Annonce
Erhverv

Kæmpe behov for hospitalssenge: Bogense Plast har aldrig haft så travlt

Bogense Plast har så travlt, at den ellers planlagte påskeferie er droppet. Privatfoto
Et stort internationalt behov for plastikkomponenter til hospitalssenge på grund af coronavirus-krisen giver de nye ejere i Bogense Plast nok at se til.

- Det går rigtig godt over stok og sten. Det er en surrealistisk situation, hvor vi har mere travlt end nogensinde før.

Sådan fortæller Per Grunddal Jørgensen, der pr. 1. april er ny ejer i Bogense Plast sammen med Anja Drewsen og Ib Jensen.

Deres kunder i Kina, USA og Østeuropa har travlt med at levere til ekstra sygehusfaciliteter, som bliver bygget på grund af coronavirus-krusen. Derfor er der stort efterspørgsel efter Bogense Plasts plastikkomponenter til hospitalssenge.

Det betyder en omsætning på cirka 10 procent over forventet, siger Per Grunddal Jørgensen

- Det er langt over forventning. Kina og USA er store markeder for os, hvor vores kunder trækker meget lige nu.

Annonce

Fuld gang i produktionen

Man har ikke valgt at hente mere arbejdskraft ind, men kører 24 timer i døgnet, syv dage om ugen. Alle folk er på arbejde i virksomheden på nær nogle få, der kan arbejde hjemmefra.

Per Grunddal Jørgensen forventer et dyk i omsætning på et tidspunkt på den anden side af coronavirus-krisen, men lige nu fortsætter behovet for plastikkomponenter til hospitalssenge de næste tre måneder frem.

- Forhåbentligt kan vi herefter vende tilbage til en mere normaliseret situation. Mange spår et dyk i afsætningen herefter, men det er umuligt at spå om, siger han.

Men lige nu går det stærkt. Derfor har man i Bogense Plast også valgt at etablere produktion i den ellers planlagte påskeferie.

- Medarbejderne har udvist en kæmpe opbakning til at melde sig på holdene, så driften kan holdes i gang over påsken, fortæller Per Grunddal Jørgensen.

Foruden at sprøjtestøbe plastikkomponenter til hospital og pleje, produceres også til elektrificering, effektiv energiudnyttelse og forbrugsregistrering samt vindkraft.

Virksomhedens direkte eksportandel udgår 50 procent af omsætningen og forventes at stige i fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce