Annonce
Svendborg

Julefrokosten er aflyst: Virksomheder trækker lidt på skuldrene, mens cateringfirma ærgrer sig

Jakob Hirsch (øverst til venstre) er træt af, at coronaen nu også sætter en stopper for julefrokosterne. Ulrik Feveile (nederst til venstre) fra Spar Nord og Jasper Gramkow Mortensen fra Oure Skoler har besluttet at aflyse firmajulefrokosterne. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær og Christoffer Askman
Julefrokosten er aflyst hos både Spar Nord og Skolerne i Oure, og begge steder er der forståelse for corona-situationen. Det er der også hos cateringfirmaet Spisetid, der dog må æde, at 90 procent af julefrokostbestillingerne er forsvundet.
Annonce

Svendborg: Der bliver ingen julefrokost i år.

Så kontant lyder det fra både Spar Nord og Skolerne i Oure, der ellers har tradition for at afholde en hyggelig julefrokost for medarbejderne i løbet af december.

- Vi havde egentlig planlagt, at vi skulle afholde en lang række mindre julefrokoster for medarbejderne, men det blev droppet efter statsministerens udmelding i fredags, fortæller Jasper Gramkow Mortensen, der er leder for Skolerne i Oure.

Selvom julefrokosterne er blevet aflyst, bliver ikke lagt ekstra store ting i julegaverne til medarbejderne i år, siger han.

- Nej, det har vi ingen planer om. Til gengæld har vi besluttet at overføre de penge, som vi skulle have brugt til julefrokosten, til den næste fest, vi skal holde. Vi håber, at det bliver engang i foråret, og hvis det heller ikke lykkedes, så må vi vente til næste jul - eller næste forår igen, siger Jasper Gramkow Mortensen.

Også hos Spar Nord er julefrokosten aflyst.

- Vi var allerede gået i gang med planlægningen - blandt andet havde vi fået nedsat et festudvalg og afsat en dato - men i mandags kom meldingen fra direktionen om, at julefrokosten i alle afdelinger var aflyst, og det retter vi os naturligvis efter, siger direktør Ulrik Feveile.

Heller ikke her bliver julegaverne større i år på grund af den aflyste julefrokost.

- Julegaverne er store i forvejen, så det ændrer vi ikke på, siger han.

Annonce

Cateringfirma frustreret

Jakob Hirsch ejer cateringfirmaet Spisetid, der ligger på Ryttervej, og han er frustreret over corona-situationen, selvom hans gourmet-cateringfirma egentlig har nok at lave.


Vi forsøger hele tiden at tilpasse os markedet, men det kan godt blive lidt trættende i længden at slukke brande. Hver gang vi har slukket en brand, opstår der en ny.

Jakob Hirsch, kok og indehaver af cateringfirmaet Spisetid


- Vi forsøger hele tiden at tilpasse os markedet, men det kan godt blive lidt trættende i længden at slukke brande. Hver gang vi har slukket en brand, opstår der en ny. Indtil for nylig havde vi bestilling til 300 kuverter til julefrokost. Nu har vi 30, så vi har oplevet en nedgang i bestillinger på cirka 90 procent, forklarer Jakob Hirsch.

Han håber, at folk vil gøre brug af takeaway-mulighederne, sådan som de også gør med dagens ret, som Spisetid har haft stor succes med.

- Vi planlægger at lave takeaway-julefrokoster, og det håber jeg, at rigtig mange vil overveje, siger han.

Han er også lidt træt af den kompensationsordning, som staten har lavet, for den dækker kun over de bestillinger, som allerede er i cateringfirmaets ordrebog.

- Der er mange virksomheder, der først bestiller mad til deres julefrokost i sidste øjeblik, og dem kan vi jo ikke få kompensation for, da de ikke allerede står i vores ordrebog, forklarer Jakob Hirsch.

Annonce
Ærø

Elev på HF-Sørfart smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce