Annonce
Svendborg

Ingen sommer uden: Renovering på vej af tre broer

Betonen i Svendborgsundbroens bundplader skal repareres og det indvendige afløbssystem i brokassen skal renoveres. Samtidig skal dækslerne til de 20 mandehuller på kørebanen tætnes. Foto: Ritzau/Scanpix
Svendborgsundbroen, Siøsundbroen og Langelandsbroen står foran renoveringsarbejde i sensommeren.

Sydfyn: Gule skilte, lysregulering, nedsat hastighed og lange bilkøer.

Det scenarie er et sikkert sommertegn på Sydfyn, og broerne mellem Fyn og Langeland slipper heller ikke for en renovering i de kommende måneder, hvor Vejdirektoratet planlægger arbejde på både Svendborgsundbroen, Siøsundbroen og Langelandsbroen.

På Svendborgsundbroen skal der laves betonreparationer af broens bundplader, renovering af det indvendige afløbssystem i brokassen samt tætning af 20 såkaldte mandehuller på kørebanen. Dækslerne til mandehullerne i vejbanen er utætte og har ødelagt betonen, og derfor skal de tætnes.

Annonce

Projektingeniør i Vejdirektoratet Alex Hansen tør endnu ikke sige, hvornår renoveringsarbejdet starter og hvor længe det kommer til at vare.

- Men vi skal forbi sommerferien og Langelandsfestivalen, og et godt bud vil være, at vi starter i begyndelsen af august, siger vejingeniøren der tilføjer, at projektet på Svendborgsundbroen har et budget på 2,5 millioner kroner.

Langeland igen-igen

På Langelandsbroen er man i fuld gange med et forstærkningsprojekt til 17,3 millioner kroner, som først er færdigt i maj 2022. Nu bliver der lagt endnu et renoveringsprojekt oveni, for broen skal også have udskiftet en del af kunststofbelægningen.

Alex Hansen forklarer, at kunststofbelægningen skal udskiftes på den vestlige del af det midterste gennemsejlingsfag. Det drejer sig om ca. 45 meter af det midterste fag, der vender mod Siø. Den anden halvdel blev udskiftet i 2014.

- Vi er ved at koordinere med de folk, der laver forstærkningsprojektet, men vi forventer, at arbejdet kan gennemføres på fem uger hen over august og september, siger Alex Hansen.

Forstærkningsprojektet på Langelandsbroen er først færdigt i maj 2022, og nu kommer der en udskiftning af en del af kunststofbelægningen oveni. Arkivfoto: Ole Grube

En undersøgelse i Fyns Amts Avis viste i efteråret, at Langelandsbroen i de seneste 12 år har været renoveret for 202,8 millioner kroner, og der blev på den baggrund stillet spørgsmålstegn ved, om det bedre kan betale sig at bygge en ny bro.

Projektchef i Vejdirektoratet Iben Maag afviste dog, at det er rentabelt at nedlægge den 59 år gamle bro og bygge en ny.

Annonce

Særeftersyn på Siø

Mens Svendborgsundbroen og Langelandsbroen står foran en renovering, er det endnu usikkert, om brobisserne også skal køres i stilling på Siøsundbroen. Vejdirektoratet udsendte tirsdag en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at der i år skal lægges ny asfalt på broen mellem Siø og Langeland, og at broen også skal have udskiftet fugerne.

Alex Hansen oplyser dog, at man muligvis udskyder det arbejde.

Han fortæller, at man nu går i gang med at lave et såkaldt særeftersyn på broen, og at man håber, at renoveringen af Siøsundbroen kan udsættes

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Dispensationer i stride strømme

Annonce