Annonce
Navne

Jury kom på svær opgave: Her er de nominerede til Den Sydfynske Initiativpris

Nu er de seks nominerede til Den Sydfynske Initiativpris fundet. Prisen uddeles den 2. februar 2020 på Gymnastikhøjskolen, og alle har mulighed for at være med til festen. Den Sydfynske Initiativpris 2020. Foto: Katrine Becher Damkjær

Den 7. januar udløb fristen for at indstille gode initiativer til Den Sydfynske Initiativpris, og nu har juryen udpeget seks nominerede ud af et samlet felt på 39 unikke projekter.

De seks nominerede er Strynø Bosætningsgruppe, Ærøxpressen, Købmanden i Lundeborg, Langelands Mobil- og Bredbåndsforening, Vildmandsforeningen og Josefine Ottesen, som står bag Svendborg Forsamlingshus.

Prisoverrækkelsen finder sted den 2. februar på Gymnastikhøjskolen i Ollerup, og skolens forstander Uffe Strandby udgør også en del af juryen bag Den Sydfynske Initiativpris, og han har nærmest sved på panden efter juryens møde og arbejde med nomineringerne torsdag eftermiddag og aften.

- Det er altid en svær proces, fordi der er så mange gode, spændende og kreative forslag. Jeg ville gerne premiere flere, end vi har mulighed for, siger han.

Det ønske kan Uffe Strandby ikke opfylde, og skulle man være i tvivl, skorter det ikke på kvalitet blandt de indstillede projekter, skriver redaktionschef David Bernicken i sin lederartikel lørdag, og som kan læses her.

- Dermed ikke sagt, at de af indstillingerne, der ikke er blevet nomineret, mangler kvalitet. Vi kunne sagtens finde seks andre projekter, der også fortjener en nominering - det var jo derfor mødet tog så lang tid, skriver han.

Sådan så det ud, da Den Sydfynske Initiativpris blev uddelt lørdag på Kammerateriet i Svendborg sidste år. Det blev Demokratifestivalen i Ollerup, der løb med sejren. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Nu skal juryen klædes bedre på

Nu venter så den videre proces, hvor juryen indtil videre har lænet sig op af de mange indstillinger, der er dumpet ind ad brevsprækken eller er landet i mailboksen på Fyns Amts Avis.

Ifølge Uffe Strandby skal juryen nu se nærmere på de nominerede projekter ud fra mere objektive kriterier end det faktum, at de i en eller anden grad lever op til kriterierne for udvælgelse, som er levedygtighed, innovation, aldersmålgruppe (skal være til glæde og gavn for så mange som muligt uanset alder, red.), samfundsrelevans, knofedt (frivillige timer, red.) og uegennyttighed.

- Nu skal vi lave research og læse de artikler, som journalisterne kommer til at skrive om de nominerede. Vi vil også selv henvende os og snakke med folk, så vi kan blive klædt på til at vurdere de enkelte nominerede, siger han og oplyser, at de nominerede ikke er valgt ud fra geografisk placering.

Det kan ellers se sådan ud, idet de nominerede rent geografisk er spredt over hele Sydfyn, Langeland og Ærø, men juryen er altså ikke gået efter netop sådan en sammensætning, forklarer Uffe Strandby og tilføjer, at en vinder og modtager af prisen vil blive fundet en uges tid før prisoverrækkelsen den 2. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce