Annonce
Svendborg

Italieneren Giansandro Locatelli bekymrer sig for sin 90-årige mor i Norditalien

Giansandro Locatelli fra Bergamo i Lombardiet i Italien bor i Svendborg og er frygtelig nervøs for sine pårørende i Italiens hårdest coronaramte by. Foto: Katrine Becher Damkjær
Giansandro Locatelli flyttede fra Bergamo i Lombardiet i Italien til Svendborg i 2015. Og han er bekymret for sin familie, der stadig bor i Norditalien. Ikke mindst hans mor, der fylder 91 i april. For Giansandro Locatelli er Covid-19 tæt på. I denne uge tog sygdommen en af hans venner. Han blev 49 år gammel.
Annonce

Svendborg: Giansandro Locatelli taler med sin gamle mor på snart 91 hver dag. Han er bekymret for hende. For med hendes alder - snart 91 - er hun i højrisikogruppen, hvis hun bliver smittet med coronavirus.

Og risikoen er der, for hun bor i Bergamo i Lombardiet i Italien, som er det område, hvor Covid-19 har hærget allermest i Italien.

Det er i Bergamo, Giansandro Locatelli er vokset op og har boet, indtil han rejste til Danmark i 2015 med sin daværende hustru og to børn.

I dag bor han i centrum af Svendborg og har dagligt kontakt til familien i sin hjemby.

Og det er triste meldinger, han får derfra.

- I går mistede jeg min ven. Han blev syg af corona, og nu er han død. Han blev kun 49 år gammel, fortæller Giansandro Locatelli.

I går mistede jeg min ven. Han blev syg af corona, og nu er han død. Han blev kun 49 år gammel.

Giasandro Locatelli

Annonce

Skrækkelig situation

Han fortæller, at situationen i Italien er forfærdelig. Der dør så mange, at det giver udfordringer at håndtere alle ligene.

- Du så det måske også i fjernsynet? De kører ligene ud af byen til krematorier i andre byer, fordi der ikke er plads i Bergamo. Det, der sker, er forfærdeligt, siger Giansandro Locatelli.

21. marts døde 793 mennesker i Italien af coronavirus, mens tallet var lidt lavere dagen efter, og det er en udvikling, som Giansandro Locatelli hæfter sig ved.

- Det giver lidt håb, når vi kan se, at det falder lidt, siger han, men minder om, at der stadig er lang vej, og risikoen, hvis man vover sig ud er stor.

- Italienerne hjælper hinanden. Familie og naboer køber ind til min mor, så hun slipper for at gå ud. Italienerne er gode til at stå sammen i denne skrækkelige situation.

Annonce

Dør alene

Det værste er, at mange dør alene, fortæller han.

- Man kan ikke komme ind på hospitalet, og mange kan heller ikke få døde pårørende at se, før de bliver kørt væk til krematoriet. Så når syge bliver hentet af ambulancen og kørt på hospitalet, ved familien ikke, om de ser dem igen. Det er voldsomt.

Og den heftige situation er tydelig i det daglige.

- Bare dødsannoncerne i den lokale avis fylder 10-12 sider. Det er en hel generation, der dør i øjeblikket.

Giansandro Locatelli fortæller, at en af hans venner i Bergamo bukkede under for Covid-19. Han blev kun 49 år gammel. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Kørt i sænk

Ifølge Giansandro Locatelli er de mange døde ikke eneste konsekvens af Covid-19's hærgen.

- Bergamo er motor i hele Lombardiet; i Norditalien, siger han og forklarer, at der i området er mange virksomheder, som lider under, at alt er lukket ned.

- Bergamo er virkelig hårdt ramt. Økonomien er fuldstændig færdig. Alt er gået i stå. Og det er turismen selvfølgelig også. Det er kun de nødvendige virksomheder, der er åbne.

Det er dog hans nærmestes velbefindende, der fylder mest i Giansandro Locatellis tanker.

- Jeg føler mig magtesløs. Hvis min mor bliver syg, kan jeg ikke gøre noget, siger han og håber, at de sidste dages fald i antallet af døde indikerer, at coronavirussen på retur.

Annonce
Annonce
Ærø For abonnenter

Tidligere borgmester på Ærø giver råd inden budget-forhandlinger: Man skal tænke sig om, inden man bruger alle pengene

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

20 millioner at gøre godt med: Nu skal kommunalbestyrelsen på Ærø blive enige om, hvordan pengene bruges

Sport

GOG: Storsejr med panderynker

Svendborg

Forening frygter forgiftning: Tre døde havørne fundet på Tåsinge

Svendborg For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

Annonce