Annonce
Svendborg

Johan Emil Rasmussen om sin exit fra DF: - Dorthe Ullemose har det med at skubbe folk fra sig

27-årige Johan Emil Rasmussen er det fjerde medlem på blot tre år, som forlader Dansk Folkeparti. I 2018 forlod Jesper Larsen (V) og Jens Munk (løsgænger) partiet, mens Morten S. Petersen blev ekskluderet. Foto: Katrine Becher Damkjær
27-årige Johan Emil Rasmussen har meldt sig ud af Dansk Folkeparti på grund af uenigheder med Dorthe Ullemose. - Vi har forskelligt syn på, hvad der er almindelig god opførsel og social acceptabel adfærd, siger han. Han vil nu danne sin egen lokalliste.
Annonce

Svendborg: Byrådsmedlem Johan Emil Rasmussen valgte torsdag at melde sig ud af Dansk Folkeparti, og han bliver dermed det fjerde byrådsmedlem, som Dansk Folkeparti mister i løbet af denne valgperiode.

Det sker efter længere tids uenigheder mellem ham og Dorthe Ullemose, som nu igen bliver det eneste medlem af DF's byrådsgruppe.

- Jeg vil helst ikke gå for meget ned i detaljerne, for det synes jeg ikke er ordentligt at gøre. Men jeg tror godt, at det fleste kan se, at der er er nogle ting, som slet ikke fungerer i DF's byrådsgruppe. Min byrådskollega Dorte (Ullemose, red.) har en tendens til at skubbe folk fra sig. Jeg har ikke været glad for mit daglige arbejde som byrådsmedlem, og det skyldes, at der i byrådsgruppen er et meget forskelligt syn på, hvad der er almindelig god opførsel og social acceptabel adfærd, siger Johan Emil Rasmussen.

Johan Emil Rasmussen ønsker ikke at komme med eksempler på, hvad der har været af uenigheder, men han siger, at han især havde det svært under budgetforhandlingerne, fordi han ikke kunne enes med Dorthe Ullemose. Her endte han med at forlade forhandlingerne, fordi han var uenig med sin partifælle i at støtte et nyt teater til 22,5 millioner kroner på Svendborg Havn.

- Selvfølgelig skal vi indgå kompromisser, men der må være en grænse, for ellers kan vælgerne ikke længere kende forskel på os. Jeg forsøgte, om vi (Dorthe Ullemose og Johan Emil Rasmussen, red.) kunne indgå et kompromis, men det var meget svært at komme igennem med. Vi ser meget forskelligt på tingene, så det handler ikke kun om politik. Det handler også om andre ting - menneskelige ting. Jeg har gjort, hvad jeg kunne for at få det til at fungere. Men på et eller andet tidspunkt må man sige stop. Det endte med at blive for meget for mig, og i dag fortyder jeg faktisk, at jeg først går nu. Jeg burde have meldt mig ud af partiet efter budgetforhandlingerne, siger han.

Han ærgrer sig dog over, at han skal sige farvel til et parti, som han holder meget af, og som han har været medlem af i snart seks år.

- Jeg har et kæmpe netværk i partiet og mange gode venner, så det er en vedmodig beslutning at træffe. Men hvis jeg skal kunne se mig selv i øjnene, og hvis jeg skal føre den politik, jeg brænder for, så skal jeg ikke være i Dansk Folkeparti, forklarer han.

Annonce

Vil danne ny lokalliste

Når Johan Emil Rasmussen deltager i byrådsmødet på tirsdag, bliver det altså som løsgænger.

- Det kommer på dagsordenen, at jeg har meldt mig ud af DF, og ja, så bliver jeg løsgænger, siger han.

27-årige Johan Emil Rasmussen vil formentlig stille op til kommunalvalget i november med sin egen lokalliste. Foto: Katrine Becher Damkjær

Det bliver han dog ikke ved med at være, understreger han.

- Nu tager jeg en refleksionsperiode og ser, om der kommer nogen muligheder, men umiddelbart vil en lokalliste nok være det mest oplagte. Jeg kan ikke se mig selv i Nye Borgerlige, som jeg mener har en alt for liberal økonomisk politik. Og Venstre er heller ikke mig. Jeg er ikke liberal, og jeg skal kunne se mig selv i det - både lokalpolitisk og landspolitisk, forklarer han.

Tror du, at du har gennemslagskraft nok til at komme ind i byrådet med din egen lokale liste?

- Jeg vil helst have nogle andre med, men det er slet ikke noget, jeg har gjort mig nogen overvejelser om endnu. Jeg har ikke haft nogen drøftelser med mulige kandidater endnu, men det vil selvfølgelig ske løbende.

I august annoncerede du, at du ikke ville genopstille til valget i 2021. Hvorfor har du ændret mening?

- Da jeg meldte ud, at jeg ikke genopstillede, var det fordi, at jeg gerne ville forlade DF på en god og ordentlig måde. Det var ren og skær partiloyalitet. Jeg har virkelig forsøgt at gøre det her på en god måde, men den kunne altså ikke holde længere, siger han og tilføjer:


Jeg har virkelig forsøgt at gøre det her på en god måde, men den kunne altså ikke holde længere

Johan Emil Rasmussen


- Jeg har stor lyst til at fortsætte i politik. Jeg brænder for Svendborg. Jeg har boet her det meste af mit liv, så jeg vil gå benhårdt efter at blive genvalgt, siger han.

I august begrundende du ellers din exit med, at du ville i militæret og i øvrigt havde travlt med dine studier?

- Det er også korrekt, men jeg tror godt, at man både kan have et fuldtidsarbejde og være byrådsmedlem samtidig. Det er der jo mange, der gør. Ellers må jeg holde orlov fra mit arbejde, hvis der bliver behov for det.

Det er ikke fordi at du gerne ville være spidskandidat for DF, at du har valgt at gå?

- Jeg fik slet ikke muligheden for at stille op som spidskandidat, fordi bestyrelsen allerede havde peget på Dorthe. Jeg synes, at DF's medlemmer burde have haft muligheden for at stemme om det, siger han.

Dorthe Ullemose beklager Johan Emil Rasmussens exit.

- Jeg er ked af, at Johan Emil har valgt at forlade partiet, og jeg ønsker ham alt mulig held og lykke med hans nye lokalliste, siger hun.

Hun genkender ikke Johan Emil Rasmussens billede af, at de to skulle have haft samarbejdsvanskeligheder.

-  Det er korrekt, at vi var uenige under budgetforhandlingerne, men ellers synes jeg, at vi har haft et godt samarbejde, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Det er folks egen sag: Læsere kritiske over for vaccinationstvang

Annonce