Annonce
Sport

Julie havde pakket kufferten til VM, men så blev slutrunden aflyst: - Alle troede, det var en joke

Siden den ærgerlige nyhed onsdag har Julie Oksbjerg og landsholdskammeraterne tjekket op på hinandens humør. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Hun skulle have siddet på et hotelværelse i Canada og forberedt sig til VM, men 20-årige Julie Oksbjerg er fortsat hjemme i Odense. Dagen før afrejse blev VM aflyst.

ISHOCKEY: Torsdag 22. april ved middagstid skulle Julie Oksbjerg og resten af det danske kvindelandshold i ishockey være rejst til Canada for at spille A-VM.

Det skulle have været de danske kvinders første VM-slutrunde på højeste niveau, men onsdag - dagen før afrejse - tikkede den måske værst tænkelige nyhed ind.

VM er aflyst.

Annonce

For andet år i træk på grund af coronapandemien.

- Vi blev kaldt til akutmøde efter den sidste træning i onsdags. Der fik vi beskeden: "I skal ikke til VM alligevel." Jeg var målløs og chokeret og ked af det på samme tid. Folk græd, fortæller den 20-årige fynbo.

- Alle troede, det var en joke. Jeg havde ikke troet, at det kunne ske dagen før, fortsætter Julie Oksbjerg.

Hun kalder det en uoverskuelig nyhed, fordi ingen ved, hvornår det så kan afholdes.

- Det er et helt års arbejde, men vi kan ikke bare grave os ned nu. Vi skal op og i gang igen, siger den unge forward, der har fået utallige trøstebeskeder fra venner og familie.

Måske til efteråret

VM-aflysningen betød også en brat og mærkelig afslutning på sæsonen for Julie Oksbjerg og de andre spillere på landsholdet, der skal mødes til samling igen i juni.

Indtil da står den på fysisk og konditionstræning, da OIK - Julie Oksbjergs klub - tager isen af banen.

Og så skal humøret op igen.

- Men jeg ved ikke, hvordan jeg får det. Der skal nok nogle flere dage til. Heldigvis kan jeg komme på arbejde, men det er helt forkert at være hjemme. Folk på arbejde spørger mig, hvad jeg laver her. Og det gør jeg egentlig også selv, fortæller Julie Oksbjerg.

Det var et chokeret landshold, der modtog beskeden om VM-aflysningen onsdag aften. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Det internationale ishockeyforbund arbejder sammen med værtsnationen på at finde nogle nye datoer til VM, der måske kan afholdes sidst på sommeren eller først på efteråret.

- De gør, hvad de kan for at finde nye datoer. Det vil være godt for motivationen, hvis det bliver til efteråret. Det er i en overskuelig fremtid, siger hun og tilføjer:

- Men lige meget hvad, skal vi spille OL-kvalifikation i Tyskland til november, og det er også godt for motivationen.

Annonce

Mulighed for tilskuere

Mens alle de andre deltagende nationer har prøvet det før, var det første A-VM for Julie Oksbjerg og det danske kvindelandshold, der havde set frem til at spille på den største scene.

Under normale omstændigheder kunne der have været mellem 8.000 og 15.000 tilskuere, men grundet corona-restriktioner var det tal sænket til omkring 600.

- Hvis de finder en ny dato, kan man håbe, at det giver mulighed for flere tilskuere, lyder det fra Julie Oksbjerg, der skulle have været i isolation de første otte dage i Canada.

Julie Oksbjerg

Hun er født den 2. december 2000

Hun spiller som forward

Hun blev student fra Sct. Knuds Gymnasium i sommeren 2020 og holder lige nu et sabbatår

Hun er kærester med ishockeyspilleren Jakob Wittendorf, der har spillet for Odense Bulldogs og Sønderjyske

Hun har vundet U18-VM med Danmark to gange og anden gang blev hun kåret til Danmarks bedste spiller ved slutrunden

Danmark ved VM

Danmark skulle have spillet mod Ungarn, Japan, Tjekkiet og Tyskland ved VM i byen Truro i staten Nova Scotia

- Jeg havde pakket bøger, min computer og et sjippetov. Jeg tror egentlig, at alle havde set frem til de otte dage i isolation, fordi vi har trænet så meget op til, fortsætter hun.

Det danske landshold skal ikke frygte at miste pladsen ved A-VM, da op- og nedrykning er suspenderet på grund af coronakrisen.

Julie Oksbjerg spiller til dagligt i Odense Ishockey Klub. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Nu er opgravningen af minkene i gang

Annonce