Annonce
Ærø

Ingen kørte med bussen alligevel: Politikere vil aflive shuttlebusordning

I november 2019 var el-færgen i dok i 19 dage for at få udskiftet nogle sine batterier. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Der var stort set ingen, der kørte med shuttlebussen, som blev indsat mellem Bøjden og Fynshav, da el-færgen Ellen var i dok sidste år. Økonomi- og erhvervsudvalget vil derfor stoppe ordningen og erstatte den med en billigere løsning.
Annonce

Ærø: Det skal være slut med at have tomme shuttlebusser kørende på Fyn, når el-færgen Ellen er i dok.

Det mener politikerne i Økonomi- og erhvervsudvalget, som forleden besluttede at aflive den shuttlebusordning, som blev indført, da Ellen skulle i dok i 19 dage i november sidste år.

Ordningen gik ud på, at passagerer, som skulle til Ærø, kunne rejse fra Fynshav til Bøjden med færge og videre med gratis shuttlebus (betalt af Ærø Kommune) til Faaborg, hvor de kunne tage færgen til Ærø.

Men en evaluering viser, at bussen kun havde 70 passagerer på de 144 enkeltture, som bussen nåede at køre, hvilket gav en udgift på 93.000 kroner - eller 1328 kroner pr. passager.

- Det var et ønske om at lave god service for borgerne, men der var ikke ret mange, der benyttede sig at tilbuddet. Der er ikke nogen grund til at have sådan en ordning, når der ikke er nogen, der benytter sig af den, forklarer borgmester Ole Wej Petersen (S).

I stedet har Økonomi- og erhvervsudvalget foreslået, at næste gang Ellen skal i dok i mere end tre døgn, så betaler Ærø Kommune for passagerernes returbillet med Søby-Faaborg-færgen, hvis de kan vise, at de tidligere på dagen har rejst med Bøjden-Fynshav-færgen.

Inga Blom Thomas fra Ærø Plus var med til at fremsætte forslaget om shuttlebussen, og hun mener, at den billigere løsning også kan gå an.

- Baggrunden for at indsætte shuttlebussen var at give de rejsende en god service. Det har vist sig, at der kun var få, der havde behovet, og så må vi tilrettelægge os efter det. Men selvom der nu kommer en billigere løsning, så vi jeg gerne understrege, at det stadig er vigtigt for os, at vi yder en service over for vores rejsende, siger hun.

Sagen er ikke endeligt besluttet. Det bliver den på kommunalbestyrelsesmødet onsdag den 19. februar.

Det kostede shuttlebusordningen

Den 11. - 29. november 2019 var el-færgen Ellen i dok, og i den forbindelse besluttede et flertal i kommunalbestyrelsen at indsætte en shuttlebus mellem Bøjden og Faaborg. Der blev kørt 144 enkeltture i perioden på 19 dage, og 70 personer kørte med bussen. Pris for bus og chauffør blev 93.000 kroner.

Derudover betalte Ærø Kommune 4200 kroner i kompensation til gående passagerer og 16.056 kroner til kørende passagerer (for færgebilletter til Bøjden-Fynshav-færgen).

Det står stadig ved magt, at M/F Skjoldnæs skal indsættes i v-sejlads, når Ellen er i dok i mere end 14 dage. Det koster 560.000 kroner at om- og tilbagestille færgelejet i Fynshav, så det passer til Skjoldnæs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Arriva: - Vi er selvfølgelig kede af, at det nye signalsystem ikke er blevet prioriteret

Coronavirus

Live: Norsk myndighed vil markere to danske regioner som røde områder

Annonce