Annonce
Nyt om navne

Jan Frystyk bliver ny ledende overlæge

Jan Frystyk bliver ny ledende overlæge på Endokrinologisk Afdeling M på OUH. Han bliver dermed både afdelings- og forskningsleder.

Det er et kendt ansigt, som nu afløser Jeppe Gram i funktionen om ledende overlæge på Endokrinologisk Afdeling M på Odense Universitetshospital. Jan Frystyk har siden september 2017 været tilknyttet OUH som overlæge og klinisk professor i endokrinologi. Han er også – og vil fortsætte med at være – forskningsleder på afdelingen, og dermed også daglig leder af frontlinjecenteret Klinik for Kropsidentitet, som han har været det siden 2018.

- I de to år jeg har været ansat, har jeg fået et godt indblik i afdelingen. Jeg ser store muligheder for at udnytte den synergi, der kan opstå ved på samme tid at lede afdelingens kliniske og forskningsmæssige udvikling. Vi skal konstant udvikle behandlingen via forskning, siger Jan Frystyk og fortsætter:

- Vi har en opgave foran os. Vi skal tænke i mere shared care sammen med almen praksis, og vi skal omstille vores arbejdsgange til nye fysiske hospitalsrammer. Jeg glæder mig til at stå i spidsen for i en afdeling, som er en højtspecialiseret faglig spydspids både nationalt og internationalt.

Michael Dall, lægelig direktør på OUH, siger om ansættelsen:

- I de to år vi har kendt Jan har han vist sig som en fagligt dygtig og kompetent leder med stor interesse for organisation og ledelse. Jeppe Gram har gjort et fremragende stykke arbejde, men når han nu forlader os, ser jeg det som en stor styrke, at hans afløser kender afdelingen indefra. Jan har klare visioner for afdelingens udvikling, både i forhold til interne arbejdsgange og samarbejder ud af huset med vores nabo-sygehuse og de praktiserende læger, så patienterne kan få høj en faglig behandling tættest muligt på eget hjem. De ambitioner glæder vi os som direktion til at understøtte.

Jeppe Gram vender tilbage til Sydvestjysk Sygehus til en stilling som overlæge i endokrinologi.

Jan Frystyk blev speciallæge i intern medicin/endokrinologi i 2006. Ud over sit kliniske virke har han gennem mange år drevet endokrinologisk forskning på internationalt niveau. Han blev Ph.d. i 1996 og fik en doktorgrad i 2004. Han er uddannet læge fra Aarhus Universitet i 1992.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Dødsfald For abonnenter

Dødsfald: Keramiker, aktivist og Tvind-mand - inden han tog afstand fra Amdi

Carsten Ringsmose, Sletterød ved Harndrup, er død, 77 år. En omstridt, meget aktiv debattør, aktivist som ung, keramiker, tidligere Tvind-leder og meget andet er borte med Carsten Ringsmoses død. Som ung var Carsten optaget af frømandsdykning og blev ansat hos Fyns Svejseteknik, der forhandlede dykkerudstyr. Interessen førte til venskaber i Motorbådsklubben Frem, senere i Sejlklubben Fjorden og Odense Sejlklub, ligesom han var medstifter af Frømandsklubben Neptun. I 1963 flyttede han i Huset på Hunderupvej i Odense, en patriciervilla, der rummede et kollektiv med blandt andre Mogens Amdi Petersen, den senere Tvind-frontfigur. Carsten ragede noget uklar med Mogens Amdi om sit keramikværksted og flyttede ud af Huset til Albanigade 17 sammen med sin læremester Flemming Ritz. I disse år deltog Carsten i en del aktivisme, der for eksempel handlede om at få handlende til ikke at sælge varer fra apartheidlandet Sydafrika. I 1965 købte Carsten og Flemming Ritz sammen med Peter Tybjerg det nedlagte Jægersminde Mejeri i Fjelsted, men det var først ægteskabet med en anden keramiker, Birgit Andersson, der gav det afgørende skub i keramik-karrieren. De blev medlemmer af og leverandører til Den Permanente og Håndarbejdets Fremme. En ansættelse på Kunsthåndværkerskolen kom i 1969, inden Mogens Amdi Petersen og Carstens veje igen krydsedes et par år senere. Keramikeren var med til at starte Den Rejsende Højskole i Ulfborg, blev formand for bestyrelsen i den selvejende institution, der på den tid i mange kredse ansås for en betydningsfuld nyskabelse. I starten af 1970'erne startede Carsten på Odense Universitet og tog senere en socialvidenskabelig kandidateksamen sideløbende med undervisning på Båring og senere Kolding Højskole. Fra 1977 og fem år frem hed arbejdspladsen Det Nødvendige Seminarium, Tvind-imperiets andet ben i Ulfborg. Det var i de år, hvor Amdi forsvandt fra offentligheden og kritikken af Tvind tog til. Man så skolen som meget topstyret og sektlignende. Carsten tog konsekvensen og stoppede som underviser og bestyrelsesformand. Siden fulgte oprettelsen af en skole og et skibsprojekt for adfærdsvanskelige børn og unge, og i det hele taget havde han gennem årene megen fokus på børns opvækst. Han var således forfatter til bøger og bidrag til bøger om børns, familiers og institutioners forhold og forskede i børns dødsulykkesårsager. Det hele med baggrund i tilknytningen til Center for Småbørnsforskning. Et halvt hundrede kronikker i Fyens Stiftstidende samt flere i andre aviser samt en hel stribe debatindlæg vidner om en voldsom lyst og vilje til at komme ud med sine synspunkter om mange emner. Skarpt skåret og skrevet, så der sagtens kunne udvikle sig en disput med andre debattører i avisens spalter over flere omgange. /RAS

Annonce