Annonce
Ærø

Jesper Groth snupper endnu en sejr: Fyr & Flamme er årets nye navn

2021 har været et godt år for Jesper Groth og Laurits Emanuel, der både har vundet Dansk Melodi Grand Prix og nu også en Zulu Award for årets nye navn. Foto: Linea Andersen
Weekenden bød på endnu en sejr for duoen Fyr & Flamme, da de ved årets Zulu Awards vandt prisen for årets nye navn. Gruppens ene halvdel ærøske Jesper Groth glæder sig over sejren, men ser også frem til, at det hele kun handler om musikken igen.

Duoen Fyr & Flamme rider på en bølge af succes for tiden. For to måneder siden blev gruppen kåret til vinder af Dansk Melodi Grand Prix, og søndag den 2. maj blev det til endnu en pris for ærøske Jesper Groth og makkeren Laurits Emanuel, da de vandt en Zulu Award for årets nye navn. En sejr, der vakte glæde hos ærøboen oven på en dag, hvor han og Laurits Emanuel flere gange havde forsøgt at overbevise hinanden om, at det var lige meget, om de gik fra festlighederne med en sejr eller et nederlag i bagagen.

- Jeg er virkelig glad over, at vi vandt. Sådan en dag går man virkelig gennem mange følelser. Nu har jeg heldigvis Laurits at tale med det om, men så er der en halv time, hvor man er ligeglad med at vinde, så nærmer det sig, så vil man gerne have den, og så er man pludselig ligeglad og vil bare gerne hjem. Man er simpelthen så kvæstet bagefter af skiftevis at være ligeglad og håbe enormt meget på at få den, siger Jesper Groth.

Fyr & Flamme konkurrerede med populære navne som Drew Sycamore, Andreas Odbjerg, Artigeardit og Benjamin Hav om titlen som årets nye navn, og derfor var sejren på mange måder også en overraskelse for Jesper Groth, som ikke var sikker på, om en 80'er-inspireret gruppe kunne løbe med sejren.

Annonce

- Vi var oppe imod folk, som har slået deres navn fast for længst, og som i virkeligheden er mere fashionable at lytte til. Der er meget musik nu om dage, hvor musikken også er en overbygning til det tøj, du skal gå i. Så vi vidste ikke rigtig, om vi var den hele eller den halve pakke, siger Jesper Groth.


Helt personligt glæder jeg mig til, at vi bare er sådan nogle, der er ude at spille for dem, der har købt billet, fordi de vil høre vores musik. Alt det her konkurrence bliver man mildt sagt ret skør af, og jeg har aldrig kunnet fordrage sport, og det er jeg lidt fanget i lige nu.

Jesper Groth


Selvom duoen ikke følte sig overbeviste om, at de kunne løbe med sejren, mærkede de alligevel et håb, når de så på den opbakning, de modtog på de sociale medier.

- Vi vidste, at vi fanbase-mæssigt har flere med os end de andre, det kan vi jo se på de offentlige tal, der er på Instagram, men det kommer også an på, hvem det er, der stemmer, siger Jesper Groth.

Fyr & Flamme-bevægelsen

I din takketale til Zulu Awards siger du, at Fyr & Flamme ikke bare er et band, det er en bevægelse. Hvad mener du med det?

- Laurits og jeg er meget optagede af at komme med lyset, selvom nogle af vores sange, særligt de to første, er lidt mørke, så giver vi det noget nyt tøj på, som er dansabel. Lige pludselig er vi blevet voksne, og der har vi opdaget, at vi selv i mange år har gået og hørt på noget helt ufatteligt mørkt musik, og nu prøver vi at gå ud ad en ny sti i skoven. Og jeg tror, at dem, vi har med os, er dem, der forstår det, så det kan føles lidt som en bevægelse, siger Jesper Groth.

Selvom Jesper Groth er glad over prisen, så ser han mere priserne som en slags bonus. For ham er det vigtigste, at han kan få lov at lave musik og optræde for folk.

- At vinde priser betyder for vores pladeselskab, at de kan skrive noget på vores CV, og det betyder for vores bookere, at vi bliver en kende dyrere, når vi skal ud at spille, men det er stadig noget, der forstyrrer arbejdsroen, og når noget går godt, er der altid nogen, der gerne vil rokke ved ens piedestal, siger Jesper Groth, og fortsætter:

- Helt personligt glæder jeg mig til, at vi bare er sådan nogle, der er ude at spille for dem, der har købt billet, fordi de vil høre vores musik. Alt det her konkurrence bliver man mildt sagt ret skør af, og jeg har aldrig kunnet fordrage sport, og det er jeg lidt fanget i lige nu, siger Jesper Groth med et grin.

Annonce
Svendborg For abonnenter

13 år siden sidst, at alle har skrevet under på budgettet: Nyt børnehus på Thurø, cykelstier i lokalområderne og penge til et plejehjem

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Kæmpe redningsaktion ved Sydlangeland: Dykker bjærget i god behold efter tur i meget dårligt vejr og stærk strøm

Langeland For abonnenter

Mike blev snydt af sin revisor: - Da jeg skulle udbetale løn, var min konto lukket

Faaborg-Midtfyn

Formand undskylder beslutning: Nu må omstridt kandidat alligevel komme med i paneldebat

Faaborg-Midtfyn

Hurtig indsats reddede gammel bygade fra ny storbrand

Langeland

Skøn nyhed til weekenden: Forsyningsselskab ophæver koge-anbefaling

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Flextaxachauffør fór vild til Bentes bisættelse: Nu siger Fynbus undskyld og sender blomster

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Navne For abonnenter

Marstals store historieformidler: Det bliver aldrig trivielt at fortælle

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv For abonnenter

Anders tog på togt og satte sejl til kaptajndrømmen - nu truer finansloven skoleskibene

Svendborg

Se videoen: Sådan finder du vej ved Ørkildskolen

Langeland

Debat: Det er usandsynligt godt arbejdet af den nuværende kommunalbestyrelse, for den den gamle lokalplan var lavet totalt tåbeligt

Kultur For abonnenter

Kære læser: Vi lytter til jeres kulturkritik – så lad os mødes!

Kultur

Hør brølet i videoen: 'Løvens Hule-' investor tog sine venner og 45 superbiler med til Odense

Annonce