Annonce
Ærø

Invasionen fortsætter: Nu er der fundet fem døde vildsvin på ærøske kyster

Dette vildsvin blev fundet på Rosemark Strand mandag. I alt er der nu rapporteret om fem fund. Foto: Privat
Nu er der - indtil videre - fundet i alt fem vildsvin på Ærøs sydkyst. Chefkonsulent i Fødevarestyrelsen kalder det "ret exceptionelt".
Annonce

Ærø: Svineflugten fortsætter. Nu - i skrivende stund onsdag formiddag, må vi hellere tilføje - er der fundet i alt fem vildsvin på Ærøs sydkyst. Det fortæller dyrlæge Georg Möger fra Ærø Dyrlægerne, som har stået for at give besked videre til fødevaremyndighederne om vildsvinefundene.

Søndag blev det første vildsvin fundet på Eriks Hale. Mandag dukkede det næste op på Risemark Strand, og tirsdag eftermiddag kom der melding om endnu et, som ifølge Georg Möger blev fundet på Tranderup Strand. De sidste to blev fundet sent tirsdag eftermiddag og aften, henholdsvis ved Voderup og Jørbæk ved Søby, fortæller dyrlægen.

Han har ikke nogen bud på årsagen til de mange vildsvinefund.

- Vi har i bund og grund ikke noget med det at gøre. Vi er bare budbringer, og så overlader vi resten til Fødevarestyrelsen, siger han.

Det er ikke onsdag formiddag lykkedes at få en kommentar fra Stig Mellergaard, der er chefkonsulent i Fødevarestyrelsens dyresundhedskontor. Men han har både talt om "statistiske ekstremiteter" til Fyns Amts Avis, og til TV2, da der var fundet fire vildsvin, kaldte han det "ret exceptionelt", da der normalt kun dukker to-tre døde vildsvin op i Danmark om året. Han mener, de kan være fra Nordtyskland.

- Det kunne være en so, der har været ude og svømme med sine unger, og de så måske er druknet, eller at de ikke er kommet i land i hvert fald. Det kan forklare, at de kommer ind samlet, sagde han tirsdag til DR Fyn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Badutspring i boligområderne

Ærø For abonnenter

Overstyrmand på Ellen følte sig hængt ud som corona-syg og klagede til ledelsen: Nu er han fritaget for tjeneste

Annonce