Annonce
Fyn

Jannie stifter Middelfarts første basketballklub: - Vi syntes, at der manglede et tilbud

Jannie Vium Mariegaard står bag Middelfart Basketball Klub. Privatfoto
Nordvestfyn får sin første basketballklub til efteråret med Jannie Vium Mariegaard i spidsen.
Annonce

Middelfart: I efteråret 2020 får Nordvestfyn sin første basketballklub. Klubben, som allerede er døbt Middelfart Basketball Klub, kommer i første omgang til at holde til på Vestre Skole i Middelfart og på Strib Skole.

- Vi regner med opstart i uge 38, hvis alt går efter planen, fortæller Jannie Vium Mariegaard, én af basketballklubbens initiativtagere.

Jannie Vium Mariegaard fortæller, at der bliver én træningstime i ugen for hver af klubbens aldersgrupper. De kommende basketball-spillere bliver inddelt på hold, som er afgjort af deres alder. Aldersgrupperne er fordelt således: børn mellem 7 og 10, børn mellem 11 og 14 og endeligt børn fra 15 år og frem.

Basketball-børn mellem 7 og 10 kommer til at træne hver fredag fra 16 til 17 på Vestre Skole, mens børn mellem 11 og 14 får afsat hallen på Vestre Skole hver onsdag fra 16 til 17 til træning. Den sidste aldersgruppe kommer til at træne på Strib Skole fra 20.30 til 22 - dog er ugedagen uspecificeret, da basketballklubben afventer en godkendelse fra Middelfart Kommune.

Annonce

Alle skal kunne være med

Hvert hold bliver undervist af forskellige trænere, som enten tidligere har spillet basketball eller været træner for et skolehold. Basketballklubben prioriterer, at alle børn skal kunne være med, få venner og have det sjovt.

- For os handler det ikke nødvendigvis om, at børnene skal blive så gode, at de kan blive professionelle eller vinde mange konkurrencer. Fællesskab og sjov er det vigtigste for os, siger Jannie Vium Mariegaard.

- Basketball er en af de fedeste sportsgrene, og vi synes, at der virkelig manglede tilbud i Middelfart-området. Vi vil så gerne give børnene nogle gode oplevelser, mens de samtidig er aktive, fortæller Jannie Vium Mariegaard.

I løbet af sommeren og hen i efteråret kommer klubben til at promovere og søge deltagere til Middelfart Basketball Klub.

- Det meste kommer til at foregå på Facebook og opslag rundt omkring i byen i Middelfart og Strib - så folk skal holde øje med plakaterne, griner Jannie Vium Mariegaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Hvemhvadhvor: Så kom der billeder af sommerliv ved Nordenhuse

Annonce