Annonce
Svendborg

Julemærker i bycentret

Kronprinsesse Mary omfavner et barn fra et af julemærkehjemmene ved præsentationen af årets julemærke. Foto: Ritzau
Svendborg Frimærkeklub sælger både nye og gamle julemærker
Annonce

Svendborg: Fredag den 29. november og lørdag den 30. november har Svendborg Frimærkeklub i Svendborg Bycenter salg af julemærker fra Julemærkefonden.

- Ved køb af årets julemærke er man med til at sikre, at der hvert år er danske børn, som får et pusterum på et af fondens julemærkehjem, hvor de i løbet af godt 10 uger genvinder deres selvtillid og sundhed. Opholdet betyder meget i et barns liv og med til at præge barnet positivt i årene fremover. Der er i øjeblikket over 400 børn på venteliste til et julemærkehjem, fortæller Carl-Erik Bentzen, formand for Svendborg Frimærkeklub.

Julemærket er en vaskeægte dansk juletradition med over 100 år på bagen. Sammen med H. K. H. Kronprinsessen afslørede kunstner Per O. Jørgensen mærke nr. 116 ved et arrangement for nylig på Københavns Rådhus.

Årets julemærke hedder ”Jul på Julemærkehjemmet” og illustrerer Julemærkehjemmet i Hobro, der i år har fejret et 80-års jubilæum.

Per O. Jørgensen har stået bag prisvindende forsideillustrationer til bøger inden for fantasy og eventyr, og der er næsten noget eventyrligt over årets julemærke, hvor børn står foran Julemærkehjemmet og vinker til nisserne og dyrene uden for.

For 9-årige Nanna fra Brønderslev var det, ifølge en pressemeddelelse, en stor oplevelse at overrække blomster til Kronprinsessen.

Nanna er julemærkebarn og bor lige nu på Julemærkehjemmet i Hobro. På blot fire uger har hun vendt op og ned på hele sin tilværelse og kan nu holde ud at betragte sit eget spejlbillede, det kunne hun ikke før.

- Jeg var ikke ret glad for mig selv og tænkte, at jeg ikke var så god eller sjov som de andre. Jeg kom på julemærkehjem, fordi jeg gerne ville have bedre selvtillid, flere venner og et lysere sind, fortæller Nanna i pressemeddelelsen.

Årets julemærke er en af de få helt igennem danske juletraditioner. Einer Holbøll fik ideen til julemærket i 1903 og det første mærke kom i 1904 og siden har det uanset krig og op- og nedgange udkommet hver år.

Julemærket har altid nydt stor folkelig opbakning og har historisk været stort set eneste indtægt til driften af julemærkehjemmene. Mærket udgør i år ca. 25 % af driften til de fire julemærkehjem.

- Er man samler af julemærker og mangler nogle årgange, så har man i bycentret på de to nævnte dage chancen for at erhverve sig tidligere årgange, også meget gamle, slutter Carl-Erik Bentzen.

Sammen med Kronprinsessen afslørede kunstner Per O. Jørgensen mærke nr. 116 ved et arrangement på Københavns Rådhus. Årets Julemærke illustrerer Julemærkehjemmet i Hobro, der i år har fejret 80-års jubilæum. Foto: Ritzau
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce