Annonce
Ærø

Is og teknisk fejl stopper Ærøxpressen

Boye Kromann fortæller, at det kolde vejr den senere tid har forårsaget flere aflysninger for Ærøxpressen, som på grund af en teknisk fejl har svært ved at sejle, når der er is. Foto: Anders C. Østerby.
Grødis og en teknisk fejl på Ærøxpressen er skyld i flere aflysninger den seneste uge.
Annonce

Marstal: Ærøxpressen har aflyst alle afgange mandag den 15. februar på grund af is. Udfordringerne med isen skyldes ifølge direktør for Ærøxpressen, Boye Kromann, en simpel teknisk fejl på færgen.

Han fortæller, at det ikke er selve isflagerne på havoverfladen, der er problemet. Aflysningerne skyldes i stedet en teknisk fejl på færgen, som gør, at grødisen trænger ind i indsugningen til kølevandet og blokerer for, at kølevandet kan komme frem og køle udstødningen. Når der ikke er tilstrækkelig køling, lukker motorerne automatisk ned, da udstødningen ellers ville brænde af.

- Det er en fejl, som vi og de tilsynsførende myndigheder ikke har været opmærksomme på før, men aflysningerne i dag vil vi bruge til at rette op på fejlen, så Ærøxpressen fremover ikke vil lade sig stoppe af grødisen, siger Boye Kromann.

Annonce

Flere aflysninger i sidste uge

Boye Kromann fortæller, at man hos Ærøxpressen allerede i går valgte at aflyse i dags afgange, fordi man frygtede, at isen ville skabe problemer.


Vi gør nogle tiltag i dag i forbindelse med fejlen på færgen, og så vil det blive prøvet af senere på dagen, så vi er helt sikre på, at vi kan sejle, hvis isen vender tilbage, og det bliver koldt igen.

Boye Kromann


- Vi kan se, at isen mere eller mindre er blæst væk, men vi så os nødsaget til at aflyse, fordi vi i går ikke vidste, om isen ville blæse væk. Isen flytter sig afhængig af vind og strøm, og i dag og de næste dage er vi begunstiget med sydlige vinde. Derudover vil vi også være helt sikre på, at vi kan sejle uden afbrydelser, inden vi sætter i gang igen, siger Boye Kromann.

Ærøxpressen har i den senere tid været ramt af flere aflysninger. I sidste uge blev adskillige afgange aflyst, og færgen lå stille det meste af weekenden. Noget, som Boye Kromann håber, der vil blive rettet op på nu.

- Vi gør nogle tiltag i dag i forbindelse med fejlen på færgen, og så vil det blive prøvet af senere på dagen, så vi er helt sikre på, at vi kan sejle, hvis isen vender tilbage, og det bliver koldt igen, forklarer direktøren for Ærøxpressen.

Med dagens tiltag forventer Boye Kromann, at Ærøxpressen vil kunne sejle igen fra tirsdag morgen.

Annonce
Fyn

Pas på: Glat på udsatte steder

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce