Annonce
Søsiden

Jubel-år for Silverrudder: Alt udsolgt på to timer

Silverrudder-starten 2020 var præget af meget svag vind. Igen i år vil solo-sejlerne holde øje med vejrudsigten for dagene op til den tredje weekend i september. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Svendborg Amatør Sejlklubs populære solosejlads gør klar til den tiende omgang rundt om Fyn

SVENDBORG:  Corona eller ej. Svendborg Amatør Sejlklubs solosejlads rundt om Fyn er og bliver en succes.

Til september sejles Silverrudder for tiende gang, og den næsten rutinemæssige melding fra stævnechef Ole Ingemann lyder: Alt udsolgt.

- Jeg er optimist og født glad. Glæden gælder både sejlerne, alle vores frivillige og hele Svendborg.

Salget af startbeviser til Silverudder den 17.-19. september blev skudt af søndag aften. På kun to timer fik sejlklubbens onlinesystem afsat de 450 startbeviser. I tidens digitale ånd kunne afskibningen følges og kommenteres løbende på nettet.

- Rigtig mange fulgte med på nettet, fortæller Ole Ingemann.

Nationalitet af tilmeldte solo-sejlere følger det velkendte mønster fra tidligere år. Tyskland dominerer. I år er 287 sejlere fra grænselandet mod syd. Danmark er nummer to med 116 tilmeldte. 19 svenskere indtager tredjepladsen.

Bådene fra danske X-Yachts er klart i overtal. Over 60 af årets tilmeldte sejlere dyster i både bygget på værftet i Haderslev. Den succes har også ført til, at værftet på forskellig vis sponserer Silverudder, bl. a. ved at stille den nye motorbåds-model X-Power til rådighed som følge- og mediefartøj.


- Vi følger naturligvis corona-situationen tæt.

Ole Ingemann, stævnechef, Silverrudder


Annonce

Fra 15 sejlere til 450

Solo-sejladsen Silverrudder rundt om Fyn Svendborg-Svendborg startede yderst beskedent i 2012. Kun 15 sejlere stillede op. Dengang blev sejladsen arrangeret i samarbejde med bladet Bådnyt.

I de seneste år er Silverrudder afviklet alene med Svendborg Amatør Sejklub som arrangør. Omkring 100 frivillige er i sving før, under og efter sejladsen.

- Silverrudder er den største sejlads af sin art i verden. Vi er meget stolte af, at det hele kan afvikles med frivillig arbejdskraft, betoner Ole Ingemann.

Svendborg Amatør Sejlklubs Mr. Silverrudder, Ole Ingemann:  - Vi giver den ekstra gas nu i jubilæumsåret. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce

Stolte af de frivillige

- Vi følger naturligvis corona-situationen tæt og forbereder os på, hvad der kunne blive af scenarier. Efter sidste års Silverrudder med restriktioner kunne vi glæde os over, at vi ikke fik tilbagemelding om eneste smittet, siger Ole Ingemann.

Nu i  jubilæumsåret lægges der op til, at arrangementet på kajen ved Jessens Mole og på Frederiksøen får ekstra gas på farthåndtaget. Hvad sejlklubben har på bedding, er det endnu for tidligt at melde om.

En nyhed i år kan blive søsætning af et særligt Junior-rudder. Ambitionen går på at skabe en kravlegård for yngre sejlere. De unge skal sejle to og to på en bane i Øhavet.

- Vi har det mere eller mindre klar. Vi vil vurdere om et skal gennemføres, når vi kender corona-reglerne til den tid, forklarer Ole Ingemann.

'

Annonce
Fyn

Flere tog aflyst på Svendborgbanen

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Flere tog aflyst på Svendborgbanen

Annonce