Annonce
Svendborg

Julen begynder i Hesselager: Juletræstænding, gåtur og julepyntning

Der skal danses om juletræet på pladsen ved Hesselager Hotel i weekenden. Arkivfoto: Nils Svalebøg.
Annonce

Hesselager: Julen bliver i den grad skudt i gang i Hesselager henover den første weekend i december.

Lørdag, hvor kalenderen godt nok stadig står på 30. november, inviterer Hesselager Borgerforening alle fra nær og fjern til at være med til den traditionelle juletræstænding og efterfølgende at gå med rundt om træet. Det foregår på pladsen ved Hesselager Hotel fra klokken 15.30.

Her byder borgerforeningen desuden på lidt godt til maven og ganen.

Søndag følges der op på den begivenhed med en gåtur fra hotellet i Hesselager og op til Vormark Forsamlingshus, hvor der så er juletræsfest - en urgammel tradition, som bliver arrangeret af en frivillig komite.

- I forsamlingshuset står et smukt pyntet træ til loftet, og der skal danses om træet og synges julesange, inden de gamle nisser, der har modtaget børnene i døren, deler slikposer ud, akkurat som for 60-70 år siden. Alle de gamle kædedanse bliver ”luftet”, og der er lodtrækning af gaver og sluttelig pølser med brød med i deltagerbetalingen, fortæller Inge Marie Holmskov i en pressemeddelelse.

Alle opfordres til at møde op iført nissehuer til arrangementer, der altså begynder med en gåtur klokken 14.15 søndag, hvor borgerforeningen samtidig sørger for, at der bliver sat juletrekanter med hjerter og lys op i lygtepælene i Hesselager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce