Annonce
Kultur

Jung klar til Jyske Bank Arena: Ingen kulkælder for kometband

- Vi er tre almindelige drenge, som håber på at kunne kommunikere nogle af de følelser, vi alle sammen står over for. Vi håber også, at vores musik kan være med til at samle generationerne, siger de tre medlemmer af Jung. PR-foto
Trioen Jung albumdebuterede for blot et år siden, men er allerede klar til dens første arenaturné. Til efteråret satser medlemmerne Jonas Jung, Sigurd Boesen og Michael Hovmand på at blitze publikum omkuld i landets fire største arenaer. Deriblandt Jyske Bank Arena i Odense.

Musik: 2020 har været et usædvanligt år for de fleste danske bands. For hovedparten et regulært annus horribilis, hvor samtlige koncerter blev aflyst, og alt gik i stå.

Sådan var det ikke for Jung, der 27. marts udsendte albummet ”Blitz” og trods nedlukning, aflyste festivaler og generel tumult i musikbranchen ser tilbage på et år, hvor formkurven kun er skudt i vejret.


- Uanset, om vi havde haft corona eller ej, vil udgivelsen af ”Blitz” stå som én af de mest fantastiske oplevelser i mit liv. At opleve den efterfølgende respons glemmer jeg heller aldrig

Jonas Jung, forsanger i Jung


- Vi har faktisk ikke på noget tidspunkt haft følelsen af at ramme en mur. Men mere fornemmet en konstant medvind, fordi antallet af lyttere og fans konstant er vokset. Vi har aldrig prøvet en sommer med festivalkoncerter, derfor aner vi heller ikke, hvad vi gik glip af, siger Michael Hovmand.

Selv om forårets og sommerens koncertplaner gik i vasken, var siderne i bandkalenderen ikke tomme. Jung var klassens populære dreng, der blev inviteret med til X Factor-finale og en lang række tv-programmer i løbet af sommeren.

- Kurven i ”Projekt Jung” er kun gået en vej siden begyndelsen. Jeg kan i hvert fald ikke komme i tanke om noget dyk, og da jeg også blev far sidste år, vil 2020 altid stå som noget særligt, siger Sigurd Boesen.

Forsanger Jonas Jung, hvis efternavn gav bandet dets navn, kalder udgivelsen af ”Blitz” et ubetinget højdepunkt i hans liv.

- Uanset, om vi havde haft corona eller ej, vil udgivelsen af ”Blitz” stå som én af de mest fantastiske oplevelser i mit liv. At opleve den efterfølgende respons glemmer jeg heller aldrig, siger Jonas Jung.

Annonce

Solidt hår på brystet

Populariteten kan nå nye højder, når billetterne til fire arenakoncerter sættes i salg fredag formiddag. 30.000 billetter er der i alt til koncerterne i Aalborg Kongres & Kultur Center, Royal Arena i København, Ceres Arena i Aarhus og Jyske Bank Arena i Odense.

Fakta

Jung består af Jonas Jung (vokal), Sigurd Boesen (guitar) og Michael Hovmand (keyboard).

De debuterede i forsommeren 2019 med singlen "Jeg skal nok vente", som høstede solid airplay og national opmærksomhed. Debutsinglen blev efterfulgt af "Hun kommer tilbage", som ramte P3’s Uundgåelige og skærpede opmærksomheden yderligere.

Debutalbummet "Blitz" udkom i marts 2020 og blev fulgt op med singlen "To timer i træk".

De fire arenakoncerter:

13. november: Aalborg Kongres & Kultur Center

20. november: Royal Arena, København

26. november: Jyske Bank Arena, Odense

27. november: Ceres Arena, Aarhus

Billetsalget starter fredag 5. marts kl. 10.00 via www.bill.et/jung

- Jeg tror, at vi allerede kan spille en arenaturné, fordi vores musik kommer så bredt ud. Publikum i hele landet lytter til os, og det betyder alt andet lige, at vi henvender os til mange mennesker, siger Sigurd Boesen.

Indtil videre har bandet kun givet én koncert foran et stående publikum. Det var i december 2019 på Hotel Cecil i København, hvor der var 250 betalende.

I 2020 var det største publikum i underkanten af 500 siddende publikummere, så det bliver en markant kontrast, når Jung til november skal optræde foran op mod 15.000 tilskuere i Royal Arena, hvoraf de 8.000 står op.

- Vi er meget spændte på, hvordan det bliver at stå foran så stort et publikum. Det bliver helt vildt at opleve, og jeg glæder mig over, at efterårets 14 koncerter gav os solidt hår på brystet. Jeg glæder mig virkelig til at spille på den energi, som mange tusinde mennesker giver. Jeg er sikker på, at det kommer til at accelerere Jung yderligere, siger Jonas Jung.

Sigurd Boesen tror, at Jung lærte meget under siddekoncerterne, bandet kan lukrere på til november.

- Når man ved, hvordan man kan skabe en fest for et siddende publikum, tror jeg også, at man har redskaberne til at skabe en fest for et stående publikum. Vi ved, at publikums respons i høj grad handler om vores ageren på scenen.

Jung gav 14 koncerter i efteråret 2020. Her optræder bandet i Dok5000 i Odense. Foto: Simon Staun

Jonas og Michael er ikke fyldt 30 år endnu, mens Sigurd Boesen om kort tid fylder 32 år. Han tror, at deres alder i høj grad har været en fordel.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at vores alder og livserfaring har været en vigtig ballast. I musikbranchen går det stærkt, man skal tage mange beslutninger og forholde sig til mange interessenter. Det har vi lettere kunnet navigere i, end hvis var tre gutter på 20 år, siger Sigurd Boesen.

Annonce

Foråret helliget nye sange

Det kræver både mental og mandskabsmæssig oprustning at gå fra siddekoncerter med 500 tilskuere til potentielt 15.000 publikummere i Royal Arena. Holdet omkring Jung har haft vokseværk, og der er blandt andet tilknyttet en lang række lys- og lydfolk.

- Det kræver et kæmpe hold med masser af erfaring at skrue et fucking fedt show sammen. Derfor har vi allieret os med en række professionelle, der kan være med til at sikre, at alt fungerer. Når man skalerer sine shows op, er det helt naturligt, at alt omkring det også skaleres op, siger Sigurd Boesen.

Selv om der ikke er meget, der tyder på, det kan lade sig gøre, håber Jung, at de i løbet af sommeren kan få spillet nogle mindre koncerter og få prøvet nogle ting af.

- Det ville være fedt med nogle mindre koncerter, hvor vi kan tage ved lære af vores fejl. Der er ingen tvivl om, at 2021 i høj grad er dedikeret til de fire arenakoncerter, siger Jonas Jung.

De tre medlemmer dedikerer dog også de kommende måneder til arbejdet med nye sange.

- Efteråret 2020 var dedikeret til koncerter, og foråret kommer til at handle om os tre i et studie med fokus på at skrive nye sange. En af de største gaver ved vores succes er, at vi kan leve af musikken og koncentrere os om den på fuld tid, siger Jonas Jung.

Annonce

2020’ernes Nephew

Jonas Jung boede i Odense, mens han læste journalistik på SDU. Nogle af de første skridt til Jung blev taget på Skibhusvej, hvor Sigurd Boesen kom forbi for at øve. Eller i hvert fald hygge og spille et par sange.

- Det blev vist til en halv times øvning, men det var med til at forsikre os om, at vi ville noget mere sammen med musikken. Jeg flyttede til København for at være i praktik på Ekstra Bladet, og da Sigurd kom tilbage til København, begyndte vi at indspille vores første sange, som dengang var på engelsk, siger Jonas Jung.

Sigurd voksede i Middelfart, og de fynske relationer blev forstærket, da Jung lukkede Svendborgs nye festival, 5700 Summer, med et brag af en koncert i august.

- Det var en fed aften, og vi optrådte også i Svendborg på vores efterårsturné. Min kæreste kommer faktisk fra Nyborg, så det kan være, vi også skal et smut forbi Bastionen, siger Jonas Jung.

Han nåede ikke at blive færdig som journalist, inden Jung-eventyret for alvor stak af. Men de to bandkolleger tror alligevel, de kan drage nytte af hans erfaringer.

- Jeg er sikker på, at Jonas’ insiderviden har gjort os mere trygge i forhold til medierne. Hvis man aldrig har givet et interview, kan det sikkert være ret skræmmende at få en tur i mediemøllen, siger Sigurd Boesen.

- Det er jeg da glad for at høre, så kom der noget godt ud af det. Jeg fik aldrig færdiggjort uddannelsen, så jeg kan kun kalde mig næsten-journalist, siger Jonas Jung og ler.

En anden næsten-journalist hedder Simon Kvamm. Han er et godt bevis på, at man sagtens kan komme langt i musikbranchen uden at færdiggøre uddannelsen som ordsnedker. Med fire store arenakoncerter i kalenderen tyder det på, at Jung har tænkt sig at gå benhårdt efter at blive 2020’ernes pendant til Nephew.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce