Annonce
Livsstil

- Jeg tror på, der er mere, når vi er færdige i det her liv

30-års jubilæum med messer i år og et planlagt farvel til det liv, når han er 70+. Lasse Jørgensen drømmer om at bruge mere tid på astrologien, som hans hjerte altid har banket for. Foto: Lasse Olsson
67 år og et liv på lånt tid. Sådan beskriver Lasse Jørgensen sin alderdom, men hvilke tanker gør han sig om det levede liv, tallet på fødselsattesten og om resten af livet? I vores serie om den tredje alder går vi tæt på almindelige danskere. Velkommen til

Hvorfor har 67-årige Lasse Jørgensen stadig en tankegang, som da han var 25, hvordan har det været at bo på 11 forskellige institutioner gennem 13 år, og hvorfor har Lasse en stor kærlighed til stjerner og planeter? Mød vores medvirkende her, som tror på reinkarnation og lever efter devisen: Man skal give lidt mere hver dag, end man modtager.


Man skal give lidt mere hver dag, end man modtager.

Lasse Jørgensen


Annonce

Hvordan har du det med ordet gammel?

Jeg interesserer mig rigtig meget for astrologi, og jeg mener, at det er din sjæl, der gør dig både ung og gammel. For mit eget vedkommende har jeg den samme tankegang, som da jeg var 25 år. Jeg arbejder stadig og går og cykler 13 kilometer hver dag, og det har jeg gjort i mange år, og derfor er jeg også så frisk. Jeg ser heller ikke ret meget fjernsyn, for når jeg har været på arbejde og ude at gå, så er klokken 22, og så går jeg i seng. Men der er mange, der sidder og bliver gamle foran fjernsynet og dårligt nok kan gå, når de er 67 år.

Men gammel føler jeg mig ikke, og det er klart min daglige motion og mit arbejde, der gør, at jeg ikke er blevet gammel. De mennesker, som jeg arbejder med, er ofte en 20-30 år yngre end mig selv, og det hjælper også lidt på det. Men det handler om at udfordre sig selv, byde op til snak og udfordre ens intelligens hver dag. Lige så snart du bevæger dig ud ad døren og begynder at tage initiativer, så har du altså lige pludselig en anden alder. Men jeg har i baghovedet, at tiden rinder ud. For når man er 67, så begynder man at leve på lånt tid.

På papiret er du 67, men hvordan hænger det sammen med at tænke som 25-årige Lasse?

Jeg bliver ved med at få idéer, og for mange af de mennesker, der ikke får idéer, handler det om, at de har blokeret deres tankegang. Lige så snart du har nogle negative tanker, så kommer der ikke noget rent spirituelt og åndeligt til dig – der kommer derimod en masse dårlige og negative tanker, og nogle mennesker er eksperter i at trække dem ind til sig, så de rigtig kan dyrke dem. Så prøver de at finde undskyldninger for, hvorfor det gik, som det gjorde. Det kan være, du bruger som undskyldning, at du har haft en dårlig opvækst eller en dårlig opdragelse, og der har jeg altid sagt: Når vi er 18 år, så bestemmer vi selv. Så hvis du synes, du har fået en dårlig opvækst eller en dårlig opdragelse, så kan du bare begynde at rette den til og arbejde med de ting.

Og det er den måde, jeg selv har gjort det på, fordi jeg har været på institution i 13 år af mit liv, og det har da ikke altid været lige sjovt. Men jeg har aldrig dyrket det, men taget afsked med det. For hvis du dyrker det, kan du ret hurtigt blive gammel. Så behøver du ikke engang at blive 40 år, før du føler dig gammel. Vi har 24 timer i døgnet, og de vågne timer skal gerne være gode timer, hvor man har en positiv tankegang.

Prøv at tage mig med tilbage – hvorfor kom du på institution?

Jeg voksede op på Sjælland med en far og mor, som begge var alkoholikere. Min far var slagter, og min mor var bryggeriarbejder på Tuborg, og de havde begge to haft et dårligt liv, inden de fik mig. De havde ikke overskud til at give mig en ordentlig opvækst, og derfor blev jeg tvangsfjernet som 4-årig. Jeg kan tydeligt huske første gang, jeg blev sat af i en taxa ved børnehjemmet sammen med to damer fra Gladsaxe Børneværn. Da vi rullede ind på gårdspladsen, kom der en mand ud, og han skulle vise mig rundt på børnehjemmet, hvor der var en sovesal med 20 senge og et par enkelte værelser.

