Annonce
Navne

Jeanette kører på Duracell hele sommeren

Jeanette Pichardt fylder 50 mandag den 30. marts. Arkivfoto: Tim Kildeborg Jensen
Medindehaver af Restaurant Generalen i Tranekær Jeanette Pichardt fylder 50 år mandag den 30. marts. Hun har altid travlt og har først de senere år lært, at det er ok at slappe af i januar og februar.

Egentlig skulle der have været kæmpefest på Restaurant Generalen i Tranekær i weekenden - men corona-pandemien og dronningen har aflyst Jeanette Pichardts 50 års fødselsdag.

- Dronningen sagde faktisk i sin tv-tale, at man skulle droppe runde fødselsdage, så jeg har udsat til næste år, siger Jeanette Pichardt.

Og et eller andet sted passer det hende meget godt, for hun er ikke så meget for selv at være midtpunkt.

- Jeg er sådan en, der begynder at tage ud af bordet og rydde op, når vi er til selskab, jeg skal helst lave noget. Nogle gange, når vi er til fest, siger Christian: - Sæt dig ned Jeanette, du er ikke på arbejde, fortæller hun.

Christian er hendes mand, kokken Christian Pichardt, som hun driver Restaurant Generalen i Tranekær sammen med. I øvrigt arbejder hendes ældste søn 25 årige Alex der også - han er i lære som kok, men han har ligesom den ene af de 12-årige tvillinger, Andreas, kunnet styre en restaurant, siden han var ganske ung teenager.

- Det er nærmest en italiensk familie, siger Jeanette Pichardt.

Annonce

Jeanette Pichardt

Født 30. marts 1970 i Helsingør. Har en søster. Gift med kok Christian Pichardt og har sønnen Alex på 25, der er kokkeelev, og de tolvårige tvillinger Andreas og Thomas.

Er uddannet frisør og tjener og har en lang række turismerelaterede kurser blandt andet naturturismes katapult-kursus, der er et udviklingsforløb for turismevirksomheder. Er medlem af Turist- og Erhvervsforeningen Langelands bestyrelse og businessnetværk Langeland. Desuden sidder hun i arbejdsgruppen for Åben Langeland og deltager i både udenlandske og danske turistmesser.

En livsstil

At drive restaurant og lave selskaber for folk er en livsstil, der inddrager hele familien, og arbejdstidsregler gælder ikke rigtigt for ejerne, så børnene har altid haft deres eget hjørne i restauranten, hvis der ikke var en au pair derhjemme til at tage sig af dem.

- Om sommeren kører jeg på Duracell-batterier, og der har jeg ingen venner. Fra maj til oktober har vi travlt, og det har taget mig mange år at lære, at jeg godt må dovne i januar og februar, siger hun.

Jeanette Pichardt har altid arbejdet meget. Hun er vokset op i et socialdemokratisk arbejderhjem. Hun gik oprindelig i moderens fodspor som frisør, men har ikke overtaget de politiske holdninger og har en aftale med sin mor om ikke at tale politik.

Hun har hele sin barn- og ungdom dyrket gymnastik og har været vant til at klare sig selv på rejser som gymnast, siden hun var 11 år.

Perfektionist og stædig

Hun er født og opvokset i Helsingør og kom til Langeland i 2002. Hun startede restaurant sammen med sin mand i Rudkøbing, og indtil tvilllingerne Thomas og Andreas blev født i 2008 arbejdede hun både i restauranten og som frisør. Efterhånden udvidede parret fra en mindre restaurant i Rudkøbing til også Generalen som sommerrestaurant og Restaurant i Brogade i Svendborg. Her tog Jeanette Pichardt eksamen som tjener, samtidig med hun passede restaurant og børn.

- Jeg læste vel om natten, siger hun, der fik eksamen med bronzemedalje, trods det at hun er ordblind.

- Jeg er perfektionist, og jeg har forskellige metoder til at huske at skrive, og så får jeg selvfølgelig hjælp på alle mulige måder, siger hun.

Egentligt ville hun gerne have fortsat med at læse til sommelier, men erkendte, at der ikke var tid. Det er langt mere krævende og med små børn, duede det simpelthen ikke, siger hun.

Jeanette og Christian Pichardt blev ramt af finanskrisen og opgav restauranten i Svendborg og har siden 2015 drevet restaurant Generalen i Tranekær på helårsbasis. Lige nu er de stærkt udfordret af corona-pandemien. Konfirmationer og andre selskaber er udskudt, men de forsøger sig med mad ud af huset.

-Det går rigtigt godt især omkring weekenderne, siger Jeanette Pichardt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

93-årige Ruth troede, det var slut, da coronaen ramte: - Jeg ved ikke, om jeg bare har været heldig

Annonce