Annonce
Langeland

Juleskrab for anbragte børn mangler sælgere

Børnehjælpsdagen leder efter sælgere af årets julelodder. PR-foto
Børnehjælpsdagens Julelotteri, der skal støtte de anbragte børn, lider under, at ingen vil sælge deres lodder.

Langeland: Fra 10. oktober kan man købe Børnehjælpsdagens Julelotteri, hvor man støtter anbragte børn. Problemet er bare, at det kan være svært at finde et sted at købe lodderne, for der mangler nemlig sælgere.

Derfor opfordrer Børnehjælpsdagen de lokale fritidsforeninger, sportsklubber og skoleklasser til at engagere sig i salget af årets julelodder.

- Vi håber, at lokale foreninger og skoler vil sætte social ansvarlighed på agendaen her i julemånederne - og støtte de anbragte børn. Julen er et tidspunkt på året, hvor det giver god mening at samles om en velgørende handling, der i øvrigt kan bidrage til et styrket sammenhold og fællesskab i den enkelte sælgergruppe, siger Anne Nielsen, der er lotteriansvarlig i Børnehjælpsdagen, i en pressemeddelelse.

Annonce

Tjen penge til klassen

Lodsalget er med til at sikre, at anbragte børn og unge i Danmark kan få gavn af Børnehjælpsdagens arbejde.

På Langeland er der i øjeblikket 53 anbragte børn i enten plejefamilier eller på en institution. Mange af de anbragte har ofte et stort afsavn op til jul på grund af brudte eller svære familierelationer.

De foreninger og klasser, der melder sig som lodsælgere, bliver honoreret af Børnehjælpsdagen for deres indsats med op til 12 kroner pr. solgt julelod.

Sidste år modtog 554 lokale foreninger, klubber og skoleklasser over hele landet i alt 2,9 millioner kroner for deres salg af Børnehjælpsdagens julelodder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

93-årige Ruth troede, det var slut, da coronaen ramte: - Jeg ved ikke, om jeg bare har været heldig

Annonce