Annonce
Langeland

Jazz på verdensniveau i Rudkøbing

Den i jazzverdenen verdenskendte dirigent Miho Hazama står i spidsen for DR Bigband. Hun har udvalgt repertoiret, bandet skal spille, når hun og de 19 musikere kommer til Ørstedspavillonen den 21. februar. PR-foto
Det er noget af det allerfineste bigbandmusik, der den 21. februar kan høres i ØP, når DR Bigband med den verdenskendte og roste japansk-amerikanske dirigent Miho Hazama kommer til til Langeland

LANGELAND: Det er noget af et scoop, Langelands Jazzklub med god grund kan prale af på flere måder, når DR's Big band med verdenstjernen Miho Hazama i spidsen kommer til Ørstedspavillonen i Rudkøbing den 21. februar.

Det er nemlig et af de fineste bigbands, man kan få besøg af, og i spidsen er den amerikansk-japanske dirigent Miho Hazama, som går for at være et af de varmeste navne på både den amerikanske og europæiske jazzscene lige nu. For nylig blev hun af det internationale jazzmagasin DownBeat kåret som en af 25 jazzmusikere, der vil forme jazzen i fremtiden på verdensplan.

Og så er det bandet selv, der har henvendt sig til Langelands Jazzklub, og ikke omvendt.

- Det er helt fantastisk, men det sker faktisk tiere og tiere. I starten var vi ret ydmyge, men nu har vi efterhånden prøvet det nogle gange, fortæller klubbens formand, Mikkel Oldenburg, der godt var klar over, at det var stort, når DR's Big Band tilbød at komme til Rudkøbing.

- Jeg tog straks kontakt til Jan Andersen fra ØP, der godt kunne se, at det her kunne blive til noget for os begge, så det blev et samarbejde mellem os og ØP, siger Mikkel Oldenburg.

- Når bandene har hørt om Langelands Jazzklub og af egen drift tilbyder at komme for at spille, giver det os en bedre mulighed for at få musikken til en pris, vi kan magte.

- Når DR bigband kommer med Miho Hazama i næste uge, er det kun hos os og i Næstved, bandet spiller den koncert, fortæller Mikkel Oldenburg.

Og det er en helt speciel koncert, bandet giver på ØP. Miho Hazama har været en tur i bandets mangeårige bagkatalog og fundet perler fra gemmerne, og det er det, publikum til koncerten kommer til at høre helt eksklusivt på Langeland og i Næstved.

Men man skal være meget hurtig, hvis man vil have billetter til koncerten, der er ikke mange tilbage. Sammen med ØP har jazzklubben arrangeret mad fra Superbrugsen i cafe Ørstedet, hvor der er plads til 75 mennesker, og det er forlængst udsolgt. Der er sat 120 billetter til salg til koncerten.

Langelands Jazzklub kan i 2022 fejre 50 års fødselsdag og har i øjeblikket omkring 120 medlemmer.

Annonce
Mikkel Oldenburg er formand for Langelands Jazklub. -Der er god gang i den næsten 50-årige jazzklub og der er flere og flere bands, der selv henvender sig for at spille på Langeland. Foto: Lasse Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Sæt fuld turbo på turismen

Indimellem kan man stadig høre folk her på egnen vrænge lidt af turismen her - som om det ikke var et rigtigt erhverv. Den slags ord falder tit, når snakken falder på, hvad området skal leve af fremover - og her må man forstå, at vi ikke "skal rende rundt i nationaldragter", men noget "rigtig produktion" ville være bedre. Den slags ytringer er ikke bare dumsmarte og forældede, men også direkte skadelige for vores egns udvikling. Fordi vi har brug for turisterne. Derfor er det godt nyt, at man med de seneste opgjorte tal for Langeland kan se en meget positiv udvikling. Øen er nu den næstmest populære kommune for turisterne i forhold til antallet af overnatninger. Det er især tyskerne, der er vilde med den lange ø - de tegner sig for næsten halvdelen af de godt 500.000 overnatninger, der var sidste år. På Ærø er tallene knap så gode og viser en lille tilbagegang i forhold til året før, men her er til gengæld optimisme og tro på fremtiden, fremgår det blandt andet af øens turist- og erhvervsdirektørs nyhedsbrev. Nedgangen tilskrives nedgangen i bryllupsindustrien, som ellers har varmet godt i lavsæsonen i foråret og efteråret. Til gengæld er der tro på, at det med den forøgede færgekapacitet er muligt at tiltrække endnu flere turister den kommende sæson, og modsat manges og ikke mindst indenrigsministerens opfattelse, så melder øen om kapacitet til endnu flere turister. Det er værd at notere sig i den on-going debat om landevejsprincippet, der som bekendt fortsat ikke gælder hele året, netop med henvisning til, at nogle øer ikke ville kunne klare flere turister. Med hensyn til de sydfynske øer kan man vist roligt sige, at man godt kan rumme flere turister - og at der er i den grad er brug for det i vores erhvervsudvikling. Det er afgørende vigtigt, at vi alle har det store potentiale for øje, når vi snakker udvikling af området. Det handler ikke kun om udvikling for os lokale eller for tilflyttere, men i særdeles også om de gæster, vi kan tiltrække til at tage del i livet her - gerne hele året rundt. Så med den store vækst, der er igen er set inden for turismen bredt set i Danmark sidste år, så er det bare med at sætte turboen på også her. Og det gælder i øvrigt også for os selv: Micro-eventyr og stay-cation er jo ikke længere nye begreber, selvom de lyder som sådan. Det handler bare om at være turist på egen egn. Og måske det var værd lige at tjekke de sydfynske øer til næste weekendtur eller måske sommerferie. For turisterhvervet her har ret meget at byde på - også selvom de ikke går i nationaldragter...

Annonce