Så vi var 24 børn på det hjem, og de første tre måneder græd jeg mig i søvn hver aften og kom kun hjem hver femte weekend, hvis jeg havde gjort mig fortjent til det. Vi skulle opføre os ordentligt, vi skulle sidde pænt ved bordet, vi skulle ikke svare igen, og vi skulle gøre, hvad der blev sagt. Og den gentager sig så på Jyderup Kost og Realskole, hvor jeg også var.

Faktisk nåede jeg at bo på 11 forskellige institutioner, men jeg har ikke hængt fast i de ting. Jeg har nok været den type, der har sagt: Lad mig få bolden i stedet for at løbe væk. Jeg synes jo, at livet i min verden har været fyldt med muligheder. Der har været frit valg på alle hylder, og jeg har heller aldrig været bange for at tage oppe fra den øverste hylde. Så en dårlig opvækst kan man sagtens bruge til noget positivt, hvis man har interesse i det. Det kommer an på, hvordan man slipper de perioder i sit liv, hvor man har haft det mindre godt.


Faktisk nåede jeg at bo på 11 forskellige institutioner, men jeg har ikke hængt fast i de ting. Jeg har nok været den type, der har sagt: Lad mig få bolden i stedet for at løbe væk.

Lasse Jørgensen


Hvordan har du formået at holde dig så positiv?

Nu her til morgen kunne jeg sagtens have ligget i sengen en time længere, men så begynder man automatisk at få nogle tanker, og det kan godt være negative tanker. Så handler det om at vælge at blive liggende i sengen og blive godt drænet, eller også vælge at sige, at jeg skal ud af sengen nu, og så vil jeg have en god dag. Lige nøjagtig kampen om morgenen med sig selv.

11 institutioner på 13 år. Lasse Jørgensens vej gennem livet har ikke altid været lige let, men han er taknemmelig for, at han blev anbragt. Det er ifølge ham bedre end at være i et dårligt hjem. Foto: Lasse Olsson

Står man op, når tankerne er positive og begejstrede, eller når man har negative tanker? For alle har negative tanker ind imellem – men du er selv herre over, hvor lang tid du vil have dem. For mit vedkommende kunne det for eksempel være i de her coronatider, hvor jeg har coronatrætte medarbejdere og har mistet mange millioner kroner i min virksomhed. Så kan jeg godt have nogle fornemmelser og negative tanker, men det er op til en selv at fange de negative tanker og få lettet røven fra stolen og komme i gang med at tænke på noget positivt. Man kan hurtigt blive fanget af det negative mønster.

Du var på 11 institutioner i løbet af 13 år – hvad skete der så, da du var 17 år?

Jeg stak af fra Skibbyhøj i Nordsjælland. Det var det værste ungdomshjem, man overhovedet kunne være på. Og jeg var totalt afrettet efter kostskolen, hvor få af os var under børneværnet, mens resten var rigmandsbørn. Men eftersom jeg ikke kunne bo hjemme ved min mor, fik jeg at vide, at jeg skulle bo på Skibbyhøj, til jeg kunne komme på et lærlingehjem. Børneværnet havde egentlig sagt, at jeg kun skulle være der i tre måneder, men jeg stak af efter et år. Og da jeg lavede min første messe i Forum i Gladsaxe Kommune, inviterede jeg 1.600 medarbejdere fra kommunen på laks og hvidvin til åbningen af messen – ligesom for at fortælle, at jeg havde været glad for, at de havde anbragt mig. Det var kun den sidste afslutning, der ikke var god. Ellers har jeg været glad for at være på institution, for det var bedre end at være i et dårligt hjem.


Da jeg lavede min første messe i Forum i Gladsaxe Kommune, inviterede jeg 1.600 medarbejdere fra kommunen på laks og hvidvin til åbningen af messen – ligesom for at fortælle, at jeg havde været glad for, at de havde anbragt mig.

Lasse Jørgensen


Hvad gjorde du så, da du stak af som 17-årig – hvor tog du hen?

