Annonce
Faaborg-Midtfyn

Jul hos Lars Pedersen: Småkagerne bages efter familieopskriften

Lars Pedersen, indehaver af Mr. Isaksen i Østergade, nyder at holde fri fra jobbet i juledagene efter en travl december.
Annonce

Hvad holder du mest af ved julen?

- Det, jeg holder allermest af ved julen, er at holde helt fri fra jobbet, at være sammen med min elskede hustru og børn og resten af familien oven på en dejlig, travl december i butikken. At få lov til at sove lidt længere en juleaftensmorgen og mærke julestemningen komme stille og roligt ind under huden er også dejligt. Selvfølgelig ser jeg også frem til den dejlige julemad og efterfølgende gåture med hunden.

Hvilke traditioner er vigtige for dig?

- Jeg holder meget af traditioner, og min hustru er god til at holde fast i dem. F.eks. har vi i mange år rullet havregrynskugler sammen med ”børnene” først i december, ligesom bageopskrifter på brunkager og vaniljekranse er båret videre for at mindes vores kære forældre/bedsteforældre, som ikke er her mere. Traditionen tro har vi også altid gået i kirke juleaften, ligesom der ikke bliver ændret på dansen omkring juletræet og rundt i huset.

Hvad står på bordet juleaften i din familie?

- Vi har igennem mange år haft en god tradition for at dele forberedelserne ud, så det ikke kun er værten, der skal stå med alt ansvar. Men traditionerne omkring maden er der ikke ændret på, den står stadig på and, flæskesteg, brune kartofler, og de hvide kartofler er vist ved at være afskaffet, tror jeg nok…. Risalamande skal vi selvfølgelig heller ikke undvære, og konkurrencen om mandelgaven er jo også særdeles vigtig.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Mand reddet op af Svendborg Havn

Svendborg For abonnenter

Mekanikeren var selv i tvivl i morges: De færreste ved, hvordan de tænder for tågelygterne

Annonce