Annonce
Svendborg

Kæmpe skovprojekt: Lodsejere får besked om salgsproces

Det er i dette område mellem Svendborg og Skårup, der er planlagt 540 hektar ny skov. Kort: Mikkel Damsgård Petersen
Omkring 40 lodsejere er repræsenteret ved informationsmøde om det store skovprojekt mellem Svendborg og Skårup. I marts følger møde for alle borgere.
Annonce

Skårup: Der bliver trængsel i Skårup Kultur- og Idrætscenter, når Naturstyrelsen, Svendborg Kommune og Vand og Affald torsdag inviterer de berørte lodsejere til fyraftensmøde om det planlagte skovprojekt mellem Svendborg og Skårup.

Der er inviteret 93 lodsejere til mødet, og omkring halvdelen af dem har meddelt, at de deltager med i alt 75 tilmeldte. På mødet vil de få besked om den proces, der nu venter frem mod et muligt køb af deres jord, der alene gennemføres på frivillig basis.

Parterne vil også fortælle om baggrunden for projektet, hvordan det tænkes gennemført, planerne for en udformning af det store skovområde og grundvandsbeskyttelsen i området.

Annonce

Ingen særhensyn

Flere borgere har undret sig over, at ejeren af Hvidkilde, Christian Ahlefeldt-Laurvig-Lehn, ikke har jord i det 540 hektar store område, og man har spurgt, om der er vist særlige hensyn i den anledning. Det afviser Charlotte Vesterlund, der er klima- og energikoordinator i Svendborg Kommune.

Hun fortæller, at Hvidkilde-grevens søn, Carl Johan Ahlefeldt-Laurvig-Lehn, ejer en mindre del jord i området og er inviteret til mødet.

- Desuden har Hvidkilde noget jord i området, hvor der er planlagt solceller, og som vi derfor har styret udenom, og så har de noget jord, hvor der i forvejen er skov, fortæller klima- og energikoordinatoren.

Torsdagens møde er alene rettet mod de lodsejere, der ejer en del af det 540 hektar store område, som er udlagt til skovområdet, men der bliver også gennemført et offentligt møde, hvor alle kan komme og høre om projektet. Dette møde holdes onsdag den 11. marts, og det finder også sted i Skårup Kultur- og Idrætscenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce