Annonce
Sport

Ishockey-landsholdet: Fire OIK-kvinder i spil til VM

Der bliver også gået til stålet, når det er kvinder, der kæmper på isen. Som her i en OL-kamp mellem USA og Canada. Foto: Morten Juhl/Ritzau Scanpix
Tre spillere fra Odense er udtaget til landsholdet med henblik på VM i Canada. En fjerde skal med i den forberedende coronaboble med henblik på reservetjans ved skader og sygdom.

ISHOCKEY:  Fire spillere fra Odense Ishockey Klub er en del af landsholdstruppen for kvinder, der fra 6. til 16. maj skal spille VM i Halifax og Truro, Canada.

Der er udtaget 25 spillere til selve truppen - blandt andre de tre Odense-spillere, Julie Oksbjerg, Maria Holm Peters og Michele Brix Nielsen - og i kulissen står der 10 spillere klar i den såkaldte ”Taxi Squad”. Det vil sige spillere, der kan træde til, hvis der opstår skader eller sygdom hos de 25 VM-spillere. Det gælder blandt andre en fjerde Odense-kvinde, Mille Kieler Jensen.

Der skal 25 spillere med i flyvemaskinen til Canada 22. april, og reserverne skal altså også være med i en coronaboble i København - med træning på isen i Rødovre - fra 16. til 22.april

Ved ankomsten til Canada skal holdet ligeledes være i karantæne, inden det først går løs med træningslejr og derefter VM-turneringen, der for Danmarks vedkommende begynder med en kamp mod den anden oprykkernation - Ungarn.

Annonce

To store mål i sæsonen

- Der er måske ikke så mange kvindelige ishockeyspillere i Danmark, men den gruppe af spillere, vi har, er til gengæld utrolig dedikerede og passionerede i arbejdet med deres sport, siger landstræner Peter Elander, der har været i jobbet siden september 2019.

Danmarks mandskab består af et par håndfulde spillere fra den bedste og næstbedste svenske liga, den danske liga samt spillere, der gør sig i den stærke amerikanske collegeliga.

Sæsonens to store mål  er netop VM samt den kommende OL-kvalifikation, der spilles i november.

Det er verdens 10 bedste ishockeynationer hos kvinderne, der dyster i Canada. De fem bedste hold på verdensranglisten - Canada, USA, Rusland, Finland og Schweiz - er i pulje A og går alle videre til kvartfinalen, mens pulje B består af de fem nederst-seedede nationer, heriblandt Danmark. Tre af de hold går med ind i kvartfinalespillet.

De øvrige hold i Danmarks gruppe, der spilles i byen Truro, er Tyskland, Tjekkiet, Ungarn og Japan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce