Annonce
Udland

Interpols tidligere leder er idømt 13,5 års fængsel i Kina

Pool New/Reuters
Kina smed sidste år Meng Hongwei ud af kommunistpartiet og indledte retssag mod ham for bedrageri.
Annonce

Den tidligere leder af Interpol, kineseren Meng Hongwei, er blevet idømt 13,5 års fængsel i Kina. Det oplyser en lokal domstol.

Meng forsvandt i 2018 under mystiske omstændigheder. Han vendte ikke tilbage til Interpols hovedkvarter i Frankrig efter en rejse til Kina. Hans kone meldte ham savnet.

Senere kom det frem, at Meng var tilbageholdt i sit hjemland. Interpol meddelte herefter, at han var trådt tilbage som leder af den internationale politimyndighed.

Kina smed sidste år Meng Hongwei ud af kommunistpartiet og indledte en retssag mod ham, hvor han var tiltalt for bedrageri. Ved et retsmøde i juli erklærede han sig skyldig i at have modtaget 2,1 million dollar (omkring 14 millioner kroner) i bestikkelse.

Det rapporterede statslige kinesiske medier sidste år.

Meng Hongwei var Kinas viceminister for sikkerhed, inden han blev leder af Interpol. Han viste "anger" i retssalen ved en domstol i det østlige Kina, skrev kommunistpartiets talerør, Folkets Dagblad.

Meng Hongwei blev i marts smidt ud af kommunistpartiet. Han er blandt en voksende gruppe af partimedlemmer, som er blevet ramt af en anti-korruptionskampagne iværksat af præsident Xi Jinping.

Kritikere siger, at Xi Jinpings kampagne mod korruption er en måde at skaffe sig af med politiske modstandere og kritikere.

Meng Hongweis kone, Grace Meng, afviser, at hendes mand skulle have modtaget bestikkelse. Hun har fået asyl i Frankrig. Hun har sagt, at hun var bange for, at hun og hendes to børn ville blive bortført fra landet.

/ritzau/Reuters

Handout/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Budgetforlig: Politikere ruller ældrebesparelser tilbage og sender millioner til børnene

Annonce