Annonce
Svendborg

Julie Maria optræder på Harders i Svendborg

Mange kender Julie Maria fra DR-julekalenderen, Pagten, hvor hun synger titelsangen Uden Hinanden. PR foto
Danmarks poetiske popdronning giver koncert på Harders.

Svendborg: Fredag 20. september kan man opleve Julie Maria på Harders i Svendborg.

Hun er én af landets mest roste og talentfulde sangskrivere, og nogle kalder hende Danmarks poetiske popdronning. Det brede publikum kender hende fra DR-julekalenderen, Pagten, hvor hun synger titelsangen Uden Hinanden. Hun er også kendt fra sange som Også Om dagen, Gør Det Kort, Evelyn og Beat, der alle er spillet meget i radioen. Beat var P3’s uundgåelige tilbage i 2013. Julie Maria har anmelderroste album og mange koncerter bag sig, mange af dem solo, og med samarbejder lige fra Søren Huss, Tina Dickow, Tim Christensen, Steffen Brandt, Mads Langer og Lone Hørslev og med et nyligt samarbejde med Hella Joof, har Julie Maria fået fasttømret sit navn som én man ikke rigtig kommer udenom i dansk musik.

Annonce

Stilhed

I midt 2017 udkom hun med sit sjette album "Danse Til Vi Dør", der udspringer af de refleksioner og erkendelser hun gjorde sig under en længere periode væk fra musikken, hvor hun var tvunget til at kigge indad.

- I stilheden indså jeg, at mine mange år med musikken og livslange ambitioner om at nå til stjernerne havde sat en stopper for glæden - og samtidig det helt åbenlyse i, at vi som kunstnere kun kan skabe ud af lyst, udtaler Julie Maria i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Vigtig GOG-gevinst mod arvefjender

112

Uheld på Svendborgmotorvejen

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Lad børnene flokkes i bymidten

Svendborg har fået en café for hele familien. Der er plads til, at de mindste leger og tumler rundt, og der er plads til de lidt større børn i et legehjørne. Og så kan forældre, bedsteforældre og naturligvis børnene få en forfriskning og lidt mere til. Jensens Bøfhus har en smule af den slags tilbud, men derudover er Café Svend, som den nye café hedder, alene om at henvende sig så direkte til lige netop børnefamilierne. En målgruppe, som egentlig er ganske stor, men også lidt overset, når blikket glider hen over Svendborgs bymidte. Jo, der er musik- og teateroplevelser for børnefamilier, og ikke så langt fra midten ligger Naturama og biblioteket. Det er rigtig fint, men hvordan ser det ud, når vi kigger ind i centrum af byen? Prøv at gå en tur ned gennem gågaderne. Der er faktisk ikke så meget at komme efter. Der er ingen legetøjsbutikker længere i bymidten, men det er vores allesammens skyld - vi køber nemlig det meste af legetøjet på nettet. Legepladserne ligger også et pænt stykke vej fra bymidten - især hvis benene er korte. Måske har Luise og Anders Føns Haaber derfor fundet en niche med et stort potentiale i. Noget har de i hvert fald fat i. Svendborg har et stærkt og levende kulturliv og tilbud i stakkevis, når det gælder gastronomi, teater, musik og meget mere. Der er masser af oplevelser at hente, men der er måske også et blindt punkt: Børnefamilierne. Så hvordan skal vi lokke børnefamilierne ind til bymidten en helt almindelig lørdag formiddag, hvor vi så gerne vil have, at de lægger deres penge, når sko og tøj skal købes? Der er i hvert fald ikke mange børneoaser at finde i nærheden af Møllergade og Gerritsgade. Der er et springvand på Torvet, som er tændt, så længe temperaturen ikke kniber sig ned i nærheden af frysepunktet, men det er også nogenlunde det. Svendborgs bymidte er måske ikke helt så familievenlig, som vi kunne ønske os. Vi vil jo gerne have flere børnefamilier til området. Det er godt for dynamikken og udviklingen, og vi vil meget gerne have, at børnefamilierne også bruger deres penge i de lokale forretninger frem for i de virtuelle stormagasiner. Svendborg har et stærkt kulturelt udtryk, men byen ser knap så stærk ud i børnehøjde. Nogle legemuligheder på Torvet kunne for eksempel være en mulighed. En rutsjebane, en gynge og et faldunderlag ville kunne gøre en stor forskel for familier med små børn, og pladsen er der jo til det. Der tænkes hele tiden i udvikling af byen. Det kunne være en god idé også at give børnene en mere fremtrædende plads i udviklingstankerne. De har det jo endda med at komme i følgeskab med mindst én voksen.

Svendborg

Mand truet med koben

Annonce