Annonce
Fyn

Julehjælp i Nørre Aaby på 13. år: - Det er svært at forestille sig en juleaften uden and, gaver eller juletræ

Kirsten Ladehoff samler for 13. gang ind til familier i Nørre Aaby, som ikke normalt har råd til en traditionel dansk jul. Foto: Sofia Søborg Flittner-Nielsen.
Kirsten Ladehoff har gennem sit værtshus Kupeen i Nørre Aaby i 13 år samlet ind til familier i lokalområdet, som ikke har så meget økonomisk råderum i juletiden.
Annonce

Nørre Aaby: Indehaveren af værtshuset Kupeen i Nørre Aaby Kirsten Ladehoff samler ind for 13. gang til familier fra lokalområdet, hvor det kniber med midlerne i juletiden.

- For langt de fleste er det helt almindeligt at bruge mange penge i julen på mad, slik, gaver og juletræ. Men vi skal heller ikke glemme, at der er nogle familier, hvor det bare ikke kan lade sig gøre at få den helt store julemiddag, julegaver og juletræ. Og den tanke kan jeg ikke holde ud, siger Kirsten Ladehoff.

Annonce

Hjælp og opmærksomhed

Siden 2007 har Kirsten Ladehoffs julehjælp gjort den kolde juletid til en lidt sødere affære for 26 familier i lokalområdet - og nogle enkelte familier på Langeland.

- Jeg bliver jo helt varm om hjertet, når jeg tænker over det, fortæller hun.

- Men samtidig skal folk også huske, at det jo ikke er mig, der gør noget specielt. Det er alle dem, som donerer penge eller gaver, der gør noget virkelig godt - og faktisk kan hjælpe en familie gennem julen, tilføjer værtshusindehaveren, som i øvrigt snart har 20 års jubilæum.

Kirsten Ladehoff samler for 13. gang ind til familier i Nørre Aaby, som ikke normalt har råd til en traditionel dansk jul. Foto: Sofia Søborg Flittner-Nielsen.

Tanken om at starte Kupeens julehjælp kom egentlig snigende for Kirsten Ladehoff. Som tidligere Falckredder havde hun set nogle triste skæbner i juletiden, som hun beskriver det. Derfor virkede det oplagt at kickstarte en julehjælp til fordel for lokale familier, hvor det kniber med midler i juletiden. Både for at hjælpe, men også for at skabe opmærksomhed om, at der er familier eller mennesker, som ikke har lige så meget økonomisk råderum som andre.

- Det er svært at forestille sig en juleaften uden juleand, julegaver eller juletræ. Men for en del mennesker er det altså bare virkeligheden, fortæller Kirsten Ladehoff.

Annonce

Donationer for 8.000 kroner

Siden donationskassen i Kupeen blev åbnet den 10. november, har værtshusets stamgæster doneret næsten 3.400 kroner. Normalt lander julehjælpsbeløbet på omkring 8.000 kroner.

Man kan søge om at vinde julekurven ved at sende et brev til Østergade 25, 5580 Nørre Aaby. I brevet kan man vælge at fortælle om, hvorfor man er endt i en situation, hvor der ikke er råd til så meget - og hvorfor man gerne vil have hjælp.

Sammen med sit personale vurderer Kirsten Ladehoff, hvem af ansøgerne der får en lidt sødere jul.

Sådan kan du hjælpe

Hvis man har lyst til at donere penge til Kirsten Ladehoffs julehjælp, kan man smutte ned og smide penge i glasset i værtshuset. Hvis man ikke har mulighed for det, kan man overføre et beløb til kontonummeret 0755-3224697073.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce