Annonce
Fyn

Jan Johansen om tab af fynske arbejdspladser: - Det er noget skidt - noget rigtig skidt

En del af arbejdet i produktionen af medicinsk cannabis består i at lave stiklinger, der er præcis ti centimeter lange. Stiklingerne gror i små potter i små drivhuse, inden de sættes i større potter og vokser til de planter, som den medicinske cannabis laves af. Planterne skal have fuldstændig identisk genetisk indhold, fordi de bruges i en medicinsk produktion.  Arkivfoto: Nils Svalebøg
Jan Johansen, fynsk folketingspolitiker, begræder tab af job og beder Morten Snede, Spectrum Therapeutics, hjælpe med spørgsmål til sundhedsministeren.
Annonce

Tab af fynske arbejdspladser og tab af investeringer i fynske virksomheder, der vil producere medicinsk cannabis og havde troet på en stor fremtid i branchen.

- Det er noget skidt. Noget rigtig skidt, siger Jan Johansen, socialdemokrat og fynsk valgt folketingspolitiker, der var medvært på sidste års konference om medicinsk cannabis på Christiansborg.


Hvorfor der ikke er sket mere i den sag, det aner jeg ikke, men alting kan jo ikke gå i stå på grund af corona.

Jan Johansen, socialdemokratisk folketingspolitiker


20 arbejdspladser er nedlagt i produktionen hos Spectrum Therapetucis i Stige, og det er netop den type job, som Jan Johansen, der selv er gammel Lindøarbejder, altid taler varmt for.

Jan Johansen er gammel Lindøarbejder og tillidsmand på Lindøværftet i Munkebo, hvor han også bor. Han er i gang med sin tredje periode i Folketinget, og han var medvært, da der sidste år var konference om medicinsk cannabis på Christiansborg. Arkivfoto: Michael Bager

- Jeg er selvfølgelig klar over, at vi har stået og står i en speciel situation på grund af corona, men jeg troede, der var mere gang i arbejdet med at evaluere forsøgsordningen og de rammer, branchen har. Hvorfor der ikke er sket mere i den sag, det aner jeg ikke, men alting kan jo ikke gå i stå på grund af corona - der bliver også arbejdet på andre dele af erhvervslivet. Det kommer bag på mig, at der ikke bliver konfereret mere, siger Johansen om kritikken og nødråbet fra en branche med millioner i klemme.

Annonce

Masser af spørgsmål

Folketingspolitikeren vil nu - corona eller ej - bede Morten Snede, direktør i Spectrum Therapeutics, om at hjælpe med at få stillet de rigtige spørgsmål til sundhedsminister Magnus Heunicke.

- Jeg vil gerne have Morten Snedes hjælp og indsigt, siger han.

Det gør Morten Snede gerne.

- Jeg har både hans nummer og hans e-mail-adresse, men der er blevet stillet masser af spørgsmål til sundhedsministeren om, hvorfor der ikke sker noget, og hvorfor vi ikke kommer videre. Hver gang er svaret, at man afventer en rapport om effekten af medicinsk cannabis, siger Morten Snede og understreger, at det ikke er logik at afvente sådan en rapport.

- Der er jo ikke nogle danske produkter at evaluere på, så det giver overhovedet ikke nogen mening.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Se listen - her skal du huske at bære mundbind

Annonce