Jeg landede i Aarhus og boede oppe på hovedbanegården sammen med de andre, der ikke havde noget sted at bo. For jeg havde ikke noget. Jeg stak af, mens nattevagten sad og sov i en stol, og så ringede jeg til børneværnet efter tre dage og spurgte, om jeg kunne få penge til møbler. Men de sagde til mig, at jeg var eftersøgt, og at de havde ansvaret for mig, indtil jeg var 18 år. Så sagde jeg, at vi ikke havde mere at snakke om. Jeg tog så ned på Aarhus Havn og stillede mig op med 200 andre havnearbejdere og spurgte, om jeg kunne komme med på et hold. Det lykkedes mig, selvom man skulle være 18 år for at arbejde på Aarhus Havn. Jeg fik job og et møbleret værelse hos en ældre dame, som synes, hun havde overskud til at give mig lidt kærlighed og omsorg. Så jeg tog den derfra og blev senere tjener og bagefter kok, og så havde jeg mit første direktørjob, da jeg var 28 år. Og da jeg var 34, var jeg direktør for seks hoteller i Danmark. Så ting kan godt lade sig gøre, men det kommer meget an på vilje. Om man blokerer eller ej. Jeg har aldrig skudt skylden på mine forældre over mit liv eller min karriere for den sags skyld.

Du var også 17 år, da astrologien kom ind i dit liv – hvordan fandt den vej?

Når min mor havde fået for meget at drikke, læste hun et ugeblad og smed det ned på gulvet, så hele vores gulv i vores fælles soveværelse var fyldt med Familiejournalen og Hjemmet. Man kunne ikke gå barfodet uden at træde på et ugeblad, og når hun var i sit es, skulle vi læse ugebladshoroskoper. Så jeg begyndte meget tidligt at interesse mig for, hvordan planeter, måne, sol og stjerner har indflydelse på begivenheder på jorden og for det enkelte menneskes liv. Jeg har altid haft stor interesse i at forstå andre mennesker, og jeg tror også på reinkarnation.

Vi har levet før og skal leve igen. Lasse Jørgensen tror på reinkarnation, og derfor er han heller ikke bange for at dø. Foto: Lasse Olsson


Du tror på, at du har levet før, og du tror på, at du kommer til at leve igen – men er du så bange for at dø?
Jeg er ikke bange for at dø, og når jeg engang skal dø, vil jeg gerne have ryddet op i mit sind. Det vil sige, at jeg er meget bevidst om, at hvis jeg laver fejltagelser, mens jeg lever, så er jeg hurtig til at sige undskyld. Jeg er også god til at tilgive, for det hører også med til det. Det skal være sådan, at jeg ikke har hængepartier, når jeg ligger på mit dødsleje, så jeg dør på en god måde. Og jeg tror på, at hvis vi har ryddet op i vores sind, så vil starten på livet ved næste reinkarnation være bedre. Jeg synes, det er vigtigt at have travlt med at forstå i stedet for at have travlt med at have ret. Og det er det, jeg bruger astrologien til. Jeg bruger den som en værktøjskasse til at forstå andre mennesker bedre.

Hvordan kan du være så sikker på, at der er et næste liv?
Jeg ser sådan på det, at den måde vi er blevet til på – hvorfor skulle det ikke kunne lade sig gøre igen? Jeg tror på, der er mere, når vi er færdige i det her liv. Jeg tror ikke, vi skal op i luften og være deroppe. Jeg tror, at jorden er paradiset. Mange mennesker tror, at paradiset er et eller andet underligt sted ude i universet, men for mit vedkommende er jorden paradiset. Det er hernede, at alle reinkarnationerne foregår, og der tror jeg på, at den måde jeg er blevet til på sidst, den bliver jeg til på igen på nøjagtig samme måde. Og hvis man har en tro, så er det ligegyldigt, hvad det er for en. Hvis du ikke har noget at forholde dig til, går dit liv hen og bliver overfladisk.

For at dit liv skal give mening, skal du også have en fornemmelse af, hvordan tingene sker. Ellers sætter du dig bare hen og bliver negativ og siger: Når det er færdigt det hele, så er det færdigt. Det er en helt forfærdelig tankegang, og så kan jeg sgu godt forstå, man bliver trist. Så det er med at få en fornemmelse af, hvad der sker, og det har jeg brugt over 50 år på at finde ud af. Og jeg tror på, at når man er overbevist om det, så slipper man angsten samtidig. Det vil sige, at man er ikke ked af, at man bliver ældre, fordi man ved, man skal have et nyt liv, og så kan man tværtimod tænke på: Gad vide, hvordan det næste liv bliver?

Nu skal det ikke lyde som om, du er ved at dø, men mangler du at gøre noget i dette liv?

Jeg mangler at få afsluttet min astrologi, fordi jeg har været i messebranchen i 30 år. Som du nok fornemmer, så skulle jeg måske have brugt lidt mere tid på astrologien, for det er der, mit hjerte har banket. Men det er også derfor, jeg holder mig i så god form. For hvis jeg skal ind og være med til at bevise astrologi, skal jeg holde min hjerne skarp. Og her er jeg i gang med at forberede et astrologifirma, der hedder Astrologisk analyse, som jeg skal i gang med om tre år, når jeg forventer at sige farvel til livet som messedirektør.

Hvad tænker du, når du ser dig selv i spejlet i dag?

Jeg kigger mig faktisk ikke særlig meget i spejlet. Forleden dag så jeg mig selv på et billede, og der kunne jeg godt se, at jeg var blevet ældre. Man går nok og ser sig selv i spejlet og synes, man ligner sig selv hele livet igennem mere eller mindre, men når man så ser billeder af sig selv, kan man tydeligere se alderstegnene. Nu er jeg meget forfængelig af type. Jeg kan godt lide at gå i pænt tøj, og jeg kan godt lide at se ordentlig ud. Men mange synes, det er charmerende, og så må jeg jo begynde at få den tankegang også. At det nok kan være mig, der har en forkert tanke omkring det blive ældre.

Hvordan lyder dit bedste livsråd?

Man skal give lidt mere hver dag, end man modtager. Og her tænker jeg ikke kun materialistisk – også åndeligt. Du skal gøre noget mere for andre hver dag end for dig selv. Hvis man ikke har en evne til at give, har man også en evne til at være sortseer. Du skal ud at gøre gode gerninger, og det har vi alle sammen mulighederne for – det er kun et spørgsmål om vilje, og jeg mener, man oprigtigt kan få det bedre af at interesse sig for sine medmennesker. Ikke kun dem i Danmark, men også ude i verden, så man ikke har alle de krige, som udelukkende finder sted på grund af menneskets uvidenhed

Blå bog

Navn: Lasse Jørgensen Alder: 67 år

Nuværende job: Direktør ved InterComp Danmark, som er landets største messearrangør inden for bolig- og livsstilsmesser Bijob: Astrolog

Tidligere job: Hoteldirektør på flere større hoteller i Danmark Uddannelse: Kok og tjener

Civilstatus: Fraskilt Børn: Line på 39 år og Mikkel på 44 år

Børnebørn: Caroline på 13 år og Frederik på 15 år By:

Bor på Isbjerget i Aarhus

Læs historien om Janne på 66 år, der føler sig som en fræk dreng på 17 år

Annonce
Erhverv For abonnenter

Trælastkæden Bygma bekræfter: - Ja, vi er på vej til Svendborg

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Først erobrede de Svendborg Havn: Kammerateriet-kammerater åbner strandbar i Haderslev

Langeland For abonnenter

Værtshus-ejer i retten for at holde åbent under nedlukning: - Det er ikke rimeligt med så kort varsel at regne med, at vi har styr på restriktionerne

Svendborg

Bøderegnen fortsætter: Politiet giver bøder til yderligere 10 bilister på Nyborgvej

Navne For abonnenter

Nekrolog: Inga Jønsson var et socialt samlingspunkt

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Det ser uhyggeligt ud: Danmarks bedste motionsrute stinker af døde fisk

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Livsstil

Spørg Kjeld Bjerre: - Der er kommet hvide mærker på mine nylagte fliser

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Svendborg

Oversete kræftknuder og stærke sovepiller: Svindellæge fra Svendborg har også været kritiseret for dårligt lægearbejde

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Svendborg

11 bøder på 40 minutter: Bilister blæser på vejarbejde

Ærø For abonnenter

Jens Weiss er gal: - Jeg kan ikke længere stå model til det her

Svendborg For abonnenter

Hjem blev fyldt med skoldhedt vand: - Det var første gang i 25 år

Annonce