Annonce
Svendborg

Japans ambassadør besøger Svendborg

Der er japansk ambassadørbesøg i Svendborg Judoklub og Svendborg Aikido Klub den 15. november. Arkivfoto: Robert Wengler

Svendborg: Japans nytiltrådte ambassadør, Miyagawa Manabu, kommer til Svendborg den 15. november for at besøge det nye kampkunstcenter. Svendborg Judo Klub og Svendborg Aikido Klub har her etableret nye fælles træningsfaciliteter, der på japansk bliver kaldt "dojo".

- Det er enormt dejligt og vigtigt at en kampsportsklub som vores, der jo repræsenterer nogle japanske værdier i Svendborg, får æren af dette besøg. Det vil inspirere os til at forstærke de relationer, der er mellem Svendborg og Japan, sportsligt og kulturelt, siger formand for judoklubben Roland Vogt ifølge en pressemeddelelse om besøget fra Japan.

En, der også glæder sig over den japanske ambassadørs besøg i Svendborg, er borgmester Bo Hansen (S), som vil være med i fremvisningen af de nye træningsfaciliteter. Han siger:

- Det er dejligt, at vi med det nye kampsportscenter kan være med til at vise en del af den japanske kultur for borgerne i Svendborg Kommune og Japan. Vi har gennem mange år haft en god relation mellem Svendborg Kommune og Japan. Det håber og tror jeg vil fortsætte".

Ambassadøren Miyagawa Manabus besøg i kampsportscentret vil finde sted fredag den 15. november klokken 17-18.20 på Østre Havnevej 17D. Han vil også afgive et kort visit i butikken Køkkenfreak som ligger på torvet. Butikken fungere som en mikroambassade, lyder det i pressemeddelelse. Køkkenfreaks ejer Martin Fisher har boet i Japan og er en del af et lokalt netværk, der hedder "Svendborg Japan Kokoro Group", som består af cirka 30 personer fra Svendborg og Japan. Netværket støtter udbygningen af relationer mellem Japan og Svendborg. /tjalfe

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Biblioteksbarakker en skamstøtte

I denne uge fejrer Svendborg Bibliotek 50-års fødselsdag for sit musikbibliotek, Fyns første da det blev påbegyndt i november 1969 af den da netop tiltrådte nye leder af biblioteket, Holger Ginsbo. Ginsbo overtog et biblioteksmæssigt fallitbo, som få år før var blevet nedlagt af statens bibliotekstilsyn som centralbibliotek grundet for få bibliotekarer og for dårlig økonomi, så der var nok for den nye leder at tage fat på, hvorfor etableringen af et musikbibliotek var en ambitiøs satsning. Den blev modtaget med kyshånd af brugerne, der stod i en lang kø foran biblioteket , da de første LP'er skulle udlånes. Holger Ginsbo fik på få år rettet den synkende biblioteksskude op og oplevede en firdobling af det samlede udlån af bøger og grammofonplader i løbet af sine første 10 år som leder. I samme periode arbejdede han lige så kraftigt på at få de helt utilstrækkelige lokaleforhold forbedret, hvor de tre barakker var en nødtørftig kortvarig nødløsning, indtil en planlagt sammenbygning med den nuværende musikskole skulle realiseres og sikre biblioteket en flerdobling af publikumsarealet, i lighed med hvad der samtidig skete i andre byer på Svendborgs størrelse. Siden er der som bekendt intet sket. De tre barakker står 50 år efter som en skamstøtte over kommunens behandling af sin væsentligste kulturinstitution, oven i købet en kommune der bryster sig af og kalder sig en kulturkommune. Svendborg Kommune er formentlig den kommune i landet, der har ofret færrest kroner på sit hovedbibliotek de sidste 100 år. Hovedbygningen fra 1937 blev betalt inklusive budgetoverskridelser af den da netop afgåede borgmester Lacoppidan-Petersen, og efterfølgende har udgiften været tre styk barakker og to nærliggende huse. ”Cittaslow” i en hver forstand .

Annonce