Annonce
Langeland

Jægers arm gled med afsikret riffel: Skud gennem vindue i hus, hvor beboer var hjemme

Jægeren fik en bøde på 3000 kroner og beholder sit våben. Situationen her har intet at gøre med den skudsepisode, der endte i Retten i Svendborg. Arkivfoto: Laust Jordal
Jægers arm gled - konsekvenserne kunne blive alvorlige, da en beboer var hjemme

TRANEKÆR: En jagt i maj 2018 udviklede sig dramatisk, da en jæger fik skudt sin jagtriffel af i en retning, hvor der var beboelse. Et projektil røg igennem vinduet til et hus på Tranekær-egnen med en beboer, der var hjemme, men heldigvis slap beboeren uskadt.

Jægeren kunne på sin side glæde sig over ikke at have forvoldt nogen mennesker skade, men episoden kunne alligevel have fået konsekvenser, da sagen for nylig var i Retten i Svendborg. For manden, som nu er 30 år, er ansat ved militæret, og han stod tiltalt for overtrædelse af både straffeloven og jagtloven. Ville han blive dømt efter straffeloven, ville jobbet ryge med det samme, fremgår det af domsudskriftet.

Jægeren var tiltalt for under jagten af grov kådhed eller lignende hensynsløs måde at have affyret et skud mod et dyr med en jagtriffel i en retning, hvor der var beboelse og derved at have udsat beboeren for nærliggende fare for liv eller førlighed, nævnes det i anklageskriftet.

Men manden blev alene dømt efter jagtloven og kun for uagtsomhed. Han slap med en bøde på 3000 kroner, og domsmandsretten fandt heller ikke anledning til at konfiskere hans våben, som anklageren ellers havde krævet.

Fyns Amts Avis har talt kort med beboeren, der ønsker at være anonym. Han oplyser, at han ikke nåede at blive bange, og at han er vant til, at der er jagt i området. Han valgte efter at have vidnet i retten at forlade denne. Han var derfor ikke bekendt med sagens udfald.

Annonce

Et uheld

De tre medlemmer af domsmandsretten var ikke enige om, hvordan man skulle vurdere sagen. De lagde dog til grund, at skuddet blev affyret ved et uheld, idet skuddet gik af, da tiltaltes venstre arm gled ned fra hans venstre lår, som han i skydestillingen støttede sin venstre arm på.

To af de tre i domsmandsretten mente dog, at han ikke fik sikret sit våben, inden han begyndte at rette på sin skydestilling, hvorved der blev afgivet et skud, fordi han havde fingeren på aftrækkeren. De to fandt, at han var til gene for sikkerheden ved ikke at have sikret sit våben, inden han begyndte at rette på skydestillingen.

Det var uagtsomhed, og han blev som nævnt dømt efter jagtloven.

Det tredje medlem af domsmandsretten mente ikke, at han havde handlet uagtsomt og ville helt frikende manden, men flertallet afgjorde sagen.

Ud fra sagens omstændigheder bestemte domsmandsretten, at den dømte slipper for at betale sagsomkostninger. Dem må statskassen klare.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Sæt fuld turbo på turismen

Indimellem kan man stadig høre folk her på egnen vrænge lidt af turismen her - som om det ikke var et rigtigt erhverv. Den slags ord falder tit, når snakken falder på, hvad området skal leve af fremover - og her må man forstå, at vi ikke "skal rende rundt i nationaldragter", men noget "rigtig produktion" ville være bedre. Den slags ytringer er ikke bare dumsmarte og forældede, men også direkte skadelige for vores egns udvikling. Fordi vi har brug for turisterne. Derfor er det godt nyt, at man med de seneste opgjorte tal for Langeland kan se en meget positiv udvikling. Øen er nu den næstmest populære kommune for turisterne i forhold til antallet af overnatninger. Det er især tyskerne, der er vilde med den lange ø - de tegner sig for næsten halvdelen af de godt 500.000 overnatninger, der var sidste år. På Ærø er tallene knap så gode og viser en lille tilbagegang i forhold til året før, men her er til gengæld optimisme og tro på fremtiden, fremgår det blandt andet af øens turist- og erhvervsdirektørs nyhedsbrev. Nedgangen tilskrives nedgangen i bryllupsindustrien, som ellers har varmet godt i lavsæsonen i foråret og efteråret. Til gengæld er der tro på, at det med den forøgede færgekapacitet er muligt at tiltrække endnu flere turister den kommende sæson, og modsat manges og ikke mindst indenrigsministerens opfattelse, så melder øen om kapacitet til endnu flere turister. Det er værd at notere sig i den on-going debat om landevejsprincippet, der som bekendt fortsat ikke gælder hele året, netop med henvisning til, at nogle øer ikke ville kunne klare flere turister. Med hensyn til de sydfynske øer kan man vist roligt sige, at man godt kan rumme flere turister - og at der er i den grad er brug for det i vores erhvervsudvikling. Det er afgørende vigtigt, at vi alle har det store potentiale for øje, når vi snakker udvikling af området. Det handler ikke kun om udvikling for os lokale eller for tilflyttere, men i særdeles også om de gæster, vi kan tiltrække til at tage del i livet her - gerne hele året rundt. Så med den store vækst, der er igen er set inden for turismen bredt set i Danmark sidste år, så er det bare med at sætte turboen på også her. Og det gælder i øvrigt også for os selv: Micro-eventyr og stay-cation er jo ikke længere nye begreber, selvom de lyder som sådan. Det handler bare om at være turist på egen egn. Og måske det var værd lige at tjekke de sydfynske øer til næste weekendtur eller måske sommerferie. For turisterhvervet her har ret meget at byde på - også selvom de ikke går i nationaldragter...

Langeland

Klumme: At rejse er at leve

Annonce