Annonce
Livsstil

Inges køkken: Ramsløgsolie

Foto: Skovdalnordic.com

Ramlsøgsolie, det er da nemt (husk, som tidligere skrevet, at du kan erstatte ramsløg med persille).

Ramsløg har en karakteristisk hvidløgssmag og -duft, men er mildere i smagen. De indeholder C-vitamin, faktisk omkring 30 gange så meget som citroner. Ramsløgene kan især kendes på deres stærke løglugt. Hvis du plukker dem ude i naturen, så husk at sikre dig, at de grønne blade, du plukker, har den lugt, da liljekonvaller ligner, men er giftige.

I denne uge i madskolen skal vi lave ramsløgsolie. Ida Holm, som jeg arbejder sammen med hver anden mandag her på fotostudiet, har fortalt mig, at hun laver olien i en sous vide, men sådan en har jeg ikke. Men du kan jo prøve, hvis du har en ...

Annonce

Ramsløgsolie er smart, da du kan bruge den, som den er, og give en enkel pastaret et forårsboost. Du kan også bruge den i hjemmelavet mayonnaise, som vi skal lave som afslutning på madskolen.

Ingredienser

  • 100 g ramsløg
  • 2 dl neutral olie

Sådan gør du

Skyl og tør ramsløgsbladene.

Blend bladene med olie og hæld på helt rene, skoldede glas.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Beboere på småøerne får en forlomme i vaccinationskøen

Annonce