Annonce
Faaborg-Midtfyn

Ingen nye smittede for anden dag i træk: Faaborg-Midtfyn på vej væk fra observationsliste

Vicekommunaldirektør Siggi W. Kristoffersen håber, kommunen går i grønt på mandag, men er lidt forbeholden, for der kan komme ny smitte udefra. Foto: Torsten Cilleborg
Annonce

Faaborg-Midtfyn: For anden dag i træk er der ikke konstaterede nye smittede med covid-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Dermed ryger der otte nysmittede ud af ugesstatistikken, og det såkaldte incidenstal falder fra 53,5 torsdag til 38,8 fredag. Sagt på en anden måde, er der konstateret 20 nysmittede i løbet af den seneste uge.

Incidenstallet angiver smittetallet pr. 100.000 indbyggere de seneste syv dage.

Hvis smittetallet kan holdes på nul hen over weekenden, går Faaborg-Midtfyn i grønt på mandag og er således ude af myndighedernes observationsliste. Det sker, når incidenstallet er under 20.

- Men jeg er lidt forbeholden, for halvdelen af landets kommuner er røde, og vi kan jo ikke udelukke, at der kommer smitte udefra, siger vicekommunaldirektør Siggi W. Kristoffersen.

Han har fredag været i kontakt med sundhedsmyndighederne, der har pålagt kommunen besøgsrestriktioner for plejehjem og bosteder.

- Der var netop for at høre hvor lang tid, vi skal opretholde restriktionerne, hvis der ikke kommer nye smittetilfælde, men det er der endnu ikke noget klart svar på, så indtil videre står restriktionerne ved magt, fortæller han.

Kommunen har selv taget initiativer i forhold til at sende medarbejdere på hjemmearbejde og aflyse borgermøder. Hvis den gode stimer forsætter, kan kommunens folk møde på arbejde igen fra onsdag i den kommende uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce