Annonce
Svendborg

Ja til Scala: Biograf får lov til at udvide

Teknik- og Erhvervsudvalget vendte torsdag aften tomlen op for Scalas ønske om at inddrage en del af Centrumpladsen som led i udvidelse. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
I hvert fald hvis det står til Teknik- og Erhvervsudvalget, der torsdag aften traf principiel beslutning om at lade Scala få en bid af Centrumpladsen som et led i biografens udvidelsesplaner.

Svendborg: Torsdag aften blev der i Teknik- og Erhvervsudvalget givet grønt lys til at arbejde videre med Scala-biografens udvidelsesplaner. Ejerne af Scala, søskendeparret Louise og Søren Dyre, ønsker at udvide biografen med en ekstra sal, der også skal fungere som foredrags- og konferencesal. Desuden skal der indrettes en udvidet foyer, et større butiksområde og en café.

Udvidelsen indebærer blandt andet salg og nedrivning af Badstuen samt en forøgelse af biografen med en 7,5 meter høj bygning, der rækker yderligere fem meter ud på Centrumpladsen. Og det var det sidstnævnte forhold, som Teknik- og Erhvervsudvalget skulle træffe principiel beslutning om, fortæller udvalgsformand Flemming Madsen (S).

- Det er de rammer, man har sagt ja til – at de kan udvide fem meter ud på Centrumpladsen og 7,5 meter i højden. Og så venter vi på, hvordan det konkrete projekt kommer til at se ud, siger han.

Han gør opmærksom på, at kommunens beslutning om sælge Badstuen til Scala allerede blev besluttet af byrådet tilbage i 2016.

Enhedslisten stemte som eneste parti imod forslaget med henvisning til, at man ønsker at bevare Badstuen og ikke kan støtte, at Scala inddrager en del af det centrale byrum. /rasda

Annonce
Illustration: Per Weber
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Butikstyv fanget af politiet

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Legeplads er det hidtil bedste torveforslag

Torvet i Svendborg mangler liv. Det er både tilhængere og modstandere af det bilfri torv nogenlunde enige om. Nu har det entreprenante par Luise og Anders Føns Haaber lagt en idé om en legeplads på torvet frem. Den tanke er tidligere blev luftet lidt i krogene, men nu ser det ud til, at parret lægger en god portion krop og sjæl i forsøget på at etablere en mobil legeplads på torvet. Det er en idé med et stærkt potentiale. Kan det lykkes at omsætte tankerne til handling, vil der kunne komme et helt naturligt liv på den plads, der både er en politisk slagmark og et smertensbarn. Sidstnævnte, fordi det endnu ikke er lykkedes at knække koden til, hvordan pladsen kan blive det samlingspunkt, den er tænkt som fra det politiske flertals side. Altså oftere end nogle gange om året som når der holdes fødevaremarked i juni, og når Svend-priserne uddeles i sensommeren. Et særligt bemærkelsesværdig element i forslaget er det ansvar, parret har påtaget sig. De nøjes ikke med at lægge idéen frem, hvorefter de læner sig tilbage og venter eller koncentrerer sig om andre ting. Anders Føns Haaber er blevet en del af torvegruppen, og parret er i gang med at søge fonde og lede efter sponsorer, samtidig med at de forsøger at aktivere deres netværk, så frivillighed også kan blive en del af projektet. De har med andre ord stillet sig i spidsen for projektet i stedet for at overlade det til politikerne at løse opgaven, og det kan vise sig som en vigtig forudsætning for realiseringen af idéen. Luise og Anders Føns Haaber har naturligvis en indlysende interesse i at få etableret en legeplads på torvet, fordi deres café er målrettet småbørnsfamilier, men der er ikke noget forgjort i det. Den personlige interesse i projektet kan være en løftestang, og udkommet kan vise sig at være til glæde for mange flere. Projektmagerne har også blik for, at torvet skal kunne have andre funktioner. Derfor har de foreslået, at legepladsen skal kunne flyttes, når store arrangementer skal kunne bruge hele torvet. Det kan gøre arbejdet lidt sværere, men det viser også, at der tænkes i helheder. Netop denne tilgang, hvor initiativtagerne fastholder initiativet og tænker i helheder, ligner en god model for udviklingen af torvet. Ansvaret for fremdriften skal ikke isoleres hos byrådsmedlemmerne og forvaltningen. Det skal fordeles, så det politiske og administrative led blot er en del af projektet.

Annonce