Annonce
Svendborg

Julegaver med stik: El-selskab donerer fire ladestationer til el-biler

Fire nye ladestationer er kommet til byen, og det er Fonden Sydfyns Elforsyning, der har doneret dem - og den strøm, der bliver tanket fra dem i det næste år. Her stationen i Ramsherred. Foto: Svendborg Kommune
Fonden Sydfyns Elforsyning har givet to millioner kroner til fire ladestationer, hvor el-bilejere det næste år kan tanke gratis strøm.
Annonce

Svendborg: Fonden Sydfyns Elforsyning har givet en gave, og den hører ikke til de bløde.

Der er nemlig tale om fire stationer af typen, hvor el-bilejere kan tanke op - og gøre det vederlagsfrit det næste år.

Ifølge en pressemeddelelse fra Svendborg Kommune har fonden doneret i alt to millioner kroner til dækning af strømmen og ladestationerne, som er sat op i Ramsherred foran Svendborg Rådhus samt på parkeringspladserne i Rådhusgården, i Voldgade og ved Svendborg Idrætscenter på Ryttervej.

Placeringerne er udvalgt i samarbejde med Svendborg Kommune, og Sydfyns Elforsynings direktør, Anders Banke, har visse forventninger til initiativet.

- Vi tror, at de nye el-ladestationer betyder, at både borgerne i Svendborg og de mange turister, der kører i el-biler, i højere grad vil lade turen gå til Svendborg. Især når de ved, at vi nu tilbyder så mange steder, hvor de kan få deres bil ladet op, siger direktøren i pressemeddelelsen.

Annonce

Et godt signal

Borgmester Bo Hansen (S) anfører, at initiativet falder fint i tråd med kommunens vision om en grøn omstilling.

- Desuden kan de nye el-ladestationer være med til at sikre, at vi når kommunens målsætning om at bringe udslippet af CO2 ned, siger borgmesteren, der ikke er i syv sind, når den handler om vejen, udviklingen går.

- Der er ingen tvivl om, at vi i de kommende år vil opleve en stigning i antallet af el-biler. Derfor er det et godt signal, vi er med til at sende sammen med Sydfyns Elforsyning, siger han ifølge pressemeddelelsen, hvor også branchechefen i Dansk Elbil Alliance, Lærke Flader, er kommet til orde.

Og hun sætter pæne ord på tiltaget.

- Når Sydfyns Elforsyning og går sammen om sådan et initiativ, betyder det, at også andre energiselskaber og om kommuner forhåbentlig ser en idé i at kopiere tankerne fra Sydfyn, siger hun i pressemeddelelsen.

I den hedder det også, at de nye gaver gør Svendborg til en af de danske byer, hvor el-bilejere har bedst mulighed for at komme til en kontakt.

De fire stationer betyder, at antallet af ladestationer i byen er oppe på ni, og fem af dem er med ekstra meget krudt i den forstand, at der er tale om 50-kilowatt-ladere af typen, som kan lade en almindelig el-bil op på beskedne 45 minutter. De øvrige fire er af typen på 22 kilowatt og fordrer lidt mere tålmodighed hos bilisten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce