Annonce
Fyn

Er blevet for stor til Tietgenbyen: Virksomhed bygger ny fabrik for 80 millioner kroner i Langeskov

Stifter af exodraft Peter Hermansen, tager onsdag det første spadestik til den nye fabrik i Langeskov. Arkivfoto: Trondur Dalsgard
I løbet af 10 år er virksomheden exodraft vokset ud af pladsen i Tietgenbyen. Der er succes med blandt røgsugere, varmegenvinding og som noget helt nyt: brændeovnsfiltre.

Behov for mere plads til fremtidens grønne løsninger er hovedårsagen til byggeriet af en ny fabrik til exodraft, hvor især produktion af partikelfilter til brændeovne og industriel varmegenvinding har vokseværk.

Den nye fabrik, der placeres med facade lige ud til motorvejen i Langeskov, vil således danne rammerne for exodraft, der går en lys fremtid i møde, i takt med at behovet for rensning af brændeovnsrøg og udnyttelse af overskudsvarme fra industrien stiger.

Det cirka 8.400 m2 store byggeri igangsættes med første spadestik den 15. januar 2020 og forventes færdigt i december 2020. Første spadestik tages af Peter Hermansen, direktør i moderselskabet PHX Holding og bestyrelsesformand i exodraft, samt af Kasper Ejsing Olesen, borgmester i Kerteminde Kommune.

Når byggeriet er færdigt, samles kræfterne, således at exodraft inkl. datterselskaberne exodraft systems og PHX innovation flytter ind på adressen.

Annonce

Grønne løsninger

I exodraft-koncernen arbejdes der med tre grønne løsninger, som går godt i tråd med FN’s verdensmål: Optimering af forbrænding gennem røgsugere (FN’s verdensmål nr. 3), Partikelfilter til reduktion af partikeludledning fra brændeovne (FN’s verdensmål nr. 3), Varmegenvinding fra overskudsvarme fra industrien (FN’s verdensmål nr. 7).

exodraft-koncernen omsætter i dag for 100 millioner kroner og har 45 medarbejdere fordelt på fem lande, hvoraf langt størstedelen flytter ind i den nye fabrik primo 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Så er de klar til at bygge dit nye hjem

Annonce