Annonce
Navne

Iværksætter åbner sit spisested nummer to i lille landsby

Stine Mjaaland åbner endnu et spisested i Faldsled. Foto: Maria Retoft Pedersen
Sidste år åbnede Stine Mjaaland spisestedet Vandkanten på havnen i Faldsled. Nu barsler hun med endnu et spisested; Vejkanten. - Jeg tror fuldt og fast på potentialet i Faldsled, siger iværksætteren og tilflytteren.
Annonce

Der er få ting i verden, der er sikre. Men en af dem er, at der aldrig gror mos på Stine Mjaaland.

Hun er fuld af idéer og iværksætter i ordets bogstaveligste forstand.

15. maj 2020 åbnede hun Vandkanten på havnen i Faldsled i den gamle grillbar, og det blev en kæmpe succes, som efter ganske få måneder havde 14 deltidsansatte og en nærmest permanent kø efter isvafler, laksebagels og fish'n'chips. For nylig kunne iværksætteren så løfte sløret for, at hun åbner endnu et spisested i den lille landsby.

Det bliver i lokalerne på Assensvej 517 i Faldsled, som indtil for nylig husede Tallerkengalleriet.

- Vejkanten bliver et lille hyggeligt spisested med cocktails, god vin og god kaffe. Derudover vil jeg have salg af delikatesser i et vist omfang. Ideen er, at Vejkanten skal lægge sig et sted mellem Vandkanten og Falsled Kro, siger Stine Mjaaland.

Med to spisesteder at holde styr på er det ikke for meget at konkludere, at der venter en travl sommer for den 46-årige iværksætter. Faktisk var der allerede nok at se til, da Stine Mjaaland kun drev ét spisested.

Blå bog

Stine Mjaaland, 46 år. Født i Norge, kom til Danmark som femårig.

Bor i bindingsværksidyllen "Ryttergaarden" med Faldsled Havn i baghaven.

Bortset fra en 9. klasse-eksamen og to halve studentereksamener har hun ingen egentlig uddannelse, ud over at hun har gennemført tekstforfatterlinjen på den hedengangne Reklameskolen.

Har bl.a. arbejdet 10 år som speaker og kreativ producer hos TV2.

Det var også via jobbet på TV2, hun mødte sin nuværende mand, Frederik Lauesen, der er sportschef på TV2.

Stine har været "praktiserende mor" for hans to børn, Malik og Aviaja, siden de var to og fem. Selv er Stine mor til Smilla og Olivia.

Har tidligere været ansat som kreativ konsulent hos Vores Faaborg & Egn, freelance koncept- og filmmager, og hun har også fungeret som havnefoged i Faldsled, da der manglede sådan en.

Hun var helt ny i restaurationsbranchen, da hun kastede sig ud i Vandkanten-projektet, men nu har hun et par erfaringer at tage med sig.

Annonce

Liv skaber liv

- Jeg var så heldig at få ansat nogle rigtig dygtige folk, som var meget dygtigere end mig til at holde det daglige overblik. Jeg fandt ud af, at jeg måske ikke bruger min tid bedst ved at køre på lossepladsen hver dag eller stå ved frituren en hel dag. Jeg er bestemt ikke bange for at være praktisk, men jeg skal turde give de gode folk lov til at styre deres. Jeg skal være den, der sætter i gang, konceptualiserer og skaber en stemning. Jeg ser mig selv som værten, siger Stine Mjaaland.

- Med to spisesteder i en lille landsby kommer du så ikke til at konkurrere med dig selv?

- Nej, sådan ser jeg ikke på det. Liv skaber mere liv. Nu får Faldsled tre spisesteder med Vandkanten, Vejkanten og kroen. Og med de tre tilbud lagt sammen har Faldsled noget rigtig godt at byde på, siger hun.

På sigt håber hun, at Vejkanten kan komme til at fungere som et lille minituristbureau for Faldsled.

- Faldsled har rigtig meget godt at byde på. Hvis vi længe nok lader som om, Faldsled er en destination i sig selv, så kan det være, den bliver det. Jeg tror fuldt og fast på potentialet i Faldsled, siger Stine Mjaaland, som flyttede til den lille landsby i 2015.

Åbningsdagen for Vejkanten ligger endnu ikke fast, men håbet er, at det bliver midt i maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

De lovede, det ikke ville ske: Birgit bliver blændet væk fra sin terrasse af solvarmepark

Annonce