Annonce
Svendborg

Kæmpe auktion i Svendborg: Over 1500 katalognumre på to dage

På søndag og mandag er der indboauktion på Svendborg Auktionerne. Martin Birger Nielsen, auktionsleder, styrer slaget. Arkivfoto: Michael Bager
Søndag og mandag byder Svendborg Auktionerne på det, auktionarius Martin Birger Nielsen med egne ord kalder for en kæmpe auktion. Der er så mange katalognumre, at auktionen må deles op på to dage.

Svendborg: Der skulle være lidt for enhver smag og rig mulighed for at finde små, gemte skatte blandt de mange, mange effekter, der søndag og mandag kommer under hammeren på Svendborg Auktionerne.

Det forklarer auktionarius Martin Birger Nielsen, som går et par travle dage i møde.

- Det er jo en kæmpe auktion denne gang, og det er derfor, vi må holde den over to dage. Rent fysisk kan vi nemlig ikke nå igennem 1500 katalognumre på én dag, siger han og fortæller, hvad folk, der møder op på indboauktionen, har i vente:

- Der er alt mellem himmel og jord. Lige fra malerier af lokale kunstnere, arkitektlamper og møbler, kongelige pocelænsfigurer af guld og sølv til retroeffekter. Vi har simpelthen det hele med. Det er et rimeligt bredt repertoire af sjove ting og sager, forklarer auktionslederen.

- Om søndagen fra klokken sælger vi alt, hvad der hedder varia fra bordet - det vil sige småting - værktøj og teknik. Der er over 800 katalognumre bare i småting, som vi skal igennem den dag. Mandag starter vi klokken 16, så folk lige kan nå hjem fra arbejde, og der sælger vi møbler og malerier.

Annonce

Indboauktion

Svendborg Auktionerne holder søndag 10. november og mandag 11. november indboauktion.

Søndag begynder auktionen klokken 10.00, hvor der sælges varia fra bordene. Mandag er det med start klokken 16, hvor der sælges møbler, malerier, loftsbelysninger m.m.

Kataloget ligger tilgængeligt på Svendborg Auktionernes hjemmeside, ligesom man har mulighed for at besigtige effekterne fysisk. Der er eftersyn lørdag mellem klokken 10 og 15 og på auktionsdagene fra klokken 9.00.

Svendborg Auktionerne holder til på Tved Grønnevej 4B.

Forventer stort fremmøde

Svendborg Auktionerne har auktion to gange om måneden, og de plejer at være velbesøgte.

Martin Birger Nielsen forventer da også, at weekendens store auktion vil trække folk til Tved Grønnevej.

- Jeg vil tro, at når vi mandag lukker ned for det sidste hammerslag, har vi haft 500-600 mennesker igennem fysisk. Derudover har vi alle dem, der lægger bud ind via vores hjemmeside. Der vil nok være et par tusinde derinde, så det er ret mange, der kommer igennem, siger han.

- Det er både lokale folk og folk fra hele landet, som møder op. Også nogle fra udlandet finder vej hertil eller lægger et bud inde fra hjemmesiden, tilføjer Martin Birger Nielsen.

Hvor ellers?

Med de mange effekter, som skal under hammeren, er der lagt op til et par lange dage på Svendborg Auktionerne. Martin Birger Nielsen forklarer, at auktionen søndag formentlig vil vare fra klokken 10 til cirka 18, mens den om mandagen løber mellem klokken 16 og cirka 21.

Heldigvis står han ikke alene med opgaven.

- Vi er to auktionariusser, som styrer slagets gang, og vi styrer en time hver ad gangen og bytter så. Man kan godt klare det alene, men det er bedst at være to på, siger Martin Birger Nielsen, som kommer til at dele hammer med Rune Skov Nyborg.

Og inden vi lader ham gå, får auktionslederen lige chancen for at slå et slag for, hvorfor folk skal tilbringe dagen ude hos ham.

- Jeg ser ingen alternativer til en søndag, hvor det alligevel er lidt gråvejr, end at komme på auktionen og få en hyggelig dag. Det samme mandag aften, når man er færdig med sit daglige job. Der er god stemning, masser af sjove ting at byde på, og man kan ovenikøbet få både mad og drikke. Der er ingen undskyldninger for ikke at komme på auktion.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Biblioteksbarakker en skamstøtte

I denne uge fejrer Svendborg Bibliotek 50-års fødselsdag for sit musikbibliotek, Fyns første da det blev påbegyndt i november 1969 af den da netop tiltrådte nye leder af biblioteket, Holger Ginsbo. Ginsbo overtog et biblioteksmæssigt fallitbo, som få år før var blevet nedlagt af statens bibliotekstilsyn som centralbibliotek grundet for få bibliotekarer og for dårlig økonomi, så der var nok for den nye leder at tage fat på, hvorfor etableringen af et musikbibliotek var en ambitiøs satsning. Den blev modtaget med kyshånd af brugerne, der stod i en lang kø foran biblioteket , da de første LP'er skulle udlånes. Holger Ginsbo fik på få år rettet den synkende biblioteksskude op og oplevede en firdobling af det samlede udlån af bøger og grammofonplader i løbet af sine første 10 år som leder. I samme periode arbejdede han lige så kraftigt på at få de helt utilstrækkelige lokaleforhold forbedret, hvor de tre barakker var en nødtørftig kortvarig nødløsning, indtil en planlagt sammenbygning med den nuværende musikskole skulle realiseres og sikre biblioteket en flerdobling af publikumsarealet, i lighed med hvad der samtidig skete i andre byer på Svendborgs størrelse. Siden er der som bekendt intet sket. De tre barakker står 50 år efter som en skamstøtte over kommunens behandling af sin væsentligste kulturinstitution, oven i købet en kommune der bryster sig af og kalder sig en kulturkommune. Svendborg Kommune er formentlig den kommune i landet, der har ofret færrest kroner på sit hovedbibliotek de sidste 100 år. Hovedbygningen fra 1937 blev betalt inklusive budgetoverskridelser af den da netop afgåede borgmester Lacoppidan-Petersen, og efterfølgende har udgiften været tre styk barakker og to nærliggende huse. ”Cittaslow” i en hver forstand .

Annonce