlagt 540 hektar ny skov. Kort: Mikkel Damsgård Petersen
Omkring 40 lodsejere er repræsenteret ved informationsmøde om det store skovprojekt mellem Svendborg og Skårup. I marts følger møde for alle borgere.

Skårup: Der bliver trængsel i Skårup Kultur- og Idrætscenter, når Naturstyrelsen, Svendborg Kommune og Vand og Affald torsdag inviterer de berørte lodsejere til fyraftensmøde om det planlagte skovprojekt mellem Svendborg og Skårup.

Der er inviteret 93 lodsejere til mødet, og omkring halvdelen af dem har meddelt, at de deltager med i alt 75 tilmeldte. På mødet vil de få besked om den proces, der nu venter frem mod et muligt køb af deres jord, der alene gennemføres på frivillig basis.

Parterne vil også fortælle om baggrunden for projektet, hvordan det tænkes gennemført, planerne for en udformning af det store skovområde og grundvandsbeskyttelsen i området.

Annonce

Ingen særhensyn

Flere borgere har undret sig over, at ejeren af Hvidkilde, Christian Ahlefeldt-Laurvig-Lehn, ikke har jord i det 540 hektar store område, og man har spurgt, om der er vist særlige hensyn i den anledning. Det afviser Charlotte Vesterlund, der er klima- og energikoordinator i Svendborg Kommune.

Hun fortæller, at Hvidkilde-grevens søn, Carl Johan Ahlefeldt-Laurvig-Lehn, ejer en mindre del jord i området og er inviteret til mødet.

- Desuden har Hvidkilde noget jord i området, hvor der er planlagt solceller, og som vi derfor har styret udenom, og så har de noget jord, hvor der i forvejen er skov, fortæller klima- og energikoordinatoren.

Torsdagens møde er alene rettet mod de lodsejere, der ejer en del af det 540 hektar store område, som er udlagt til skovområdet, men der bliver også gennemført et offentligt møde, hvor alle kan komme og høre om projektet. Dette møde holdes onsdag den 11. marts, og det finder også sted i Skårup Kultur- og Idrætscenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Jørgens marker ligger under vand og afgrøder dør: - Det er bare at vente og have nerver af stål

Læserbrev

Debat: Cittaslow-snegl er ikke ok

Lokaldebat: Som en glad borger i Svendborg Kommune vil jeg gerne knytte en kommentar til min opfattelse af, hvad der sker i min kommune. Jeg er selvstændig erhvervsdrivende og har haft en meget dårlig oplevelse med at have en sygemeldt ansat. Efter seks måneders sygdom var hun næsten klar til at vende tilbage på arbejde. Men sygedagpengene stoppede, og jeg fik at vide, at der var ikke mere at hente her. Bare en måned mere ville have været nok til, at en ung kvinde kunne fortsætte på arbejdsmarkedet. Svaret fra Svendborg Kommune var: Vi vurderer ikke, at der er en sikker prognose for, at du vil blive i stand til at vende tilbage til arbejdsmarkedet inden for 134 uger fra revurderingstidspunktet. Øv! Den unge kvinde er glemt. Ok, sådan er det. Men så at sætte en lille Cittaslow-snegle-smiley på afgørelsen, det er (dæleme) ikke ok. Derudover: Alle erhvervsdrivende i kommunen har fået et brev fra borgmester om, at byggesagerne nu var under kontrol, og at behandlingstiden er meget hurtig. Jeg har søgt byggetilladelse til et værksted, et fjernlager så vi kan få lidt skattekroner til kommunen. Efter fire uger spurgte teknisk forvaltning om der skulle være dyr i bygningen... Nej. Efter fire uger mere rykker min tømrer for svar, og pludselig ser forvaltningen, at det er i en landzone. De otte uger er spildt – forventet tre-fire måneders behandlingstid mere.-- Jeg mener, at Svendborg Kommune burde lukkes! (lille smiley) De ansatte burde prøve, om de kunne varetage dit eller mit arbejde. Ja, jeg er skuffet, så min mail er jo bare hyleri, men der er altså noget, som ikke er godt nok. Jeg har firma i Svendborg og Odense, og da jeg snakkede byggetilladelse med Odense gik der præcist fire timer efter, at jeg kontaktede Odense Kommune for en byggetilladelse, før de vendte tilbage. Der gik præcis otte uger før, vi rykkede for svar i Svendborg. Fint nok, at de har længere behandlingstid, men at slutte en mail med Cittaslow – det gode liv, det er ikke ok. Hvad så? Ja, så køber jeg da et hus i Odense eller Ringe.

GOG

GOG-kollektivet skal vinde på svær udebane

Ærø For abonnenter

Har fået nok af politikere, der slås: Stemmesluger fra Søby stiller op til kommunalvalg

Annonce