Annonce
Øhavet

Jubel over cykelmillioner på Ærø: - Vi var helt oppe med armene

Jeg er meget, meget positivt overrasket, fortæller en ganske tilfreds Lennart Mogensen. Arkivfoto.

Et flertal udenom regeringen vil afsætte 106 millioner kroner til kommunale cykelprojekter. Ærø står til at få 6,2 millioner kroner til cykelstien mellem Marstal og Dunkær, og det er en glædelig overraskelse for formand for Teknik,- Miljø- og Havneudvalget Lennart Mogensen (V).

Annonce

Ærø: Det kom som lidt af en overraskelse for Lennart Mogensen (V), da nyheden om, at flertal uden om regeringen vil afsætte 6,2 millioner kroner til cykelsti på Ærø.

- Vi har altså ikke fået noget bekræftet kommunalt endnu, da medierne var hurtigere end det kommunale, men vi vælger at tro, at det er rigtigt, når Ritzau og christiansborgpolitikere går ud og melder den slags ud. Vi var helt oppe med armene, for det er da fantastisk, siger han.

Pengene svarer til det beløb, som Ærø Kommune ansøgte ved den statslige cykelstipulje sidste år, men fik afslag på. Kommunalbestyrelsen besluttede sidenhen at finansiere cykelstiprojektet gennem kommunens egen kassebeholdning og har sammenlagt afsat 5,3 millioner kroner til projekt fra dette og sidste års budgetforlig.

- Vi satte kun tre millioner af sidste år i budgettet i håbet om at få penge fra cykelstipuljen, men det fik vi jo ikke, og de gik fortrinsvis til større byer, og alligevel kommer det her som lyn fra en klar himmel. Jeg er meget, meget positivt overrasket, fortæller en ganske tilfreds Lennart Mogensen.

Annonce

For børn, cykelpendlere og turister

På Ærø er pengene øremærket en dobbeltrettet cykelsti mellem Dunkær og Marstal, og med de nye cykelmillioner vil cykelstibudgettet altså være mere end fordoblet til 11,5 millioner kroner, og det betyder endnu mere cykelsti.

- Nu mener vi, at der er midler til at køre hele vejen til Dunkær i første etape, så jeg er vældig glad på ærøboernes vegne, siger formanden.

Lennart Mogensen håber, at en fremtidig cykelsti vil få flere børn og unge op på jernhesten.

- Jeg håber, at de, der bor vest for Drejet, nu tør lade deres børn cykle på den dobbeltrettede cykelsti i stedet for at hoppe på en bus, når det nu bliver en sikker skolevej. Også for dem, der cykler hver dag på arbejde, og endelig for vores turisme så håber jeg, det bliver rigtig godt, siger han og tilføjer:

- Lige siden jeg flyttede til Ærø, har jeg syntes, at der mangler cykelstier på øen. Den bør jo plastres til med den cykelstiplan, vi fik lavet for et par år siden.

Ærø er blandt kun fire fynske kommuner, der får del i de i alt 35 millioner cykelkroner på Fyn, der kommer fra aftalen "bedre og billigere kollektiv trafik". Derudover er pengene regnet ned over Assens, der får seks millioner, Nordfyns Kommune, der får ti millioner kroner og den fynske hovedstad, Odense, der får tolv cykelmillioner til cykelstiprojekter.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Mand reddet op af Svendborg Havn

Svendborg For abonnenter

Mekanikeren var selv i tvivl i morges: De færreste ved, hvordan de tænder for tågelygterne

Annonce